Un spirit tănăr, un virtuoz a cărui carieră l-a purtat pe mari scene, precum Concertgebouw, Royal Festival Hall şi Barbican Center din Londra, sau Auditorio Nacional de Musica şi Palacio de Congresos din Madrid, violoncelistul Denis Shapovalov a fost considerat de Mstislav Rostropovici un „talent strălucitor de care poate fi mândru în faţa întregii lumi”. Artistul a fost invitat la Bucureşti în finalul stagiunii simfonice a Filarmonicii.

acum 2 luni · comentarii (0)

Fiind expuşi la nesfârşita logoree a televiziunilor şi a comentariului social care amestecă bârfa, divertismentul şi vulgaritatea, riscăm să neglijăm dimensiunea spirituală a verbului pe care Biblia îl asemuieşte cu o sabie tăioasă, care pătrunde până la despărţitura dintre suflet şi duh (Evrei 4, 12).

acum 2 luni · comentarii (13)

Chiar şi numai aceste manevre ar trebui să-l „dea jos” din funcţia de ministru al Educaţiei. Este cunoscut de mulţi ani ca apărător al plagiatorilor, şi nu înţeleg ce a fost în mintea lui Iohannis când l-a propulsat în funcţia de ministru. Posibil, doar speranţa că-i va promova România Educată. A urmărit toate aceste manevre Emilia Şercan,  ale cărei articole m-au inspirat în articolul de faţă.

acum 2 luni · comentarii (10)

Să vă spun mai întâi cum arăta: o pânză subţire, cu ceva fire de mătase prin ea, de un galben şters, pe care se vedeau din loc în loc umbrele cenuşii - poate flori, poate capete de pisici - nu puteai să-ţi dai seama. Iar pânza asta a căzut cumva în mâinile unui tip, Rache, logofăt, cu scris frumos, întotdeauna înflorit cu câte-o muşcată la finele rândului.

acum 2 luni · comentarii (6)

Avem şi o Românie altfel prezentată prea puţin de media, din cauză că nu face rating, audienţă, nu primeşte prea multe like-uri şi nici aplauze, pe care chiar le-ar merita. O ţară la ţară sau chiar în oraşele rurale, în care oameni simpli, cetăţeni cu bun simţ şi cu mare respect pentru muncă şi lucrurile bine făcute, trudesc în anonimat, pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi.

acum 2 luni · comentarii (7)

O clipă, numai o singură clipă, încărcată de modestie, de răbdătoare şi de nădăjduitoare credinţă de a fi mai aproape de Dumnezeu l-a însoţit, stând la rând cu miile de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării, sub un soare torid, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, să se închine la Sărbătoarea începutului toamnei a Sfintei Marii, această clipă fatală, ajunsă la capătul ei, l-a făcut pe regizorul Dan Puican să intre tragic în legendă.

acum 2 luni · comentarii (3)

Asistăm astăzi la un război economic, politic (şi poate biologic) între China şi Occident.La trei decenii după masacrul din Piaţa Tienanmen, armatele Partidului Comunist al Republicii Populare Chineze s-au năpustit cu brutalitate asupra miilor de protestatari din Hong Kong (perla comercială a lumii asiatice). Acum ameninţă locuitorii din Taiwan…

acum 2 luni · comentarii (13)

Uneori poţi spune: „Căldură mare, mon cher!” şi fără să fii săgetat de razele soarelui şi înecat de valul de căldură ucigaşă a verii. Căci, indiferent de gradele din aer şi din termometru, te devoră atât focul indignării - cum pot fi angajaţii atât de indolenţi?-, cât şi para uimirii - cum pot rămâne totuşi salariaţi, cu asemenea performanţe?

acum 2 luni · comentarii (49)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 9 ani · comentarii (3)
Modifică Setările