Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind o privire asupra vremii în timpul minivacanței de Paște și până aproape de mijlocul lunii mai.

Vreme frumoasă în minivacanța de Paște FOTO Pixabay
Vreme frumoasă în minivacanța de Paște FOTO Pixabay

Săptămâna 15.04.2024 – 22.04.2024

În prima săptămână a perioadei, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în jumătatea sud-estică a țării, cu accent pe extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, în special în zonele montane.

Săptămâna 22.04.2024 – 29.04.2024

În a doua săptămână, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric se va apropia de cel normal pentru această perioadă, afectând în general întreaga țară.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

În săptămâna următoare, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, acoperind întreaga țară.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

În ultima săptămână din interval, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice. Astfel, temperaturile vor rămâne peste medie, mai ales în sud și sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite