Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Conservanţii naturali care ne ajută să avem murături ca pe vremea bunicii. Cât de bun este hreanul pentru conservare

Conservanţii naturali care ne ajută să avem murături ca pe vremea bunicii. Cât de bun este hreanul pentru conservare

În această perioadă, pieţele agro-alimentare sunt luate cu asalt de gospodinele care îşi fac provizii de legume, zarzavaturi şi fructe pentru pus în conserve. Ca să păstreze mai mult timp prospeţimea şi savoarea alimentelor, sunt folosiţi conservanţi care pot fi naturali sau sintetici. Pentru a obţine murături sănătoase, fără aditivi, avem alternative de conservare pe care natura ni le-a oferit cu generozitate.

Focar de gripă porcină africană la Balta Albă, în judeţul Buzău

Focar de gripă porcină africană la Balta Albă, în judeţul Buzău

Virusul pestei porcine africane PPA a fost confirmat la un porc domestic mort într-o gospodărie din satul Amara, comuna buzoiană Balta Albă, unde exista un număr de trei suine. Un al doilea porc care a murit în aceeaşi gospodărie nu prezintă semne de infestare cu pestă porcină africană, iar al treilea, de asemenea fără simptome ale bolii, a fost sacrificat preventiv.

De ce ne dor oasele când este frig şi cum putem ţine problemele departe de noi

De ce ne dor oasele când este frig şi cum putem ţine problemele departe de noi

„Mi-a intrat frigul în oase“ este o expresie pe care toţi o folosim atunci când avem o stare de disconfort, cu accente de durere la încheieturi, membrele inferioare şi superioare sau la spate. Se întâmplă începând din toamnă până în primăvară. Temperaturile scăzute le dau bătăi de cap celor cu reumatism, persoanelor care au suferit în trecut leziuni la mâini şi picioare şi mai ales bolnavilor cu afecţiuni mai grave ale sistemului osos.

VIDEO Gemuri şi siropuri sănătoase, produse în fabrica înfiinţată de un preot. Sunt angajaţi sătenii cu probleme financiare

VIDEO Gemuri şi siropuri sănătoase, produse în fabrica înfiinţată de un preot. Sunt angajaţi sătenii cu probleme financiare

Siropul de cătină şi dulceaţa de caise fără zahăr sunt câteva dintre noile produse bio lansate pe piaţă, în această toamnă, de mica fabrică de conserve şi murături înfiinţată de un preot din comuna buzoiană Berca. Părintele Necula a găsit soluţia ideală pentru ca fundaţia sa umanitară să nu mai depindă în totalitate de donaţiile oamenilor: a înfiinţat făbricuţa unde lucrează săteni aduşi din şomaj sau din aşezămintele sociale.

Reabilitarea fostului spital Brătianu din Buzău ar putea începe în această toamnă

Reabilitarea fostului spital Brătianu din Buzău ar putea începe în această toamnă

Transformarea fostului spital Brătianu din Buzău într-un centru muzeal ar putea începe chiar în această toamnă, dacă vremea va permite acest lucru. Asigurările vin din partea conducerii Consiliului Judeţean Buzău, după finalizarea etapei de proiectare a investiţiei. Aproape 4 milioane de euro din bugetul Uniunii Europene au fost alocaţi pentru modernizarea acestei clădiri simbol din municipiul Buzău.

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 2 zile · comentarii (8)

Se părea că s-au liniştit apele în PSD după puciul eşuat din ultimul CEx. Doar 10 disidenţi şi-au menţinut opţiunea, personalităţi de vârf din conducerea partidului. După eşecul lamentabil al referendumului, lupta se reaprinde. Cum majoritatea în CEx îi este, încă, favorabilă lui Dragnea, lupta se mută în parlament, în asigurarea majorităţii parlamentare.

acum 5 zile · comentarii ()

Afacerea moaştelor la români aduce profit sigur. Pare o adevărată industrie, care scoate tot mai multe moaşte, le împrumută de la biserică la biserică, sunt plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni tradiţionale! Zici că există undeva, o fabrică de moaşte! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim şi noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie şi de corupţie.

acum 5 zile · comentarii ()

Proiectul european a fost întotdeauna rezultatul unei viziuni, a unor vizionari, a unor lideri de excepţie, capabili să convingă statele europene, pe proprii concetăţeni şi să dirijeze spre o realitate plăsmuită din imagini şi aspiraţii, bazată pe principii şi valori comune, cu largă respiraţie etică. De unde şi valenţa idealistă a unui asemenea proiect, dar şi crearea de aşteptări şi speranţe nemăsurate.

acum 5 zile · comentarii (25)

Pe surse se ştie că negocierile pentru trecerea unei moţiuni de cenzură au eşuat. Parlamentarii PSD-ALDE ar vrea să dea jos „calamitatea“ guvernului Dăncilă, dar nu cu preţul pierderii guvernării. Între două rele, continuare guvernării PSD-ALDE cu Dragnea şi Dăncilă în frunte, şi continuarea guvernării PSD-ALDE cu o altă conducere şi un alt guvern, alegerea este simplă. A doua variantă este mai puţin rea.

acum 9 zile · comentarii (17)

Deşi lipsite de orice surpriză, în sensul că fiecare vorbitor a spus cam ceea ce se aştepta de la el, dezbaterile din Parlamentul European privind statul de drept din România sunt relevante prin tabloul general pe care l-au oferit: singurii care au apărat fără rest poziţia Guvernului României au fost reprezentanţi ai unor partide extremiste şi eurofobe.

acum 13 zile · comentarii (89)

S-a dat oficial drumul la campania de scoatere a României din Uniunea Europeană. Coaliţia PSD-ALDE dă cărţile pe faţă şi nu se mai ascunde după perdea cu intenţiile sale de a sacrifica totul de la caracterul democratic al statului român la destinul european şi parteneriatul euroatlantic al României, toate acestea fiind aruncate la gunoi cu scopul de a servi intereselor unei mâini de oameni.

acum 14 zile · comentarii (67)

Uniunea Europeană a intrat într-o zodie a rigidităţii, verticalităţii absolute şi a stricteţii doctrinare în ceea ce priveşte principiile şi valorile europene. O face fără preget, vocal, vizibil, cât se poate de virulent, în primul rând în raport cu acţiunile externe ale terţilor.

acum 16 zile · comentarii (19)

Aşa cum ştia absolut toată lumea de la Bruxelles, în afară de sursele ce alimentau cu informaţii echipa demnitarilor din coaliţa de guvernământ (în principal europarlamentarii care sunt disperaţi să fie puşi pe listele sinecurilor oferite de PSD şi ALDE), în realitate nu s-a pus în niciun moment problema schimbării deciziei luate privind convocarea unei audieri în plenul

acum 19 zile · comentarii (37)

A 73-a Adunare Generală a ONU s-a desfăşurat pentru noi între două puncte de reper: a început cu discursul populistului preşedinte american, Donald Trump şi s-a încheiat cu discursul cvasi-inexistentului preşedinte român, Klaus Iohannis. În aceste două zile, eu am fost la Bruxelles, unde, din necunoaştere sau prostie, conducerea României a venit să se scuze.

acum 19 zile · comentarii (9)