Judecătoarea din procesul 2 Mai, propusă spre suspendare. Inspecția Judiciară de la CSM a încheiat ancheta în cazul Ioanei-Ancuța Popoviciu

0
Publicat:

Inspecția Judiciară a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care se ocupă cu soluționarea dosarului în care Vlad Pascu a condus drogat și a ucis doi tineri.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu Foto: Facebook
Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu Foto: Facebook

Procesul de la Judecătoria Mangalia a stârnit revoltă în toată țara din cauza judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu. Magistrata a ajuns în atenția CSM pentru că s-a prezentat la proces mestecând gumă, apoi a întrebat dacă Sebastian Olaru, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sală pentru a-i cere buletinul. De asemenea, la un alt termen de judecată l-a întrebat pe tatăl lui, care îi ținea o poză înrămată în brațe, cine este.

În cursul zilei de astăzi (n.r. 16 aprilie 2024) a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, a transmis Inspecția Judiciară.

Conform legii, pe durata procedurii disciplinare, secția corespunzătoare a CSM, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Tragedia s-a produs în zorii zilei de 19 august 2023, când Vlad Pascu a circulat drogat, la volanul unui Mercedes de colecție, cu viteză excesivă, pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai. Tânărul a lovit mortal doi studenți, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, și rănind alți trei studenți din grupul ce se deplasa pe acostament. Inculpatul și-a continuat traseul, părăsind locul accidentului, fiind prins câteva ore mai târziu. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite