Pacient legat de pat de un paznic. Infirmiera: „Trebuia să vă ducă la nebuni, nu aici să ne înnebuniţi pe noi!“ VIDEO

0
Publicat:

Imagini revoltătoare la Unitatea de Primiri Urgență (UPU) Brăila: un paznic şi o infirmireă au fost filmaţi în timp ce leagă mâinile unui pacient, aflat pe un pat. Ea spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”: „Nu aici să ne înnebuniţi pe noi!”

SURSA VIDEO: DEBRAILA

Pe imaginile apărute în mediul online se observă un pacient, un bărbat în vârstă, întins pe un pat mobil. Un paznic îi leagă mâinile de marginile patului, iar o infirmieră spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”. 

„Am copii acasă, nu stau să mai bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniți pe noi. Dar ce, aici e Psihiatrie?”, spune ea, în filmarea apărută în mediul online. 

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila a văzut imaginile și anunță că va cere dispunerea unei anchete.

„Voi cere anchetă fără doar și poate. O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”, a precizat Didi Crintea, managerul unității medicale, pentru debrăila.ro. 

Un caz similar s-a întâmplat și la Spitalul Bârlad (Vaslui), iar cei doi angajați au fost dați afară. 

Unitatea de Primiri Urgențe Brăila FOTO: Obiectiv Vocea Brăilei
Unitatea de Primiri Urgențe Brăila FOTO: Obiectiv Vocea Brăilei

O asistentă medicală a furat din spital bani, carduri bancare și vouchere de vacanță

Un incident grav a avut loc și la un spital din Galați. O asistentă medicală a fost reținută, fiind acuzată de tranzacții bancare frauduloase și accesarea de sisteme informatice fără drept.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa unei femei, de 49 de ani, asistentă medicală la un spital din orașul Galați. 

Asistenta medicală este bănuită de „săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic”.

La adresa de domiciliu a asistentei medicale au fost descoperite și ridicate probe care au legătură directă cu cauzele penale în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunile menționate.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2019-2023, la intervale diferite de timp, „femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar și de la pacienți, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță”.

Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele și, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase online, dar și la comercianți fizici din municipiul Galați. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite