UPDATE Naşul cuplului Vasilescu-Manda e încă primar, deşi a fost declarat incompatibil. Prefectul a semnat joi ordinul de demitere

UPDATE Naşul cuplului Vasilescu-Manda e încă primar, deşi a fost declarat incompatibil. Prefectul a semnat joi ordinul de demitere

Ovidiu Flori este de 12 ani în fruntea Primăriei doljene Işalniţa, una dintre cele mai prospere comune din judeţ. În mai 2015, ANI a arătat că edilul de la Işalniţa a încălcat legea pentru că a fost şi primar şi administratorul unei firme ce aparţinea Primăriei. De aproape 1 an şi jumătate, Înalta Curte de Casaţie a constatat incompatibilitatea, dar ordinul de demitere nu a fost încă emis.

Cum a fost prins un fost procuror criminalist acuzat de săvârşirea a 29 de infracţiuni. „Avea la el bani falşi“

Cum a fost prins un fost procuror criminalist acuzat de săvârşirea a 29 de infracţiuni. „Avea la el bani falşi“

Mihai Drăgoi, executorul judecătoresc din Craiova care a renunţat la haina de procuror în urmă cu 8 ani, a fost prins în judeţul Iaşi. Drăgoi fugise din ţară cu peste 1,7 milioane de euro, bani pe care-i luase de la mai mulţi clienţi cărora le promisese că le va achiziţiona imobile care erau în procedură de executare silită. Foştii colegi îl căutău de aproape 9 luni.

VIDEO O familie din Craiova s-a trezit cu un cocktail Molotov în curtea vilei pentru o presupusă datorie la poker: „Norocul nostru a fost că au pus motorină în sticle“

VIDEO O familie din Craiova s-a trezit cu un cocktail Molotov în curtea vilei pentru o presupusă datorie la poker: „Norocul nostru a fost că au pus motorină în sticle“

Atacul a avut loc la câteva minute după ce una dintre victime fusese la poliţie să reclame că este terorizată să plătească nişte bani pe care unul dintre nepoţi i-ar fi pierdut la poker. Poliţiştii au început cercetările, i-au audiat pe atacatori şi le-au dat drumul. "Se laudă că au pile la poliţie şi DIICOT".

Medicul care a stârnit o furtună printre colegi pe Facebook: „De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiţi doctori nu mai vor sa muncească“

Medicul care a stârnit o furtună printre colegi pe Facebook: „De când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, anumiţi doctori nu mai vor sa muncească“

Afirmaţia îi aparţine medicului chirurg Laurenţiu Beluşică de la spitalul clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti. Doctori din toată ţara au reacţionat după ce colegul lor a scris pe Facebook că mulţi medici "au ajuns sa ascundă şi sa fure investigaţiile paraclinice" doar pentru a nu trata cazurile dificile.

Ce am spune despre noi dacă ne-am întâlni cu un extraterestru ? O întrebare care circulă de ceva vreme în anturajul meu. O primă concluzie ar fi asta, că avem aceeaşi matrice şi suntem biologic diferiţi. Cantitătile şi calităţile din chimia corpului ne fac unici. Putem spune, deci, că matricea noastră este condiţionată de diversitate.

acum 2 zile · comentarii (5)

În 2007, când Băsescu căuta un sistem electoral care să rezolve problemele de fragmentare pe partea dreaptă a spectrului politic (mai exact, o coaliţie indisciplinată), i-am vorbit de sistemul majoritar în două tururi de scrutin. I-am explicat avantajul principal: se formează o majoritate pentru că în al doilea tur partidele sunt obligate să negocieze.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe bulevardele mari ale Capitalei se pot zări de câteva zile afişe uriaşe, galbene unde tot tineretul care chiuleşte de la ore îşi poate lua doza de curiozitate în ce priveşte drogurile şi să pornească în căutarea mirificelor substanţe despre care se vorbeşte cu lux de amănunte, care mai de care mai interesante. Cu susţinerea Primăriei, a Ministerului Educaţiei şi a altor comiţii a căror competenţă în domeniu este chestionabilă cel puţin.

acum 2 zile · comentarii (5)

Premierul Orban dă semne că a înţeles lipsa de realism a  promisiunile anterioare investirii guvernului său. Nu acelaşi lucru se observă la preşedintele Iohannis, care îi cere premierului să găsească bani din „piatră seacă”.  Există şi la Cotroceni specialişti în economie, în buget, care pot înţelege că  veniturile bugetare reale, nu imaginare, nu pot acoperi toate aceste promisiuni. Şi atunci, ce să înţelegem?

acum 2 zile · comentarii (17)

Lucrarea evocă transformările identitare petrecute în Republica Moldova în decursul unei perioade de 65 de ani de la constituirea Republicii Autonome Sovietice Socialiste Moldoveneşti, la câteva luni după moartea lui Lenin, parcurgând din punct de vedere conceptual şi analitic etapele istorice care şi-au pus amprenta asupra identităţii românilor de peste Prut până la începuturile reafirmării timide a identităţii româneşti.

acum 3 zile · comentarii (27)

“Munca vă face liberi”, asta este inscripţia de la intrarea lagărului Auschwitz-Birkenau, cea pe care o vedeau prizonierii aduşi din toate părţile Europei, evrei în primul rând, apoi toţi cei care cădeau pradă sinistrului program de curăţare etnică închipuit de Hitler şi pus în aplicare cu meticuloasă eficienţă de acoliţii săi din structurile celui de-al Treilea Reich.

acum 3 zile · comentarii (31)

La ora la care scriu acest editorial, negocierile din Berlin sunt încă în curs, întinzându-se târziu în noapte. Aici au venit reprezentanţii unui număr mare de state prezente pe teren, în Libia, susţinând o parte sau alta în conflictul libian, respectiv fie Guvernul Acordului Naţional condus de Fayez al-Sarraj, fie forţele generalului rebel Khalifa Haftar.

acum 3 zile · comentarii (8)

PNL şi Orban au 6-7 luni pentru a-şi demonstra capacitatea de a guverna corect şi în interes naţional.  PSD este  în derută totală, fără un lider puternic de talia lui Dragnea, cu certuri interne şi dat la gioale.  Cu parlamentari PSD care fug pe capete la alte partide, să-şi salveze mandatele în viitorul parlament, ar trebui să fie uşor pentru PNL să-şi facă politicile câştigătoare la viitorul scrutin.

acum 3 zile · comentarii (11)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 7 ani · comentarii (3)