Evaluatorii UNESCO au încheiat misiunea pentru acordarea titulaturii de Geoparc Global Ţinutului Buzăului: „Are un mare potenţial”

Evaluatorii UNESCO au încheiat misiunea pentru acordarea titulaturii de Geoparc Global Ţinutului Buzăului: „Are un mare potenţial”

Evaluatorii UNESCO care au ajuns la Buzău pentru a întocmi un raport în baza căruia Ţinutul Buzăului să fie acceptat ca Geoparc Global şi-au încheiat duminică vizita de lucru şi s-au declarat mulţumiţi de cele găsite în teren. Chiar dacă recunosc că mai este de lucru la anumite capitole, cum ar fi infrastructura de transport, ”Ţinutul Buzăului" are mari şanse să obţină un raport favorabil, zona fiind catalogată ca una cu un potenţial imens.

Nu aş fi scris aceste rânduri dacă nu aş fi regăsit într-o dispută, cu rezonanţă publică, peste Ocean, unele elemente asemănătoare, din întâmplări anterioare, petrecute pe malurile Dâmboviţei. Regula unificatoare este simplă şi la Washington D.C. şi la Bucureşti. Când vrei să scapi, cu orice preţ, de cineva, îi cauţi sau îi inventezi o scamă şi catapultarea vine de la sine.

acum 6 zile · comentarii (53)

De la ce a plecat falsa criză energetică din România, care i-a băgat în priză pe politicieni, chiar pe preşedintele ţării, Klaus Iohannis, pe premierul ”superman”, economistul Florin Cîţu, să se implice? De la  facturile care ne ard tot mai rău la buzunare. Sute de consumatori finali de energie electrică au constatat că facturile din ultimele luni sunt supraîncărcate, reflectând sume abuzive, nejustificate pe care trebuie să le plătească!!!

acum 6 zile · comentarii (13)

Istoria intervenţiilor militare în locuri precum Cisiordania şi Gaza, Liban, Somalia şi Irak arată că atunci când liderii locali sunt dependenţi de forţele militare străine pentru a menţine puterea, este greu să construieşti legitimitatea populară, să guvernezi eficient şi să construieşti o identitate naţională comună. A fost, până la urmă Afganistanul un război al americanilor sau al unei Coaliţii? Cine a pierdut si cine a câştigat?

acum 6 zile · comentarii (12)

Se accelerează acţiunile unora dintre marii actori regionali de a reechilibra balanţa zonală de putere. Dar, în actualul context în care toţi jucătorii încearcă să umple vidul de putere din Orientul Mijlociu, importanţa fiecăreia dintre aceste acţiuni trebuie judecată de două paliere: cel al schimbării raporturilor extrem de rapide între ţările din regiune şi, al doilea, în raport cu semnificaţia globală a consecinţelor unora dintre demersuri.

acum 9 zile · comentarii (15)

N-ar trebui să stricăm atmosfera de sărbătoare din multe familii, prilejuită de deschiderea unui nou an şcolar. Mă adresez în special autorităţilor, care sunt prinse, a câta oară, nepregătite. Dacă pandemia va închide şcolile, vom avea al patrulea semestru de şcoală pierdut. Cu cele trei pierdute anterior, doi ani de şcoală pierduţi! Iar elevii îşi continuă şcoala, deşi nu inţeleg mai nimic.

acum 9 zile · comentarii (11)

Dacă americanii ne sunt sursă de inspiraţie, ar fi oare cazul să extindem experienţa şi dincolo de lista mereu împrospătată şi în creştere de echipamente militare vechi şi noi pe care, având atâţia bani de cheltuit, armata noastră le achiziţionează entuziast din SUA, pregătindu-se pentru frumoasa paradă de 1 Decembrie?

acum 12 zile · comentarii (35)

Am rămas absolut siderat când am citit afirmaţia preşedintelui. Adică tot ce vedem noi că se întâmplă cu guvernul României este foarte îngrijorător doar pentru noi. Pentru preşedintele Iohannis nu este. Se pare că trăim în lumi paralele, sau că noi românii suntem proşti, analfabeţi, şi nu ştim să apreciem ce se întâmplă pe scena politică.

acum 12 zile · comentarii (30)

Împins de la spate, faci prostie după prostie, crezând că vei câştiga, dar singurele efecte sunt consecinţele negative şi atragerea antipatiei a cât mai mulţi români care te recuză. Şi te acuză de criza politică în care ai aruncat ţara împreună cu păpuşarii tăi. Se întâmplă într-o perioadă în care România are tot mai multă nevoie de competenţă, responsabilitate politică şi reforme care să o ducă înainte, nu înapoi.

acum 13 zile · comentarii (15)

Încet, sigur şi cu din ce în ce mai mare viteză, politicienii noştri se închid - şi apoi închid ţara - într-o autoizolare dominată de lupta lor fioroasă pe ciolanul puterii. Îi preocupă doar accesul la funcţii şi scaunele aferente, îi nedumereşte sau chiar îi înfurie orice întrebare legată de ceea ce, teoretic, s-ar numi interesele superioare ale naţiunii confruntate acum cu crize multiple.

acum 15 zile · comentarii (38)

Conducătorii noştri sunt inconştienţi şi iresponsabili. După creşterea abruptă a preţurilor la energie, specialiştii anunţă o criză mondială la gaze, care vor ajunge la preţuri inaccesibile. Oricum, se anunţă o iarnă foarte grea, peste doar două luni. Şi ei ce fac?  Se ceartă în piaţa publică, care cu cine se aliază mai toxic. Cîţu acuză USR PLUS că face alianţă cu AUR, USR PLUS îl acuză pe Cîţu că se aliază cu PSD. Ca şi cum asta e durerea acum.

acum 15 zile · comentarii (39)

„Eu vă pot spune deschis un singur lucru, dacă vă opriţi, pierdeţi! Nu aveţi decât o soluţie: continuaţi! România are nevoie de ce aţi început să faceţi, dar mai mult decât orice, are nevoie să terminaţi ce aţi început!” – este îndemnul lansat de Traian Băsescu către democrat-liberali în dicursul susţinut la Convenţia Naţională a PDL, organizată în anul 2011, pentru alegerea unei noi conduceri a partidului.

acum 22 zile · comentarii (11)
Modifică Setările