Procesul tragediei din 2 Mai are un nou termen. Când se va da decizia. „Dă o palmă justiției“ VIDEO UPDATE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La termenul de joi, 18 aprilie 2024, la audierea martorilor care au supraviețuit accidentului cumplit din 2 Mai (Constanța), a fost o încleștare teribilă pentru acordarea unui nou termen. Judecătoarea este amenințată cu suspendarea de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Accidentul din 2 Mai sursa foto arhiva
Accidentul din 2 Mai sursa foto arhiva

UPDATE ORA 10.20 Instanța a decis acordarea unui nou termen de judecată pentru data de 9 mai 2024. Acesta a fost dat pentru că judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu a făcut o cerere de abținere în acest caz. 

UPDATE ORA 10.00 Familiile victimelor cer la unison amânarea procesului, avocatul firmei asigurătoare nu a venit și a depus cerere de amânare, dar procurorul se opune ideii de a fi acordat un nou termen. Magistratul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia este practic de aceeași parte cu apărarea lui Vlad Pascu, care dorește ca procesul să meargă mai departe cu această judecătoare contestată chiar de breasla ei. 

Cei trei tineri răniți în accidentul cumplit din 2 Mai, martori la moartea prietenilor lor, sunt chemați joi, 18 aprilie 2024, la audieri, de judecătoarea amenințată cu suspendarea de către Consiliul Superior al Magistraturii.

La termenul de joi, 18 aprilie 2024, pe lista de martori care să fie audiați apar nu doar tinerii care făceau parte din grupul lovit cu mașina de Vlad Matei Pascu, dar și părinții celor doi tineri omorâți în accident, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, precum și un tânăr care îl cunoaște pe inculpatul Vlad Matei Pascu.

Toți ar urma să fie audiați, pentru a se soluționa partea civilă, daunele cuvenite victimelor, după ce, pe latura penală, deja judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu a admis ca Pascu să fie judecat în procedura simplificată, ceea ce îi reduce din start sentința cu o treime și din care se va deduce și perioada petrecută în arest preventiv. 

Apărătorul familiei Dragomir, Adrian Cuculis, a anunțat însă că va cere amânarea procesului, din cauza anchetei disciplinare a Inspecției Judiciare îndreptată împotriva judecătoarei, mai ales că inspectorii au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea acesteia din funcție, pe perioada desfășurării anchetei disciplinare. 

Tatăl lui Sebastian, Valentin Olariu, consideră că judecarea va fi amânată până la soluționarea CSM și spune că are puterea să lupte până la capăt pentru pedepsirea lui Pascu. 

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, la Judecătoria Mangalia VIDEO Antonia Ispas 

CSM nu a analizat această cerere miercuri, 18 aprilie 2024, așa cum era programat, întrucât judecătoarea a înaintat o cerere de amânare, pentru a putea participa la audiere. Noul termen în cazul audierii judecătoarei a fost stabilit pentru data de 24 aprilie 2024.

În aceste condiții, avocatul Adrian Cuculis spune că nu este benefic că ședința de joi, 18 aprilie 2024, să se desfășoare așa cum era programat, ci ar trebui amânată până la decizia CSM.

În cazul în care CSM ar accepta suspendarea judecătoarei, dosarul ar urma să fie repartizat unui alt judecător, iar întregul proces ar trebui luat de la capăt și să se instrumenteze din nou probele din anchetă. 

Familia Robertei crede că procesul are o șansă să fie judecat mai bine, corect, dacă judecătoarea Ioana-Ancuța Popoviciu este înlăturată din dosar. „Ce se întâmplă aicea, cu această judecătoare, dă o palmă pentru întreaga justiție. Această persoană a fost atât de importantă încât și-a permis să nu meargă ieri la CSM“, a spus tatăl fetei ucise în accident, Cătălin Dragomir. 

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, la Judecătoria Mangalia VIDEO Antonia Ispas

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite