Gheorghe Hagi despre decizia TAS în cazul Halep: „În viață există și oameni răi. Este o victorie mare a ei în primul rând“ VIDEO

0
Publicat:

Regele Gheorghe Hagi s-a bucurat alături de toți fanii Simonei Halep despre decizia TAS care a redus constănțencei la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului.

„E o victorie mare a ei în primul rând, pentru ea şi pentru oamenii din stafful ei, care au muncit şi au ajutat-o să-i convingă pe cei de la TAS de corectitudinea ei şi de cine este Simona. Bravo ei, felicitările mele şi să vină să înceapă treaba, să o vedem iar pe teren, să ne bucurăm de ea şi să joace iar tenis, că unii au făcut ca să nu joace”, a declarat Hagi într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă Simona Halep va mai reveni la forma dinaintea suspendării, el a răspuns: „Vorbim de numărul 1 mondial, să o întrebaţi pe ea, nu pot să vorbesc eu din afară. Cel mai bine este să spună ea. Vorbim de o personalitate şi trebuie să o lăsăm pe ea să vorbească. Important e că ea a câştigat această bătălie, această luptă şi merită felicitări. Îi urez baftă în continuare”, a adăugat Gică Hagi.

Gheorghe Hagi spune că „În lumea asta şi în viaţă există şi oameni răi, dar binele îl bate totdeauna pe ăla rău. S-a dovedit încă o dată că binele bate răul. Cred că sunt mult mai mulți oameni care vor binele”, a mai afirmat el.

Gheorghe Hagi și Simona Halep FOTO Facebook Marian Ghioca
Gheorghe Hagi și Simona Halep FOTO Facebook Marian Ghioca

Simona Halep a primit miercuri, 6 martie, un wild card la turneul Miami Open, care va începe săptămâna viitoare, potrivit invitaţiei primite de sportiva româncă şi obţinută în exclusivitate de Antena 3 CNN.

"Această scrisoare certifică faptul că Miami Open 2024, prezentat de Itau, parte a circuitului profesionist de tenis ATP și WTA, care distribuie peste 17 milioane de premii totale, începând cu 17 martie și terminând pe 31 martie, se va desfășura în Miami, Gardens, FL, SUA, și va găzdui competiția de calificare la simplu, care adună 96 de jucători masculin și feminin, începând cu duminică, 17 martie 2024, și competiția principală de simplu și dublu cu 320 de jucători în perioada 19-31 martie 2024. Eu, directorul turneului Miami Open 2024, invit oficial jucătorul menționat mai sus (n.r. Simona Halep) și echipa sa de suport la turneul nostru", se arată în invitația primită de Simona, și semnată de James Blake, directorul turneului Miami Open 2024.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Gheorghe Hagi și Simona Arhivă personală
Gheorghe Hagi și Simona Arhivă personală
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite