Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

De ce ne dor oasele când este frig şi cum putem ţine problemele departe de noi

De ce ne dor oasele când este frig şi cum putem ţine problemele departe de noi

„Mi-a intrat frigul în oase“ este o expresie pe care toţi o folosim atunci când avem o stare de disconfort, cu accente de durere la încheieturi, membrele inferioare şi superioare sau la spate. Se întâmplă începând din toamnă până în primăvară. Temperaturile scăzute le dau bătăi de cap celor cu reumatism, persoanelor care au suferit în trecut leziuni la mâini şi picioare şi mai ales bolnavilor cu afecţiuni mai grave ale sistemului osos.

VIDEO Gemuri şi siropuri sănătoase, produse în fabrica înfiinţată de un preot. Sunt angajaţi sătenii cu probleme financiare

VIDEO Gemuri şi siropuri sănătoase, produse în fabrica înfiinţată de un preot. Sunt angajaţi sătenii cu probleme financiare

Siropul de cătină şi dulceaţa de caise fără zahăr sunt câteva dintre noile produse bio lansate pe piaţă, în această toamnă, de mica fabrică de conserve şi murături înfiinţată de un preot din comuna buzoiană Berca. Părintele Necula a găsit soluţia ideală pentru ca fundaţia sa umanitară să nu mai depindă în totalitate de donaţiile oamenilor: a înfiinţat făbricuţa unde lucrează săteni aduşi din şomaj sau din aşezămintele sociale.

Reabilitarea fostului spital Brătianu din Buzău ar putea începe în această toamnă

Reabilitarea fostului spital Brătianu din Buzău ar putea începe în această toamnă

Transformarea fostului spital Brătianu din Buzău într-un centru muzeal ar putea începe chiar în această toamnă, dacă vremea va permite acest lucru. Asigurările vin din partea conducerii Consiliului Judeţean Buzău, după finalizarea etapei de proiectare a investiţiei. Aproape 4 milioane de euro din bugetul Uniunii Europene au fost alocaţi pentru modernizarea acestei clădiri simbol din municipiul Buzău.

VIDEO Prima româncă ajunsă instructor pentru piloţii de avioane subsonice IAR 99: „Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie să acceadă aici“

VIDEO Prima româncă ajunsă instructor pentru piloţii de avioane subsonice IAR 99: „Nu cred că este mai greu sau mai uşor pentru o femeie să acceadă aici“

Premieră în istoria aviaţiei militare române. Căpitanul Oana Ardeleanu a primit atestatul de instructor de zbor pe o aeronavă cu reacţie, după un zbor de verificare efectuat la Şcoala de aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc, judeţul Buzău. Astfel, ofiţerul de aviaţie a devenit prima femeie care va instrui piloţi militari pe avioane cu reacţie.

Se părea că s-au liniştit apele în PSD după puciul eşuat din ultimul CEx. Doar 10 disidenţi şi-au menţinut opţiunea, personalităţi de vârf din conducerea partidului. După eşecul lamentabil al referendumului, lupta se reaprinde. Cum majoritatea în CEx îi este, încă, favorabilă lui Dragnea, lupta se mută în parlament, în asigurarea majorităţii parlamentare.

acum 3 zile · comentarii (30)

Afacerea moaştelor la români aduce profit sigur. Pare o adevărată industrie, care scoate tot mai multe moaşte, le împrumută de la biserică la biserică, sunt plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni tradiţionale! Zici că există undeva, o fabrică de moaşte! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim şi noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie şi de corupţie.

acum 3 zile · comentarii (39)

Proiectul european a fost întotdeauna rezultatul unei viziuni, a unor vizionari, a unor lideri de excepţie, capabili să convingă statele europene, pe proprii concetăţeni şi să dirijeze spre o realitate plăsmuită din imagini şi aspiraţii, bazată pe principii şi valori comune, cu largă respiraţie etică. De unde şi valenţa idealistă a unui asemenea proiect, dar şi crearea de aşteptări şi speranţe nemăsurate.

acum 3 zile · comentarii (25)

Pe surse se ştie că negocierile pentru trecerea unei moţiuni de cenzură au eşuat. Parlamentarii PSD-ALDE ar vrea să dea jos „calamitatea“ guvernului Dăncilă, dar nu cu preţul pierderii guvernării. Între două rele, continuare guvernării PSD-ALDE cu Dragnea şi Dăncilă în frunte, şi continuarea guvernării PSD-ALDE cu o altă conducere şi un alt guvern, alegerea este simplă. A doua variantă este mai puţin rea.

acum 7 zile · comentarii (17)

Deşi lipsite de orice surpriză, în sensul că fiecare vorbitor a spus cam ceea ce se aştepta de la el, dezbaterile din Parlamentul European privind statul de drept din România sunt relevante prin tabloul general pe care l-au oferit: singurii care au apărat fără rest poziţia Guvernului României au fost reprezentanţi ai unor partide extremiste şi eurofobe.

acum 12 zile · comentarii (89)

S-a dat oficial drumul la campania de scoatere a României din Uniunea Europeană. Coaliţia PSD-ALDE dă cărţile pe faţă şi nu se mai ascunde după perdea cu intenţiile sale de a sacrifica totul de la caracterul democratic al statului român la destinul european şi parteneriatul euroatlantic al României, toate acestea fiind aruncate la gunoi cu scopul de a servi intereselor unei mâini de oameni.

acum 13 zile · comentarii (67)

Uniunea Europeană a intrat într-o zodie a rigidităţii, verticalităţii absolute şi a stricteţii doctrinare în ceea ce priveşte principiile şi valorile europene. O face fără preget, vocal, vizibil, cât se poate de virulent, în primul rând în raport cu acţiunile externe ale terţilor.

acum 14 zile · comentarii (19)

Aşa cum ştia absolut toată lumea de la Bruxelles, în afară de sursele ce alimentau cu informaţii echipa demnitarilor din coaliţa de guvernământ (în principal europarlamentarii care sunt disperaţi să fie puşi pe listele sinecurilor oferite de PSD şi ALDE), în realitate nu s-a pus în niciun moment problema schimbării deciziei luate privind convocarea unei audieri în plenul

acum 18 zile · comentarii (37)

A 73-a Adunare Generală a ONU s-a desfăşurat pentru noi între două puncte de reper: a început cu discursul populistului preşedinte american, Donald Trump şi s-a încheiat cu discursul cvasi-inexistentului preşedinte român, Klaus Iohannis. În aceste două zile, eu am fost la Bruxelles, unde, din necunoaştere sau prostie, conducerea României a venit să se scuze.

acum 18 zile · comentarii (9)

Nu suntem nici prima şi nici ultima ţară care păţeşte aşa ceva. Cum spuneam, aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Grave sunt prejudiciile ce le cauzează poporului pe care îl conduce. Importantă este şi reacţia societăţii, a propriului partid, în stoparea acestei întâmplări  nefericite din istoria noastră.

acum 20 zile · comentarii (17)

Pentru cei din generaţia mea. Şcoala de literatură „Mihai Eminescu”, creată de conducerea PMR în anii 50 ai secolului trecut, după model sovietic cu scopul de a crea noi şi de deznădejde ingineri ai sufletelor (aşa îi numise Stalin pe scriitori, aşa îi desemna cu voluptate în articolele sale pe stil nou însuşi marele Călinescu) mai înseamnă, poate, subiect de istorioare şugubeţe, de glume, chiar de bancuri.

acum 20 zile · comentarii (3)

Până şi PSD-iştii ar trebui să ia aminte: există un Dumnezeu care le repartizează pe toate. Altfel nu se poate explica suprema ironie: prima victimă a Legilor Justiţiei, adoptate într-o manieră incalificabilă în Comisia Iordache şi apoi în Parlament, este cel mai de seamă PSD-ist: Liviu Dragnea. Care acum, în buna tradiţie a Partidului, cheamă pompierii: Tudorele, fă ceva!

acum 21 zile · comentarii (38)
Postari Recente