Crima atroce din Mangalia, decizia instanței. Tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă va sta 15 ani după gratii

0
Publicat:

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis soarta Loredanei Atănăsoaie, criminala din Mangalia care și-a ucis cea mai bună prietenă în vara anului trecut, într-o cameră de hotel. Ea a fost condamnată pentru omor, dar și pentru furt.

Alina Ciobanu si Loredana Atănăsoaie
Alina Ciobanu si Loredana Atănăsoaie

Magistrații au respins acordul de recunoaștere a vinovăției pentru Loredana Atănăsoaie, astfel încât aceasta nu a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime.

Tânăra a fost condamnată la 15 ani și trei luni de închisoare cu executare și la plata unor daune de 75.000 de euro pentru mama Alinei Ciobanu, victima sa.

„Condamnă pe inculpata ATĂNĂSOAIE LOREDANA IONELA la pedeapsa închisorii de 12 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de omor, la pedeapsa închisorii de 1 an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, la pedeapsa închisorii de 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic. Contopește pedepsele din prezenta cauză și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea a închisorii de 12 ani și 6 luni la care adaugă o treime din totalul celorlalte, urmând că inculpatei să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani și 3 luni", se arată în sentința Tribunalului Constanța.

Sentința nu este definitivă, atât inculpata, cât și familia victimei putând să o conteste.

„În principal, din câte observ, instanța s-a orientat către minim de pedeapsă, și nu către un maxim de pedeapsă, iar în funcție de dorințele familiei urmează să depunem apel sau din contră să rămânem la soluția aceasta", a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Alinei.

Crima a fost comisă în luna august 2023 și a șocat întreaga țară: Loredana Atănăsoaie s-a luat la ceartă cu Alina Ciobanu, prietena din copilărie pe care o adusese pe litoral ca să muncească împreună.

După ce a omorât-o cu cu cuțit, i-a îndesat trupul fără viață într-un geamantan, pe care l-a aruncat într-un parc din Mangalia, apoi a scos banii de pe cardul victimei, a șters urmele crimei din cameră și s-a prezentat la muncă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite