Colaborare între Spitalul Judeţean şi un medic stomatolog, pentru o intervenţie chirurgicală dificilă la un pacient cu paralizie 0

Premierele medicale devin o obişnuinţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Cea mai recentă reuşită a medicilor de aici este o intervenţie chirurgicală stomatologică la o pacientă de 12 ani, cu paralizie cerebrală ataxică. Operaţia realizată în colaborare cu stomatologul Radu Diana a durat o oră şi jumătate şi a decurs fără probleme.

Colaborare între Spitalul Judeţean şi un medic stomatolog, pentru o intervenţie chirurgicală dificilă la un pacient cu paralizie Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Iazul Morii reamenajat va deveni principala atracţie a Buzăului

Iazul Morii reamenajat va deveni principala atracţie a Buzăului

Reproduceri ale unor mori de apă, zone de promenadă şi multe alte atracţii pentru localnici şi oaspeţi ai Buzăului ar putea apărea pe raza municipiului în următorii ani. Un proiect de dezvoltare urbană, extrem de îndrăzneţ, prevede valorificarea unui curs de apă care acum subtraversează oraşul prin tuburi, cunoscut odinioară ca Iazul Morii.

Sfaturi în bucătărie: încercaţi lucruri noi, tehnici noi şi exersaţi

Sfaturi în bucătărie: încercaţi lucruri noi, tehnici noi şi exersaţi

Pentru ca gătitul să nu devină o povară în timp, organizaţi-vă micul univers din bucătărie astfel încât orice minut petrecut la aragaz să fie o clipă de plăcere. Experienţa personală, starea de spirit pozitivă şi sfaturile bune de la cunoscători sunt combinaţia care vă apropie de perfecţiune în bucătărie, crede Chef Cristi Dobre, care vă oferă câteva indicaţii pentru a vă face viaţa mai uşoară la gătit.

VIDEO Avioanele de vânătoare F16 şi Mig 21 Lancer, vedetele mitingului aviatic de la Boboc. Au fost zece mii de spectatori

VIDEO Avioanele de vânătoare F16 şi Mig 21 Lancer, vedetele mitingului aviatic de la Boboc. Au fost zece mii de spectatori

Peste zece mii de buzoieni au asistat sâmbătă la un spectacol deosebit oferit de elita aviaţiei, piloţi militari şi civili dar şi paraşutisti în cadrul la Boboc Air Show - BOBAS 2018. În ciuda vântului puternic, avioanele de vânătoare F16 şi Mig 21 Lancer au fost vedetele mitingul aviatic. Show-ul aerian este organizat în fiecare vară Şcoala de aplicaţie pentru aviaţie de la Boboc.

Cristi Martin, actorul făcut celebru de o reclamă haioasă: „Şi azi mă întreabă lumea pe stradă «Cât e halatul?»“

Cristi Martin, actorul făcut celebru de o reclamă haioasă: „Şi azi mă întreabă lumea pe stradă «Cât e halatul?»“

Vi-l mai amintiti pe „nebunul“ din reclama cu halatul? Cristi Martin este numele actorului care l-a interpretat pe năstruşnicul personaj în urmă cu aproape un deceniu. Astăzi, artistul se împarte între mai multe proiecte şi pasiuni: joacă în piese de teatru şi reclame, este profesor la clasa de actorie a Liceului de Artă Buzău, organizează un festival de teatru de comedie în Buzău şi pictează.

Sala Sporturilor din Buzău, râvnită de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal

Sala Sporturilor din Buzău, râvnită de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Municipal

O serie de obiective aflate în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi domeniul public al statului vor face obiectul transferului către autorităţile locale. Pe Sala Sporturilor din Buzău au pus ochii administraţia judeţului şi cea a oraşului. Un proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat deja la judeţ iar Consiliul Local Municipal va vota proiectul în şedinţa din 18 iunie.

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 5 zile · comentarii (4)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 5 zile · comentarii (8)

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţiile dintre aliaţii euro-atlantici de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a ajuns la gesturi ieşite din uzanţa relaţiilor diplomatice, se schimbă raporturile de putere între membrii Alianţei Atlanticului de Nord, scandalul între SUA şi aliaţii săi europeni creşte constant, în ritmul în care Trump găseşte cuvinte de laudă în exces pentru a-l curta pe Kim Jong-un, noul său posibil prieten şi aliat.

acum 8 zile · comentarii (14)

Deschidem astăzi o rubrică nouă în cadrul paginii LARICS, intitulată „Falsurile lunii“. Cititorul va avea la dispoziţie un set de ştiri false (fake news) selectate din presa din România sau cea internaţională, relevante pentru tendinţele şi stilurile de manipulare publică. Vor fi indicate cu precădere manierele şi tehnicile de falsificare. Rubrica se adresează publicului larg şi are rol propedeutic şi educativ.

acum 8 zile · comentarii (24)

F.H. Hanh începe prin a prezenta cele patru atribute ale bunurilor: 1) descrierea fizică, 2) locaţia, 3) data livrării şi 4) starea de natură. Apoi acelaşi autor defineşte agenţii economici: 1) gospodăria, 2) compania. Cu aceste puncte de start definite, autorul îşi începe critica totală a pieţelor perfecte.

acum 12 zile · comentarii (4)

Aceste frici şi multe altele îl fac să-şi epateze puterea, să cheme poporul, să facă demonstraţii de susţinere, de putere absolută, pentru conducătorul iubit. Altfel cum s-ar înţelege organizarea unor manifestări de tip asiatic, cu sute de mii de oameni mobilizaţi în stil militar, când are de partea sa toată armata roşie, toată puterea politică, toată legislaţia dorită, toate pârghiile guvernării actuale?

acum 12 zile · comentarii (1)

Nu, nu este vorba despre WC-ul în care, zice-se, s-ar fi întrunit o majoritate a judecătorilor constituţionali ca să repare naturelul simţitor al ministrului Justiţiei. Până apar dovezi, acest episod este doar o snoavă care va intra în jurisprudenţa neoficială a prestigioasei instituţii. WC-ul la care mă refer este o afacere urât mirositoare, gestantă de aproape trei decenii, născută de câteva săptămâni şi detonată public de câteva zile.

acum 15 zile · comentarii (113)

Andrei Năstase a reuşit să câştige primăria Chişinăului, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă în faţa binomului oligarhic Plahotniuc-Dodon. Au contat enorm campania din teren şi sistemul electoral în două tururi. Rezultatul transmite în primul rând mesajul că Plahotniuc nu poate subordona întreaga ţară. În al doilea rând, oferă speranţa că în toamnă, la parlamentare, Republica Moldova poate reveni pe calea europeană. La toamnă sau niciodată.

acum 15 zile · comentarii (30)

Avem valoare, avem cod de onoare. Iar el spune clar că o faptă nerecunoscută e pe jumătate uitată. Cum ar veni, nu contează ce faci, important e să nu-ţi ceri scuze. Niciodată. Penitenţa e pentru cei slabi de înger, cei pe care îi poţi acuza de extremism dacă îndrăznesc să-ţi spună că ai greşit. Bine aţi venit în ţara în care singurii vinovaţi sunt doar victimele!

acum 20 zile · comentarii (65)

Oricine a depăşit cu succes momentul critic al unui infarct poate să se considere cu adevărat un supravieţuitor. Bolile cardiovasculare şi infarctul continuă să fie una dintre principalele cauze ale mortalităţii, în întreaga lume. Supravieţuirea în urma unui infarct înseamnă, pe de o parte, o a doua şansă la viaţă, iar pe de altă parte, o vulnerabilitate sporită şi riscul de a suferi un al doilea infarct.

acum 22 zile · comentarii (1)

La extrem de puţine ore după pronunţarea achitării domnilor Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, PSD şi vectorii săi de imagine au luat cu asalt televiziunile şi site-urile prietene spre a-şi exprima  pretinsa solidaritate cu cei doi, cu ani în urmă membrii de seamă şi cu funcţii ai partidului.

acum 24 zile · comentarii (12)
Postari Recente