Percheziții ale Parchetului European la o primărie din Brăila. Este suspectată o fraudă de 500.000 de euro

0
Publicat:

Polițiștii și jandarmii au descins joi, 25 aprilie 2024, la Primăria Gropeni din județul Brăila, în cadrul unui dosar instrumentat de Parchetul European. Procurorii suspectează o fraudă uriașă din bani europeni, iar principalii suspecți sunt primarul din Gropeni și membrii familiei sale.

Polițiștii au descins la primăria Gropeni alături de procurori FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au descins la primăria Gropeni alături de procurori FOTO arhivă Adevărul

Parchetul European (EPPO), biroul din Cluj-Napoca, a efectuat joi, 25 aprilie 2024, percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Brăila, în cadrul unei anchete privind o fraudă de peste o jumătate de milion de euro cu fonduri pentru agricultură, produsă de un funcţionar şi familia sa.

Au avut loc descinderi în biroul funcţionarului implicat în acest caz, la trei firme şi patru locuinţe. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de primarul comunei Gropeni, Stan Malinche.

„Ancheta vizează un funcţionar public din comuna Gropeni, judeţul Brăila, despre care se presupune că ar fi obţinut 561.000 de euro din fonduri agricole UE prin falsificarea documentelor pe numele unei întreprinderi individuale şi al unei societăţi comerciale”, au stabilit reprezentanții Parchetului European.

Documentele falsificate au fost depuse la Agenţia Română de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Brăila în vederea achiziţionării între 270 şi 427 de hectare de teren în perioada 2013 - 2020.

Se presupune că funcţionarul public a fost, în realitate, cel care administra întreprinderea individuală şi societatea comercială, în locul soţiei şi fiului său, care au fost numiţi ca administratori legali”, mai spun reprezentanții Parchetului European.

Cele trei persoane amintite vor fi aduse la sediul unităţii de poliţie pentru audieri, urmând ca împotriva lor să fie dispuse măsuri legale.

La percheziţii au participat zeci de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Jandarmeria Română - Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Brăila. 

Parchetul European are competența de a investiga, a urmări penal și a trimite în judecată autorii infracțiunilor împotriva bugetului Uniunii Europene.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite