Legătura dintre moartea unui primar şi percheziţiile de la Sanador. Fiul edilului: „După ce a murit tata, mi s-a părut ciudat că ne-au cerut cardul de sănătate“

Legătura dintre moartea unui primar şi percheziţiile de la Sanador. Fiul edilului: „După ce a murit tata, mi s-a părut ciudat că ne-au cerut cardul de sănătate“

Potrivit unor surse judiciare, printre cazurile verificate de procurori la Spitalul Sanador se află şi cel al primarului din Dolj care a murit săptămâna trecută, după ce a fost supus unei operaţii cardiace. Anchetatorii vor să afle dacă în cazul primarului Constantin Gheorghiţă s-a mai cerut decontarea intervenţiei la Casa de Asigurări, având în vedere că înainte de deces pacientul plătise peste 40.000 de lei.

FOTO Cum a reuşit o craioveancă să „spargă“ piaţa mărţişoarelor cu rujuri, genţi şi pantofi din ciocolată

FOTO Cum a reuşit o craioveancă să „spargă“ piaţa mărţişoarelor cu rujuri, genţi şi pantofi din ciocolată

Adela Brăcău a reuşit să scoată pe piaţa din Craiova produse inedite. Pasionată de ciocolată, a creat mărţişoare-desert în diferite forme. S-a gândit şi la doamnele care ţin dietă, şi la domnii născuţi în perioada Mărţişorului, dar şi la copii. Pentru fetiţe, de exemplu, a modelat pantofiori în mărime naturală. „Este o plăcere să-i vezi pe oameni că se bucură atunci când cumpără ceva făcut de mâna ta“, spune Adela Brăcău.

Cum alegi cea mai bună cură de slăbire. „Piaţa este invadată de mii de reţete dietetice, iar oamenii cad în capcană“

Cum alegi cea mai bună cură de slăbire. „Piaţa este invadată de mii de reţete dietetice, iar oamenii cad în capcană“

Mâncarea dietetică înseamnă, de fapt, mâncarea sănătoasă. Dacă doriţi să slăbiţi, evitaţi dietele drastice pentru că nu vă pot aduce satisfacţii pe termen îndelungat. Cel mai bine este să mâncaţi echilibrat şi să alegeţi variante de meniuri cu puţine calorii. Nutriţionistul Dan Macovei ne învaţă cum ar trebui să procedăm atunci când vrem să începem o dietă.

O româncă de 25 ani, acuzată că a furat peste 4 milioane de dolari din conturile cetăţenilor americani. Cum a fost prinsă

O româncă de 25 ani, acuzată că a furat peste 4 milioane de dolari din conturile cetăţenilor americani. Cum a fost prinsă

Poliţiştii români au anunţat vineri, 22 februarie, reţinerea unei femei urmărite internaţional de aproape doi ani pentru fraudă bancară în Statele Unite ale Americii. Autorităţile americane nu aveau iniţial prea multe informaţii despre cea care pusese la cale întreaga operaţiune, dar într-un final au reuşit să o identifice. Fotografia acesteia a fost distribuită la sute de secţii de poliţie.

Subofiţer de la Penitenciarul Pelenedava, atacat în incinta spitalului de urgenţă Craiova. Agresorul este un fost deţinut

Subofiţer de la Penitenciarul Pelenedava, atacat în incinta spitalului de urgenţă Craiova. Agresorul este un fost deţinut

Femeia se afla la urgenţa Spitalului din Craiova, cu probleme medicale, când a fost recunoscută de un fost deţinut. Un amic de-al acestuia, şi el fost deţinut, a început să o înjure pe angajata Penitenciarului şi s-o ameninţe că la ieşirea din spital "îi va face felul". Motivul: femeia şi soţul ei, şi el ofiţer la acelaşi penitenciar, nu închid ochii când îi văd pe deţinuţi cu telefoane mobile.

Tipul din spatele tejghelei te priveşte doar o clipă şi nu te vede. Nu consideră important să aibă vreo interacţiune cu omul care a intrat în magazin. Înăuntru e frig şi întuneric. Un bec slab, pătat de muşte, atârnă  din tavan, dar fără prea mare folos. Bărbatul e îmbrăcat într-un halat care odinioară avea o culoare definită, cel mai probabil, albastru închis.

acum 10 zile · comentarii (101)

Prin intermediul acestui material reluăm seria de articole tematice dedicate chestiunii transnistrene şi realităţilor social-politice, economice şi culturale din această regiune. Analiza de faţă se axează pe câteva aspecte esenţiale care, considerăm noi, necesită să fie dezbătute în spaţiul public în contextul lansării „pachetului atotcuprinzător pentru Moldova“ cu referire la reintegrarea Transnistriei în componenţa Republicii Moldova.

acum 10 zile · comentarii (21)

Azi se discută în Biroul Permanent Naţional al PSD situaţia lui Toader. Lui Dragnea i s-a acrit de mofturile şi tergiversările  ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. De pretenţiile acestuia că este „Dumnezeul” justiţiei, că este singurul care se pricepe şi care face doar ce-l taie pe el capul. Tudorel Toader are o „calitate”: nu ascultă de sfaturile altora.

acum 10 zile · comentarii (56)

Pe străzi prăfuite şi pline de mizerie, sub soarele arzător, un grup de copii se joacă, distrugând şi ei ce se poate şi trăgând cu puşti improvizate din sticle de plastic şi beţe. O vijelie de energie copilărească, inspirată de conflictele armate ale adulţilor, ce încă mai izbucnesc, într-un Beirut cu care numeroşii turişti şi investitori nu se întâlnesc vreodată: cel al mahalalelor sordide.

acum 11 zile · comentarii (2)

Aveam noi de făcut o recrutare mare, o poziţie de Board pentru o cunoscută companie multinaţională. Candidatul cel mai bine plasat e unul dintr-o altă companie multinaţională concurentă, la fel de mare şi de prestigioasă. Zeci de ani în domeniu, exact aceeaşi industrie şi exact în acelaşi departament. Poziţie de Board – 1, adică tocmai bun de motivat cu o promovare şi cu o mărire substanţială de salariu.

acum 11 zile · comentarii (31)

„A-nceput de ieri să cadă/ cîte-un fulg, acum a stat,/ Norii s-au mai răzbunat/  Spre apus, dar stau grămadă/ Peste sat.” Scuze, scuze, scuze! De fapt este vorba despre: „Sus prin crângul adormit,/ A trecut în taină mare,/ De cu noapte, risipind/ Şiruri de mărgăritare/ Din panere de argint,/ Stol bălai/ De îngeraşi,/ Cu alai/ De toporaşi./ Primăvară, cui le dai?/ Primăvară, cui le laşi?“

acum 11 zile · comentarii (3)

Esenţial e că, orice s-ar întâmpla cu Europa lor, noi rămânem ce-am fost, adică stat aliat strategic lăudat cum nu se poate de americani pentru soldaţii săi trimişi să moară în Afganistan, spre exemplu, dar cu cetăţeni consideraţi nedemni de a intra fără viză în SUA. Noi, românii, alături de cetăţenii din alte patru state: Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Polonia.

acum 11 zile · comentarii (59)

Relaţia dintre cele două ţări membre NATO intră din nou într-o perioadă tensionată şi, la nivel diplomatic şi militar, aduce noi nori de furtună asupra marii dezbateri de fundal, cea privind viitorul Alianţei în măsura în care, pe baza unor asemenea exemple, ar putea (sau ar trebui) reglementată cea mai sensibilă problemă, cea privitoare la natura achiziţiilor militare.

acum 12 zile · comentarii (35)

Mărturisesc că nu îmi face nici cea mai mică plăcere ca la doar 24 de ore după publicarea editorialului în care mă ocupam de felul în care dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader a acceptat toate umilinţele din lume, a admis să fie batjocorit de unii dintre cei mai josnici vorbeţi ai PSD doar spre a mai fi păstrat în guvernul României, să mă ocup exact de aceeaşi jalnică persoană.

acum 12 zile · comentarii (74)

Dragnea a descoperit metoda să fie dictator într-o ţară, chipurile, democrată. Nu mai ţine cont de parlament, de CCR, de opinia altor instituţii ale statului, dă pur şi simplu OUG-uri de câte ori vrea să-şi impună voinţa proprie tuturor românilor. Cu mâna slugii sale, Viorica Dăncilă. O modalitate de a perverti delegarea legislativă de la parlament către guvern.

acum 12 zile · comentarii (29)

Tumultul alegerilor parlamentare din Republica Moldova a trecut şi putem analiza la rece ce va urma să se întâmple. Ce ştim este cu siguranţă că nici una din formaţiunile din parlament şi absolut nici un candidat ales nu doreşte la acest moment alegeri anticipate căci ar risca să dea porumbelul din mână pe cioara de pe  gard.

acum 13 zile · comentarii (0)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 6 ani · comentarii (3)