Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

Constanţa: UPDATE Mazăre nu-și va pedepsi bodyguard-ul

El se îndrepta spre şedinţa de consiliu local în staţiunea Mamaia, când Jaguarul său a fost tamponat de escortă. Primarul Constanţei se afla în probe cu autoturismul de lux al cărui preţ este evaluat la 100.000 de euro. Edilul trecea cu Jaguarul printr-o intersecţie când din spate a fost lovit de maşina condusă de una din gărzile sale de corp.  

Constanţa: O nouă probă de Bac

Constanţa: O nouă probă de Bac

Astăzi, peste 8.000 de absolvenţi din judeţul Constanţa au dat bacalaureatul la proba obligatorie a profilului. La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, 341 de candidaţi au dat examen scris la Matematică, Istorie sau Geografie.

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Constanţa: Cristian Iosifescu „vânează“ elevii

Alţi doi elevi au fost eliminaţi astăzi din examenul de bacalaureat după ce au fost prinşi copiind la centrul de examinare nr. 1.348- Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza. Este pentru a doua oară când preşedintele comisiei, profesorul Cristian Iosifescu, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, i-a surprins pe absolvenţii claselor a XII-a cu copiuţe.

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Constanţa: Gheorghe Dumitru- Tocilarul care cântă la fluier

Îşi practică meseria de 50 de ani. Tocilăria nu prea mai are căutare, dar bătrânul trebuie să-şi câştige cumva existenţa. Pe ceasornicari şi ceaprazari îi întâlnim tot mai rar. La fel şi pe tocilari. Nu, nu e vorba despre elevii care stau cu burta pe carte toată ziua, ci de meşterii care se ocupă cu ascuţirea obiectelor de tăiat. Sunt din ce în ce mai puţini.

Constanţa: Autobuze etajate pe întreg litoralul

Constanţa: Autobuze etajate pe întreg litoralul

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa va  repune în circulaţie începând de mâine, 1 iulie, traseul autobuzelor etajate prin staţiunile de pe litoral. Plecarea autobuzelor se va face din Gara Constanţa, zilnic între orele 11.00 şi 13.45 pe traseul Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costineşti, Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, Mangalia. Plecarea din Mangalia spre Constanţa se va face la orele 13.30 şi 15.15.

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Constanta: Încep să vină militarii americani!

Militarii americani care au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu reprezintă un detașament precursor dintr-un total de aproximativ 2.100 de soldaţi, inclusiv români care vor participa în perioada august-octombrie la un exerciţiu bilateral unde pentru antrenamente vor fi aduse şi transportoare blindate.

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

Cea mai mare unitate spitalicească din Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a ajuns în vizorul Ministerului Sănătăţii. Instituţia este verificată până la data de 10 iulie de o comisie mixtă din cadrul ministerului din cauza datoriilor acumulate la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

În principiu, plictiseala nu se potriveşte cu stridenţa. Cînd de jur împrejur e tapaj, agitaţie, trăncăneală răstită, chiot, îmbrînceală aprigă, conflict isteric, grimasă vajnică, băşcălie de stadion, nu prea poţi să te plictiseşti. E prea mult circ! Plictiseala e o specie a somnolenţei: orice formă de curiozitate se stinge, orice interes pentru ce se întîmplă prin preajmă se pierde.

acum 3 zile · comentarii (0)

Au făcut o stea din flori galbene în spaţiul verde din intersecţie. Trecem pe lângă ea dimineaţa în tramvaiele infecte şi ar trebui să ne simţim mai bine. Steaua de flori are menirea să te trezească la viaţă, să îţi spună: „Hei, chiar dacă lucrurile nu stau prea bine în general, uită-te totuşi la noi cât de drăguţe suntem, hei!, e clar că vor veni şi vremuri mai bune“.

acum 3 zile · comentarii (11)

Tot citesc critici acerbe la adresa preşedintelui Iohannis, acuzat că nu rezolvă tot ce nu rezolvă societatea. Ca un dictator, sau măcar că un „tătuc” bun şi atotputernic. Nu este acesta rolul preşedintelui în societăţi democratice. Sunt ţări precum Germania, Austria, Italia, în care preşedintele are doar rol decorativ. Şi funcţionează, bine mersi, foarte bine.

acum 2 zile · comentarii (30)

Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de producţie al gazului natural la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

acum 3 zile · comentarii (21)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 3 zile · comentarii (2)

În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

acum 3 zile · comentarii (2)

Lucrurile încep să devină foarte serioase, pe măsură ce temerile privind existenţa viitoare a instituţiilor fundamentale ale spaţiului euro-atlantic sunt alimentate nu doar de presupuneri, ci de fapte concrete, toate în linia care duce, cu voia deplină a lui Trump, înspre gara unde Putin aşteaptă, liniştit şi zâmbitor, trenul victoriei sale împotriva Occidentului necreştin-ortodox, duşmănos şi agresiv.

acum 3 zile · comentarii (26)

Restructurarea ELCEN, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din România, ar trebui să însemne o garanţie fermă pentru bucureşteni că nu vor mai ajunge vreodată în situaţia în care, înainte să înceapă iarna, să se întrebe dacă vor mai fi sau nu probleme cu vestitul agent termic.

acum 3 zile · comentarii (3)

Realizarea manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 nu are cadru legal. Dacă transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în unic furnizor de manuale a fost, să zicem, reglementată, celelalte acţiuni derulate în vederea asigurării manualelor şcolare nu au cadrul legal.

acum 3 zile · comentarii (8)

Zilele trecute, o librărie din Galaţi (da, din Galaţi!) a pus pe propria pagină de Facebook un filmuleţ de promovare în care – ghici ce? – doamnele librărese povestesc publicului, cu glas ferm şi cu o atitudine un pic ţâfnoasă, că ele susţin nişte valori. Foarte bine! – mi-am zis. Să promoveze valori, căci aşa progresează omenirea, nu trăind din ajutoare sociale şi nici lipind afişe electorale sau postând poze cu căţei pe internet.

acum 2 zile · comentarii (29)

Buletinul Preţul Gazelor Naturale în România, publicat la 1 iulie 2018, de către Asociaţia Energia Inteligentă, scotea în evidenţă faptul că preţul gazelor naturale pe piaţa românească urmează să crească cu cca. 15,6% în trimestrul IV 2018, faţă de trimestrul IV 2017.

acum 2 zile · comentarii (3)

Marea Britanie nu şi-a vindecat niciodată sindromul post-imperial. Ca în stresul post-traumatic, Marea Britanie a încercat să menţină marele Imperiu în care soarele nu apunea niciodată prin crearea Commonwealth-ului şi a încercat să menţină, cumva, prin limbă şi suveranitatea Reginei asupra Australiei, Noii Zeelande, Canadei şi altor dependinţe, relevanţa globală şi grandoarea fostului Imperiu Britanic pentru regatul insular.

acum 2 zile · comentarii (47)

Din capul locului, trebuie să explic titlul articolului de faţă: „Merge şi aşa“ este o expresie a cârpelii de moment, este apogeul peticirilor pe termen scurt, practic prin „Merge şi aşa“ se atinge apogeul excepţiilor de moment în dauna evidentă a unui lucru bun, trainic,  care în mod normal ar fi luat ceva mai mult timp de făurire, dar ar fi rezistat mult mai bine în timp.

acum 2 zile · comentarii (4)

Cea mai mare extravaganţă înainte de 1989 era să merg la Constanţa. Drumul către mare era magic: ne dădeam jos din tren, ne cazam la rude, norocoşii de noi, şi ne repezeam pe faleză, la Cazinou. Nu ca să intrăm în el, ci ca să stăm afară şi să ne uităm admirativ-prosteşte la cât e de frumos. Aşa se făceau selfie-urile pe vremea aia. În 1993, am emigrat pentru prima dată, la Constanţa.

acum 2 luni · comentarii (26)
Postari Recente