Piersici de Paraguay în sol românesc. „Toţi mi-au zis că n-o să fac nimic, dar le-am arătat că se poate şi la noi“ 4

Piersica turtită şi dulce, un soi exotic din ce în ce mai căutat de clienţii supermarketurilor, creşte de câţiva ani şi în pământ românesc. Un buzoian care a lucrat multă vreme în Spania a înfiinţat o livadă de piersici Paraguay în comuna Berca, pe un lot de 6.000 de metri pătraţi cumpăraţi în urmă cu 6 ani.

Piersici de Paraguay în sol românesc. „Toţi mi-au zis că n-o să fac nimic, dar le-am arătat că se poate şi la noi“ Vezi comentarii 4
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Handbalistă de la Gloria Buzău, depistată cu coronavirus în cantonamentul din Braşov | coronavirus

Handbalistă de la Gloria Buzău, depistată cu coronavirus în cantonamentul din Braşov

Noul coronavirus loveşte şi în echipa de handbal Gloria Buzău, care se află în cantonament în judeţul Braşov. O jucătoare a fost depistată cu COVID-19, după ce clubul a testat zilele trecute toate jucătoarele. Sportiva şi încă trei membri ai lotului au fost trimişi acasă.

Aceasta pare a fi acum alegerea conducerii statului. Preşedintele Iohannis ne-a prezentat azi o sinteză a situaţiei de urgenţă, prin care a reuşit să blocheze o propagare dramatică a coronavirusului. A explicat toate etapele şi modul în care a gestionat domnia sa, ca titular al stării de urgenţă, riscurile pe care a reuşit să le evite.

acum 22 ore · comentarii (37)

Îmi amintesc ce zgomot a produs în lumea corporatistă prăbuşirea Enron, care a tras după sine dispariţia firmei de consultanţă şi audit Arthur Andersen (una din primele 5 în lume). S-a vorbit atunci de conflicte de interese, ochi închişi faţă de operaţiuni neclare şi necurate ale Enron, cea care transformase piaţa energiei din California într-un veritabil casino.

acum 23 ore · comentarii (0)

Abordarea demagogică a creşterii pensiilor şi indicarea unor surse de finanţare fanteziste conduc spre un climat de nelinişte atât la nivel social, cât şi în economie. Atât amânarea transferului de către stat a contribuţiilor salariaţilor către fondurile de pensii private, cât şi cheltuirea rezervelor BNR ar destabiliza grav economia, cu consecinţe pe termen lung.

Avem nevoie urgent de măsuri adecvate şi eficiente, care să nu mai fie combătute ci respectate, care să nu se mai bată cap în cap şi să fie contestate, care să ne scoată din haos şi incertitudine! Să avem o direcţie clară de acţiune. Vor fi în stare guvernanţii, Legislativul, Executivul şi politicienii de la butoane, autorităţile să scoată ţara din situaţia actuală? Să fie responsabili?

Ne ducem existenţa intr-o lume a post-capitalismului, într-o perioadă a reorganizării geostrategice internaţionale in tranziţie, aceasta fiind una dintre definiţiile noii orânduiri mondiale, timpuri în care competiţia globală işi pune în cumpănă modelul cu nuanţe si specificităţi ale civilizaţiilor naţionale, regionale şi continentale.

acum 17 zile · comentarii (0)

Este posibilă o explozie a numărului de infectări cu coronavirus, ca efect al ridicării restricţiilor de carantinare obligatorie, izolare şi spitalizare. Restricţii care au încetat după publicarea motivării CCR, unde se  constată o restricţionare  a drepturilor şi libertăţilor fundamentale de către guvern, nu de către parlament, aşa cum spune art 53 din Constituţie.

acum 4 zile · comentarii (39)

Cultura este un domeniu inexistent în programul PNL - „Reclădim România”. Termenul apare doar în compunerea cuvântului „agricultură”, ceea ce spune deja suficient despre locul în care ne aflăm, sub o guvernare liberală care face din anumite sectoare domenii strategice pentru intervenţia financiară, iar din altele, domenii uitate complet de planul naţional de investiţii şi relansare economică.

acum 8 zile · comentarii (1)

Mai e voie să râdem? Oficial, încă da. Neoficial, nu ştiu dacă aţi observat deja acest lucru, parcă nu mai e chiar de bon ton să o faci deoarece te vei simţi automat stingher printre mutrele crispate, solemne, încruntate şi pline de importanţă ale oficialilor care, astfel, compensează pe cât pot lipsa lor de eficienţă şi chiar carenţele profesionale.

acum 9 zile · comentarii (12)

Teama unor politicieni români de a vorbi despre posibilitatea încă reală a unirii României cu Republica Moldova şi, mai ales, de a întreprinde paşii necesari în această direcţie izvorăşte din propria lor mediocritate, decât din presiuni externe care s-ar face asupra ţării noastre să nu-şi urmeze interesul legitim către spaţiul dintre Prut şi Nistru.

acum 11 zile · comentarii (65)

De două săptămâni de când s-au deschis terasele şi plajele ne-am relaxat. Unii din noi nici nu mai vrem să auzim despre pandemie, tot mai mulţi amici susţin teorii conspiraţioniste şi dacă putem petrece o ora la terasă, merge în Vamă sau în Grecia în vacanţă aproape că suntem mulţumiţi. Orice, dar să nu mai stăm în casă.

acum 11 zile · comentarii (5)

Franţa deschide larg frontul unei dezbateri mai mult decât dure cu NATO, continuând remarca fundamentală făcută anul trecut atunci când preşedintele Macron vorbea despre Alianţa aflată în „moarte cerebrală", cel mai dur diagnostic adus vreodată de şeul unui stat membru acestei instituţii despre care repetăm că este garanţia păcii şi securităţii mondiale.

acum 17 zile · comentarii (46)
Postari Recente