Referendum 2018. Claudiu Manda, după ce a votat: „La nuntă nu vreau să mă gândesc dacă voi fi socru mare sau mic“

Referendum 2018. Claudiu Manda, după ce a votat: „La nuntă nu vreau să mă gândesc dacă voi fi socru mare sau mic“

Senatorul PSD Claudiu Manda, şeful comisiei parlamentare de control al SRI, a votat sâmbătă la Craiova. La ieşire a declarat că a votat la referendum pentru că nu vrea să aibă bătăi de cap la nunta fiului său. După o jumătate de oră, a ajuns la urne în Craiova şi Lia Olguţa Vasilescu. Ministra Muncii a venit pentru prima dată neînsoţiţă de fiul şi nepoata sa, cei doi copii despre care spune mereu că-i poartă noroc.

VIDEO Cum au intrat poliţiştii în sala de operaţii peste un doctor reclamat că şi-a înjurat colegii. „A fost un abuz şi nu-l voi tolera“

VIDEO Cum au intrat poliţiştii în sala de operaţii peste un doctor reclamat că şi-a înjurat colegii. „A fost un abuz şi nu-l voi tolera“

Mai multe persoane au sunat la 112 şi au reclamat că un medic face scandal în Spitalul de Urgenţă din Craiova. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au intrat în sala de operaţie peste doctorul reclamat pentru că acesta refuza să vină afară. Medicul i-a avertizat pe poliţişti că nu au voie într-un bloc operator, iar pentru că acţiunea i s-a părut abuzivă a început să-i filmeze.

Mama care şi-a sugrumat copilul de 3 ani crezând că este diavolul nu a avut discernământ când a comis crima

Mama care şi-a sugrumat copilul de 3 ani crezând că este diavolul nu a avut discernământ când a comis crima

Este concluzia la care au ajuns medicii legişti. Imediat ce au primit expertiza psihiatrică, procurorii au solicitat internarea de urgenţă. Femeia a fost lăsată în libertate în urmă cu cinci săptămâni, după ce instanţa a constatat o eroare de procedură în citarea inculpatei. În toată această perioadă, mama nu a avut voie să se apropie de ceilalţi doi copii.

A doua oară în şase luni a trebuit să fac plângere la poliţie în Germania, care pentru a doua oară s-a crucit de ce infractori care aparent nu au nimic de cîştigat îmi devalizează regulat cutia poştală (numai mie din 30 de cutii) sau fac diferite cybernonsensuri care îmi dau de lucru şi pun în pericol securitatea altora fără să se aleagă ei cu nimic.

acum 7 zile · comentarii (1)

Conflictul dintre Patriarhia Ecumenică şi Biserica Ortodoxă Rusă are rădăcini adânci în istorie, aşa cum toate conflictele legate de jurisdicţia ecleziastică în cadrul Ortodoxiei au o vechime îndelungată, premerg formării statelor moderne şi continuă chiar şi după formarea acestora.

acum 7 zile · comentarii (9)

În perioada 25-27 septembrie 2018, European Examinations Centre a găzduit o serie de workshop-uri dedicate pregătirii pentru testul OET, examinare ce a devenit tot mai populară în rândul profesioniştilor din sectorul medical, interesaţi de atestarea competenţelor de limba engleză.

acum 7 zile · comentarii (0)

România are cu ce se mândri în UE! Pe lângă faptul că o vom avea pe distinsa doamnă Viorica Dăncilă în fruntea Consiliului UE din 2019, îl avem în prezent şi pe distinsul domn Dan Nica în funcţia de raportor pentru programul cadru de cercetare al Uniunii, Orizont Europa, cu un buget de peste €100 miliarde.

acum 7 zile · comentarii (1)

Benedict Rogers este activist pentru drepturile omului şi vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului a Partidului Conservator din Marea Britanie. Este colaborator la ziare şi platforme internaţionale, precum „Wall Street Journal“, „New York Times“ şi „Huffington Post“.

acum 7 zile · comentarii (0)

Greu de explicat, încă şi mai greu de înţeles motivele care au determinat-o pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă în vederea modificării legilor justiţiei. Nu prea se poate înţelege caracterul urgent al modificărilor, chiar dacă d-na Dăncilă susţine sus şi tare că ar fi nevoie de respectivele schimbări.

acum 8 zile · comentarii (9)

Un citat ce-i aparţine lui James Joyce, celebrul autor născut după Marea Foamete Irlandeză, spune aşa: „Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu”. Dacă ar fi să construim un proiect de ţară în jurul acestei reflecţii cu o puternică încărcătură emoţională, cu siguranţă gândul trebuie să ne zboare la cum vor face faţă societatea şi economia noastră pentru a absorbi corespunzător a patra revoluţie tehnologică.

acum 8 zile · comentarii (11)

Ziua de duminică, la Bruxelles, a avut, în dimensiunea sa europeană (deoarece, pe plan naţional, s-au desfăşurat alegeri), toate ingrediente unul film serial poliţist. Întrebarea tuturor ziariştilor a fost dacă era vorba despre o scenetă pentru a ridica nivelul de interes sau, dimpotrivă, iar s-au împiedicat actorii înainte de intrarea în scenă şi n-au vrut să se arate publicului cu un ochi umflat sau/şi având cucuiele de rigoare.

acum 8 zile · comentarii (2)

Anul trecut am ratat episodul „Sfântu Gheorghe” din serialul teatral al regizoarei Carmen Vidu şi mi-a părut rău, pentru că am auzit comentarii bune despre acest proiect, ieşite din sfera complezenţei. În plus, mă atrăgea ideea acestui melanj dintre proiecţiile video duse dincolo de ilustraţie, acting şi documentar, un cocktail care, cel puţin în România, reprezintă semnătura artistică a regizoarei.

acum 8 zile · comentarii (0)

Cu ani în urmă, m-au contactat nişte experţi care lucrau în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu ideea unei colaborări. „Băi Gelu, hai să lucrăm şi cu aştia de la ORA (Oficiul Român pentru Adopţii) şi să demarăm o campanie prin care să-i facem pe oameni să-nţeleagă că atunci când adoptă nu «îşi aleg» un copil, ci mai degrabă copilul îi alege pe ei!“.

acum 8 zile · comentarii (88)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 6 ani · comentarii (3)