Brăila: Dragoş-Adrian Neagu - a realizat prima bibliotecă digitală din România

Brăila: Dragoş-Adrian Neagu - a realizat prima bibliotecă digitală din România

Directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” a iniţiat primul catalog colectiv al unei biblioteci publice din România. Prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi  Bibliotecilor Publice, Neagu activează în cadrul celui mai mare grant cultural din România, derulat de fundaţia IREX şi finanţat de programul „Global Libraries” al „Bill & Melinda Gates Foundation”. 

Brăila: Aerul cu iz porcin şi cu gaze este „bun spre foarte bun”

Brăila: Aerul cu iz porcin şi cu gaze este „bun spre foarte bun”

Oficial respirăm un aer suportabil. Practic oraşul miroase a gunoi de la Caruz, iar noi inhalăm noxe Specialiştii ne dau asigurări că respirăm un aer relativ curat, panoul din centru ne scoate ochii cu parametri din ce în ce mai suportabili ai calităţii aerului, însă oraşul miroase dimineaţa şi seara a gunoi de la Complexul de Porci al lui Gheorghe Caruz, iar cele 80.000 de maşini care tranzitează oraşul ne sufoca încet dar

Brăila: Poligonul auto, să fie şi să nu trebuiască

Brăila: Poligonul auto, să fie şi să nu trebuiască

Singura manevră pe care o pot învăţa viitorii şoferi în poligonul auto este aceea de ocolire a gropilor Parcarea laterală, mersul cu spatele, plecarea din rampă- manevre pe care orice şofer ar trebui să le ştie înainte de a ieşi în trafic- sunt cunoştinţe pe care viitorii conducători auto şi le însuşesc oriunde în altă parte decât în singurul poligon auto din oraş.

Brăila: Suntem deficitari la capitolul laboratoare şcolare

Brăila: Suntem deficitari la capitolul laboratoare şcolare

Dacă în unele şcoli găsim şi câte două, trei laboratoare de informatică, nu acelaşi lucru putem spune despre cele de chimie sau fizică. Într-un singur laborator de chimie, elevii nu pot face la fel de multe experimente ca atunci când ar fi trei O parte din laboratoarele şcolare din Brăila nu sunt dotate la standarde europene iar elevii spun că ar vrea să facă mai multă practică.

Propaganda legată de acţiunea legitimă şi regulamentară a jandarmilor a primit o puternică lovitură după ce s-a aflat că patru cetăţeni israelieni care mergeau cu un taxi în apropierea Pieţei Victoriei au fost smulşi din autoturism şi bătuţi de forţele de ordine chiar dacă s-au legitimat arătând că n-au nicio legătură cu evenimentele în desfăşurare.

acum 7 zile · comentarii (48)

Nu cred că PSD-ALDE mai reprezintă, dacă o fi reprezentat vreodată, o coaliţie politică, ci un grup infracţional lărgit, care, prin liderii săi, instalaţi, la vârf, în funcţii de conducere, urmăreşte legalizarea corupţiei (pentru a putea fura „legal“ mai departe), scoaterea infractorilor de sub incidenţa legii, amnistierea lor şi trecerea sub „tăcere“ a tuturor episoadelor infracţionale ce alcătuiesc marele jaf

acum 8 zile · comentarii (13)

Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.

acum 8 zile · comentarii (8)

Am fost la mitingurile acestea începând chiar cu ultimul al lui Ceauşescu, sperând să se întâmple ceva acolo. Am stat atunci ce am stat, până aproape de sfârşit, şi crezând că nici de data aceasta (aceea) nu „se va întâmpla“, am plecat agale spre casă. Însă la câteva minute de la plecarea mea a început, eram pe la Dalles. M-am întors.

acum 8 zile · comentarii (2)

Cel puţin pentru o scurtă perioadă, Piaţa Victoriei a devenit tabla de şah a României, locul în care anumite forţe se bat pentru imagine, influenţă şi, evident, voturi. În şah, câştigă cel care îşi surprinde adversarul cu anumite mutări sau strategii neaşteptate şi îşi calculează un număr de mutări mai mare decât adversarul.

acum 8 zile · comentarii (11)

Tocmai mi-am luat o porţie de gaz în faţă. Habar nu am de ce. În grupul în care sunt eu nu a strigat nimeni înjurături şi nu este niciun huligan. Răspunsul mulţimii este să fugă, să scape de arsuri. Tuşesc şi mă ustură ochii rău. Lângă mine sunt doi părinţi care încearcă să-şi protejeze copiii.

acum 8 zile · comentarii (4)

Din 1990 încoace ni se tot promite, periodic, aflarea adevărului ba despre Revoluţia din Decembrie 1989, ba despre evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş, ba despre mineriada din 13-15 iunie şi, mai apoi, despre mineriada din septembrie 1991, cea care a condus la căderea guvernului condus de Petre Roman.

acum 8 zile · comentarii (8)

Aceasta e ştirea care a bulversat mediul online duminică seara. Reprimarea manifestaţiilor de vineri seara  fost lăsată în seama unei unităţi de elită a Jandarmeriei, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului. A furnizat SRI informaţia că în cadrul manifestaţiei s-ar fi înfiltrat terorişti? Mi se pare exclus.

acum 8 zile · comentarii (18)
Postari Recente