Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai: prețurile concurează cu cele din Dubai

0
Publicat:

Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai căutate stațiuni rămân Mamaia Nord și Vama Veche. Hotelierii și comercianții au majorat prețurile, concurând cu destinațiile de lux de pe planetă.

Vremea de anunță frumoasă de 1 Mai Arhivă Adevărul
Vremea de anunță frumoasă de 1 Mai Arhivă Adevărul

În staţiunile de la malul mării preţurile pornesc de la 150 de lei pe noapte. Cine dorește să închirieze un penthouse cu 4 dormitoare plătește pe noapte 1.195 lei.

La un hotel de 4 stele din nordul staţiunii Mamaia, cazarea ajunge pentru o noapte la 1.354 de lei. În Dubai, la un hotel asemănător, o noapte costă 1.100 lei, conform Antena 3 CNN.

Nu este singurul preț mare. Un alt hotel de patru stele oferă camere spre închiriere la 923 de lei pe noapte. La hotelurile de două stele, prețul scade simțitor, o cameră putând fi închiriată cu 212 lei.

În Neptun, cazarea la un hotel de trei stele costă în minivacanța de 1 Mai 169 de lei, iar cine dorește să stea la Costinești la un hotel de două stele trebuie să achite 319 lei. La Venus, tariful de cazare la un hotel de patru stele urcă până la 682 de lei pentru o noapte.

Nici în Vama Veche prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Hotelurile de trei, respectiv două stele, închiriază camere cu prețuri între 380 și 389 de lei

Multe dintre rezervări au fost făcute pentru șapte nopţi, pentru că anul acesta 1 Mai și Paștele pică în aceeași săptămână.

Pe lângă tariful pentru cazare, turiștii care își vor petrece debutul de sezon estival pe litoralul românesc trebuie să aibă în vedere și faptul că prețul produselor a crescut foarte mult. Astfel, o porție de hamsie, care anii trecuți se putea cumpăra și cu 10 lei, nu este mai ieftină de 35 de lei, la un popas pescăresc. În unele locuri, o porție de hamsie ajunge și la 50 de lei. Peștele a devenit un produs de lux, la fel și icrele. Astfel, 100 de grame poate ajunge la 40 de lei.

Concerte pe litoral de 1 Mai

Pe litoral vor fi șase zile și nopți pline de petreceri, concerte, festivaluri și alte evenimente distractive.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 19,00, atât în staţiunea Mamaia, cât şi în oraşul Constanţa, după următorul program: Scena Piaţeta Cazino - staţiunea Mamaia / 1 mai - Lora, Mihai Mărgineanu; 2 mai - Misha, Lidia Buble; 3 mai - Bibi, Marius Mihalache & Alexandra Ungureanu

Scena Piaţa Ovidiu - oraşul Constanţa / 4 mai - Ţăndărică & invitaţii: Diana Bucşa, Fanfara Zece Prăjini, spectacol cu toace; 5 mai - Keo, Loren, Proconsul; 6 mai - Edward Sanda, Holograf. În luna mai, în staţiunea Mamaia se vor desfăşura şi Festival du Bonheur, precum şi festivalul de muzică electronică Sunwaves.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite