Golden Gate de România, iar în reparații. Ce probleme au apărut la podul peste Dunăre de la Brăila VIDEO

0
Publicat:

Se fac din nou reparații la podul peste Dunăre de la Brăila. Inaugurat cu mare fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost încă recepționat CNAIR din cauza problemelor care nu au fost nici până în prezent remediate.

Denivelări la podul peste Dunăre FOTO: captura video
Denivelări la podul peste Dunăre FOTO: captura video

După ce luna trecută, CNAIR a sesizat că rampa de acces spre viaductul care duce spre Podul peste Dunăre prezintă din nou tasări pe malul din Brăila, acum constructorul face reparații pe „zonele deteriorate”

„Vor fi asfaltări punctuale pe zonele deteriorate. Practic, niște reparații. O să fie un oarecare disconfort în zona lucrărilor, dar nu se întrerupe circulația”, susține purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu. 

În unele zone, au apărut denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone.  Reprezentanții CNAIR spun că WeBuild, firma care a construit podul are obligația să remedieze toate denivelările apărute. 

Podul peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

Verificare șuruburi pod FOTO: CNAIR
Verificare șuruburi pod FOTO: CNAIR

Obiectivul a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.  La puțin timp după inaugurare, au apărut primele probleme. La finalul lunii august 2023, o filmare apărută în spațiul public arăta cum șuruburile podului se desprindeau ușor, iar CNAIR a dat vina pe neglijența constructorilor și, după verificări, a transmis că 0,4% dintre cele 100.000 de șuruburi erau slăbite.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat pe 1 noiembrie 2023 că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi recepţionat de CNAIR doar când constructorul va remedia, pe cheltuiala lui, toate abaterile constatate. 

De asemenea, pe 2 februarie 2024, ministrul a ţinut să precizeze că, în ciuda problemelor la pod, siguranţa cetăţeanului nu a fost pusă în pericol. 

Nicio secundă nu e pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Deci lucrul ăsta trebuie să fie cât se poate de clar. De aceea am şi dat în circulaţie acest pod. Vreau să vă spun - şi am mai dat exemplul ăsta şi o să-l mai dau - vizavi, pe malul Tulcea, este o localitate, Măcin se cheamă, care, dacă există un caz de urgenţă să meargă Salvarea, de la Măcin la Brăila acum face 5 minute, să zicem maximum, să traverseze podul de la Brăila. Înainte, fără această investiţie, cam o oră. Când e vorba de cazuri de urgenţă, salvare de viaţă, timpul ăsta putea să ducă la situaţii neplăcute. Deci, siguranţa niciodată nu e pusă în pericol. Şi, doi, nu vom recepţiona acest pod până când toate neconformităţile nu vor fi îndepărtate de către companie”, a transmis Grindeanu 

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite