Cât de mult a crescut puiul de delfin născut în captivitate, la Delfinariul din Constanța VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Baby“, puiul de delfin venit pe lume în captivitate, pe 8 martie 2024, crește alături de mama lui, Cen-Cen. Delfinariul este închis până pe 30 aprilie.

Puiul de delfin FOTO Delfinariul Constanța
Puiul de delfin FOTO Delfinariul Constanța

Nașterea puiului de delfin în captivitate a fost o surpriză pentru toată lumea. „Până în data de 8 martie, de dimineață, nimeni n-a știut că Chen-Chen ne va face o surpriză. Noi avem analizele, medicul veterinar le-a citit, ne-am uitat și noi pe ele, dar la delfini nu este ca la doamne: luna aceasta poate să fie progesteronul foarte ridicat, iar luna viitoare să n-aibă valori foarte crescute. Pur și simplu ne-am trezit cu el în bazin", a declarat Angelisca Curlișcă - șef secție Delfinariu.

„Tatăl" micului mamifer este Veterok, un delfin venit din Ucraina, împreună cu alți delfini de la complexul din Harkov, care au ajuns să fie „refugiați" la Constanța imediat după invazia Rusiei.

Patru delfini (Veterok, Marucya, Maya şi Kiki) şi trei lei de mare (Mary, Zosya şi Alex) de la Delfinariul din Harkov (Ucraina) au fost aduşi la Delfinariul din Constanţa în luna mai. 

Acum, toți ochii sunt pe micul exemplar care abia învață de la mama lui să înoate și să facă salturi la suprafață, deocamdată, timide. Cen-Cen îl păzește ca o adevărată mamă și alături de el înoată și Ron, ca să îl îndrume.

Baby, puiul născut în Delfinariul din Constanța FOTO Delfinariul Constanța
Baby, puiul născut în Delfinariul din Constanța FOTO Delfinariul Constanța

Delfinariul din Constanța va rămâne închis pentru că puiul de delfin are nevoie de liniște, trebuie să fie monitorizat, iar prezența publicului ar putea să îi pună sănătatea în pericol, mai ales că este primul pui de delfin din România care a supraviețuit în captivitate până acum. După ce se va întrema, vizitatorii vor putea venit treptat, doar ca să vadă puiul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite