Staţiunea Mamaia, pe locul doi după Băile Felix în preferinţele turiştilor pentru minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:

Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada menţionată festivalul Beach Please, la Costineşti, apreciază secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Corina Martin, potrivit Agerpres.

Stațiunea Mamaia. FOTO Shutterstock
Stațiunea Mamaia. FOTO Shutterstock

Anul trecut, în minivacanţa de 1 Mai pe litoral au fost peste 80.000 de turişti, spun reprezentanții FPIOR.

„Avem o problemă pe litoralul românesc legată de numărul de turişti. Anul trecut, ştiţi bine că am aşteptat de 1 Mai 80.000 de turişti şi am depăşit această cifră. Dar am avut un festival mare, care a atras foarte mulţi vizitatori, foarte mult public, foarte multă imagine bună până la urmă, la Costineşti. Vorbim despre Beach Please, un eveniment care a apărut aşa, ca o săgeată, ca o rachetă şi a explodat, să zicem aşa, în mai multe sensuri, însă nu îl mai avem anul acesta de 1 Mai. (...) Se mută ca perioadă. Asta face ca numărul de turişti care vor ajunge în zonă în jurul datei de 1 Mai să poată părea, cel puţin acum, la acest moment, clar mai mic. Au alt eveniment, dar nu vom putea vorbi de numărul acela mare de turişti pe care l-a atras Beach Please. Însă, va fi un test şi o provocare şi pentru noi (...), să vedem cum administrăm acest dublu eveniment", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Corina Martin.

„Este primul an în care a scăzut numărul de turişti”

Ioan Borzea, organizator al festivalului de muzică electronică Sunwaves, care se va desfăşura în perioada 1 - 7 mai în staţiunea Mamaia, precizează că, la ediţia din acest an, numărul celor care vin la eveniment este în scădere.

„Multă lume vine din afară, în jur de 5.000 - 6.000 de străini, dar faţă de anul trecut, sunt mai puţini cu 2.000 de această dată, nu ştiu din ce cauză. De obicei noi avem creştere de 30% în fiecare an, dar anul ăsta este primul an în care a scăzut numărul de turişti”, a afirmat Borzea.

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Adrian Voican, pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte cea mai vândută staţiune este Băile Felix, urmată de Mamaia şi Călimăneşti - Căciulata.

„Preţuri sunt pentru toate buzunarele”

Preţul mediu al biletelor rezervate este însă mai mare cu 20%.

„Preţul mediu al biletelor rezervate de 1 Mai a crescut (...) cam cu 20%. Preţurile variază de la 300 - 400 de lei, să zicem 500 de lei, pentru un sejur simplu în mai multe staţiuni, cu cazare şi eventual cu mic dejun, dar poate să ajungă până la 3.000 - 4.000 de lei dacă este cu mese festive, cu evenimente, cu cazare de calitate la patru sau cinci stele. Aşa că preţuri sunt pentru toate buzunarele. Ca grad de ocupare, Vama Veche este aproape de 100%, dar aici nu sunt aşa de multe locuri de cazare", a spus Voican.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite