Green Group renunţă la câteva sute de angajaţi din Buzău

Green Group renunţă la câteva sute de angajaţi din Buzău

Sute de angajaţi din cadrul a două firme ce aparţin grupului specializat în reciclarea deşeurilor îşi vor pierde locurile de muncă în această lună. Problemele întâmpinate de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent au determinat cele două firme din judeţ să renunţe la o parte dintre angajaţi.

Înainte să intrăm în subiectul zilei: ştie cineva de când conducerea diferitelor domenii (gen educaţia) a fost transferată, din punct de vedere constituţional, de la Guvern la preşedintele României? Sau avem (din nou) de-a face cu un premier de paie şi un preşedinte ce taie şi spânzură?

acum 3 zile · comentarii (4)

Tot pe la televiziunile de ştiri sunt invitaţi poliţişti, criminalişti care ne vorbesc pe tonuri grave, îngrijorătoare despre proliferarea clanurilor de crimă organizată, care se dezvoltă în Bucureşti şi aiurea. Care îşi fac mendrele de zeci de ani sub ochii autorităţilor, tolerate mai mult sau mai puţin de acestea sau chiar în complicitate

acum 3 zile · comentarii (11)

Deşi îmi displace profund cuvântul, nu am cum descrie altfel decât „halucinant" un episod de pe scena politică, rămas însă departe de sfera publică în ultimele zile. În cadrul unui interviu difuzat de la punctul său de lucru de la Bruxelles, ca europarlamentar, Traian Băsescu a declarat, la doar câteva minute după ce a luat în considerare scenariul de a candida ca Primar General al capitalei:

acum 5 zile · comentarii (2)

Nicuşor Dan nu are mare lucru de câştigat din coagularea dreptei în Capitală. PNL, USR şi PLUS oricum erau obligate să-l susţină şi în lipsa unei alianţe, iar de sabotat o pot face şi cu protocolul de colaborare parafat. La cât hate colcăie în partidul condus de Dan Barna, mulţi soldăţei vor vota lista USR-PLUS pentru Consiliul General, dar vor ”uita” să pună ştampila şi pe Nicuşor Dan. Doar aşa, din orgoliu şi răzbunare.

acum 5 zile · comentarii (48)

Ieri, un domn se declara mâhnit că m-a văzut serile trecute ud leoarcă alergând la Insula de Agrement din Bacău. Cică nu-i şade bine aşa unui politician serios: “îl vulnerabilizează” (am citat). Săptămâna trecută, altul avea o problema cu mixurile mele trance şi mi-a spus că dacă vreau voturi nu am ce căuta mixând şi “zbenguindu-mă” la radio, în emisiunile săptămânale pe care le fac de 12 ani.

acum 6 zile · comentarii (4)

Este titlul interviului profesorului Radu Gologan pentru Adevărul. Nu este singurul care are această opinie. Şi Academia Romană, şi alţi profesori universitari sau cercetători de top au aceeaşi părere. Posibil ca de la vârful carierelor lor de excepţie aşa se vede lumea. 70% dintre elevii germani învaţă în şcoli profesionale, nu-şi propun să ajungă profesori universitari. Lor ce le oferă şcoala?

acum 6 zile · comentarii (20)

Au apărut de aproape două săptămâni afişele electorale pentru alegerile locale. Nu a contat foarte mult că există o dată clară (adică 28 august 2020) pentru începerea campaniei electorale, întotdeauna se fură startul, probabil sancţiunile nu sunt importante, iar dacă se întâmplă să şi câştige, cine îi mai deranjează pe candidaţii cu coroniţă?

acum 8 zile · comentarii (64)

Deşi există o lege care reduce la 20, 25, 30 numărul de ore/săptămână la primar, gimnaziu, liceu, ministerul Educaţiei nu vrea să ţină cont de ea. Pentru ministerul Educaţiei legile sunt facultative, nu obligatorii. Dintr-un proiect de OUG supus dezbaterii publice, rezultă că mai marii educaţiei aplică legea cum vor ei, nu cum scrie în ea.

acum 10 zile · comentarii (8)

Într-o ţară normală, Institutul Cantacuzino, laserul de la Măgurele sau energia prevenită din resurse regenerabile ar fi priorităţi. Cel puţin aşa văd eu lucrurile. În România ultimelor 30 de ani, aceste proiecte şi toată cercetarea românească au devenit subiect pentru speculanţii imobiliari şi pentru diferite grupuri de interese transpartinice.

acum 11 zile · comentarii (1)

Am fost crescut la oraş şi toată copilăria mi-am petrecut-o pe asfaltul unui oraş mare, cu părinţi care plecau la muncă la 9 şi se întorceau la 5. Vă întrebaţi cum de am trecut de la acest peisaj urban la agricultură ? Răspunsul este foarte simplu: pentru că agricultura a fost şi este „my dream job“.

acum 11 zile · comentarii (3)

Relaţia UE-China, „un parteneriat complex şi primordial“, aceasta a fost formularea conţinută în comunicatul de presă al Consiliului European după summitul bilateral la care, prin teleconferinţă, au participat Charles Michel, Preşedintele Consiliui European, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, însoţiţi de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 11 zile · comentarii (23)

Armânlu nu cheari - aţi văzut acest mesaj prin Ţară, lângă deja cunoscutele noastre scrisuri Basarabia e România? Hai să intrăm un pic în profunzimea problemei, aşa cum vi-o pot relata eu, un tânăr care în 2006 ajungeam la Tirana şi mă întâmpina un alt tânăr, originar din munţii Pindului, cu fraza TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE.

acum 12 zile · comentarii (35)

La început am zis că e o combinaţie nefericită între prostia unor consilieri şi naivitatea preşedintelui Iohannis. Sau invers. Şi atunci mi-am spus: fie! Oricât de idioate sunt întrebările, merită oricum să participăm la referendumul pentru Justiţie, pentru că alternativa – invalidarea acestuia din lipsă de cvorum – chiar ar fi fost un coşmar. După mai bine de un an, teoria unui mariaj benign între prostie şi naivitate pare însă să piardă teren.

acum 18 zile · comentarii (87)

Cu mare întârziere (pentru care rog să fiu iertat), am reuşit să mai desfac din vastul morman de corespondenţă care mi-a parvenit pe multiple canale pe problema atât de delicată şi dureroasă a transformării Bazilicii Sf. Sofia în moschee, decizie care stârneşte protestul marilor biserici ale lumii creştine.

acum 17 zile · comentarii (54)

Asigurarea hranei, îmbrăcămintei şi a adăpostului reprezintă preocupări esenţiale de când e lumea pe pământ, plasate la baza piramidei nevoilor lui Maslow. Orice tânăr sau adult îşi doreşte într-un moment al existenţei sale să se desprindă de familia sa şi să trăiască pe cont propriu.

acum 20 zile · comentarii (8)
Postari Recente