Vlad Pascu, viață grea în Penitenciarul Poarta Albă din cauza tatălui: este cercetat disciplinar. Ce sancțiuni riscă

0
Publicat:

Conducerea Penitenciarului Poarta Albă a deschis o anchetă disciplinară împotriva lui Vlad Matei Pascu, după ce acesta a acordat un interviu telefonic.

Vlad Matei Pascu sursa foto arhiva Adevarul
Vlad Matei Pascu sursa foto arhiva Adevarul

Discuția a fost intermediată de către tatăl său, Mihai Pascu, care a și arătat pe filmare numărul penitenciarului Poarta Albă, iar discuția s-a purtat între Vlad Pascu și protestatarul Marian Ceaușescu.

Surse oficiale din penitenciar au afirmat că niciun angajat al închisorii nu face obiectul anchetei interne, ci doar Vlad Pascu. 

Pentru persoanele condamnate sau arestate preventiv este permisă comunicarea cu exteriorul, însă numai în anumite condiții. Mai exact, există o listă de persoane cu care pot lua legătura, însă nu li se permite să comunice cu terți prin intermediul acestora.

În cazul lui Pascu, acesta nefiind condamnat definitiv, lista se reduce doar la persoanele care au și drept de vizită, adică părinții și apărătorii săi.

Cum Vlad Matei Pascu a încălcat aceste condiții stricte, el este acum cercetat disciplinar și riscă sancțiuni. Cea mai mică sancțiune este un avertisment, iar cea mai drastică este pierderea unor drepturi, inclusiv suspendarea vizitelor sau telefoanelor, pe o perioadă decisă de conducerea Penitenciarului Poarta Albă.

Luni seara, într-o încercare de a reabilita imaginea fiului său, care s-a urcat drogat la volan, a omorât doi studenți cu mașina și apoi a fugit de la locul accidentului, Mihai Pascu l-a lăsat pe Ceaușescu să îl intervieveze pe fiul său și să facă discuția publică pe site-urile de socializare.

„S-a creat o imagine, eu știu cine sunt”

Pascu a susținut că regretă cele petrecute și a dat vina pe jurnaliști pentru modul cum este prezentat în spațiul public, susținând că el ar fi de fapt, în realitate, „o altă persoană”.

„S-a creat o imagine, eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează arată partea neagră a mea, nu arată nimic din lucrurile bune pe care le-am făcut în viața asta. Acum îmi asum fapta respectivă, încerc să merg mai departe și sper că la un moment dat să aduc plus valoare și să fac înapoi măcar zece la sută din ce am stricat", a afirmat Pascu în discuția cu Ceaușescu.

Tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai, în zorii zilei de 19 august 2024, a comentat și reacția tatălui Robertei Dragomir, care a afirmat la termenul trecut al procesului: „Eu îl voi judeca pe Pascu".

„Este în suferință, eu nu am cum să îmi dau seama și nu am cum să mă pun în locul lui, dar clar suferă foarte mult, pot să înțeleg și să îmi asum orice fel de injurii pe care o să mi le aducă", i-a spus Vlad Pascu lui Marian Ceaușescu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite