Incendiu într-un bloc din Constanța. Peste 40 de persoane s-au autoevacuat

0
Publicat:

Un incendiu izbucnit miercuri seara într-un bloc din municipiul Constanţa a creat panică printre locatari, peste 40 dintre ei autoevacuându-se, în timp ce câteva persoane, care au considerat că nu se află în pericol, au ales să nu-şi părăsească locuinţele.

Pompieri constănţeni au stins incendiul în circa 30 de minute, foto arhivă
Pompieri constănţeni au stins incendiul în circa 30 de minute, foto arhivă

Miercuri seară, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la un bloc de locuinţe din municipiul Constanţa, pe Aleea Murelor. La eveniment au fost prezente trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, descarcerarea, un echipaj SMURD B2, un echipaj SAJ şi Detaşamentul Port, cu autospeciala de transport persoane şi victime multiple, potrivit Agerpres.

Când salvatorii au ajuns la destinaţie, peste 40 de locatari ai blocului unde izbucnise incendiul, dintre care şase copii, deja se autoevacuaseră. Două femei, una în vârstă de 40 ani şi cealaltă de 69 de ani, au suferit atac de panică şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean deplasate la faţa locului.

Cum incendiul a cuprins un apartament aflat la etajul doi, au fost şi câţiva locatari de la etajele superioare care au refuzat să-şi părăsească locuinţele, considerând că nu sunt în pericol.

„Incendiu la un apartament în Constanţa, Aleea Murelor, bloc R1, etajul doi. Intervin Detaşamentul Fripis cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, descarcerarea, un echipaj SMURD B2, un echipaj SAJ şi Detaşamentul Port cu autospeciala de transport persoane şi victime multiple. Patruzeci de persoane s-au autoevacuat, dintre care şase minori. La etajele superioare mai sunt şase persoane care nu vor să părăsească imobilele, însă nu se află în pericol”, a transmis ISU Constanţa.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” Constanţa, incendiul a fost stins în aproximativ o jumătate de oră. Nu a existat nicio victimă, dar s-au înregistrat pagube materiale.

„Au ars holul apartamentului, materiale depozitate într-o cămară, uşile de acces în camere şi bucătărie. Suprafaţa totală afectată este de 15 metri pătraţi. Apartamentul a fost inundat cu fum”, au mai precizat reprezentanţii ISU „Dobrogea”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite