Bătrână umilită de un preot din județul Constanța. De ce a refuzat acesta să o spovedească

0
Publicat:

Întâmplarea incredibilă a fost relatată de un bărbat care și-a dus mama, în vârstă de 87 de ani, în cârje, la biserica din centrul localității Valu lui Traian.

Biserica din Valu lui Traian sursa foto Arhiepiscopia Tomisului
Biserica din Valu lui Traian sursa foto Arhiepiscopia Tomisului

Bărbatul povestește că totul s-a petrecut exact în ziua în care își aniversa ziua de naștere.

Am fost cu mama mea, de 87 de ani, la biserica din fața Poliției pentru a se spovedi. Am stat la slujba frumos și la sfârșit, când să se spovedească, preotul i-a spus mamei mele că nu o spovedește, pentru că nu stă pe o stradă din parohia lui. Mi-a zis să îl sun pe preotul care răspunde de acea stradă. Să vă fie rușine, că trimiteți acasă o bătrână în cârje și nu o puteți spovedi în biserică, rușine, rușine, rușine!", scrie bărbatul pe pagina de Facebook Valu lui Traian.

Comentariile nu au întârziat să apară: și alți localnici spun că au trecut prin umilințe asemănătoare.

„Sincer nu mă așteptam la așa ceva; eu și mama mea mergem mai tot timpul pe la biserici și mânăstiri dar la noi în comună, să te trimită acasă pentru că nu ești pe strada preotului care slujește în casa lui Dumnezeu... nu am cuvinte", scrie un localnic.

„Așa fac aici în Valu lui Traian: dacă vreau să chem un preot să îmi facă o sfeștanie la casă, trebuie să cer voie preotului din zona mea, altfel preotul pe care vreau să îl chem nu vine", explica o localnică.

Majoritatea critică atitudinea preotului și cer că identitatea lui să fie dezvăluită.

„Nu îmi place să cred că un preot în casa lui Dumnezeu refuză să te spovedească pe motiv că nu ești pe strada lui, ești preot spovedești pe toți cei ce vor a fi spovediți. Asta dă de înțeles că nu ești un om, în primul rând, și, mai presus de toate ești obligat de credință, dacă o ai", este părerea unei enoriașe.

„Probabil nu era duhovnicul ei, nici pe mine nu m-a spovedit decât dacă aveam dezlegare de la duhovnicul anterior, să mă duc la alt preot", povestește o femeie.

„Cu regret dar nu vă pot spune numele pentru că nu îl știu și nu este frumos, dar vă pot spune că trebuie să avem credință în Dumnezeu, căci el ne este călăuză pe drumul cel bun. Cu toate acestea cu scuzele de rigoare pentru noi cei cu frica lui Dumnezeu, ar trebui să fim mai buni și să iertăm cum am iertat și eu, dar nu voi uita, trebuie să fim mai buni", transmite autorul postării celor care i-au cerut să dezvăluie numele preotului.

„Când a murit socrul meu, l-am ținut la capela care ține de acea biserică, deși noi „nu aparținem" biserica respectivă, abia l-au pe lăsat părintele de la biserica nouă să vină să citească în capelă. Și la cimitir la fel face, că e cimitirul lui", spune un alt localnic.

Postarea a strâns zeci de comentarii pe Facebook, opinia majoritară fiind aceea că preoții nu ar trebui să procedeze ca medicii de familie, ci să fie deschiși oricărui credincios.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite