Orașul care își botează tramvaiele cu numele personalităților: Ana Aslan, Panait Istrati, Nicu Alifantis sau Johnny Răducanu

0
Publicat:

Autoritățile din orașul Brăila au decis să boteze tramvaiele, achiziționate cu fonduri UE, după numele unor personalități, fiii ai locului, precum Ana Aslan, Maria Filotti, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Haricleea Darclee, Fănuș Neagu, Johnny Răducanu sau Nicu Alifantis.

Unul dintre tramvaie va fi botezat Nicu Alifantis FOTO: Arhivă, Adevărul
Unul dintre tramvaie va fi botezat Nicu Alifantis FOTO: Arhivă, Adevărul

„Încă opt tramvaie noi, tot cu fonduri europene. Produse tot în România, la Astra Arad, identice cu cele două deja aflate în trafic. Cele opt tramvaie noi vor purta nume și se vor alătura marilor personalități Ana Aslan și Maria Filotti. Cum se vor numi? Hariclea Darclee, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Johnny Răducanu, Fănuș Neagu, Nică Petre. Tramvaiul care va ajunge în luna august, de Zilele Brăilei, se va numi Nicu Alifantis! Am luat această decizie cu acordul maestrului. În plus, numele celui de al 10-lea tramvai îl stabilim împreună cu brăilenii”, susține primarul municipiului Brăila, Marin Dragomir.

Prețul unui tramvai nou produs la Astra Vagoane Călători Arad este aproximativ de 1.700.000 euro, bani europeni.

Primarul Dragomir a mai anunțat că lucrările sunt avansate și noile tramvaie din imagini vor circula, începând din august 2024, de la Bulevardul Independenței, Calea Galați și până în Parcul Monument.

Autobuze electrice la Brăila

În mai 2023, în orașul Brăila a ajuns primul autobuz electric 100% . Totodată, până la finalul anului au mai ajuns încă 16 autobuze electrice noi (cinci în iulie, cinci în septembrie și șase în decembrie), 17 stații de încărcare lente și șapte rapid. Toate sunt cumpărate pe proiecte cu fonduri europene în valoare de 9,6 milioane euro. 

„Autobuzele electrice au capacitatea de transport de 72 persoane din care 24 persoane pe scaune, podea coborâtă, sistem de iluminare și semnalizare, aer condiționat, sistem audio – video de informare a călătorilor, indicatoare exterioare pentru trasee, sistem de numărare călători, camere video, sistem automat de taxare, sistem USB pentru încărcarea telefoanelor. (....) La autobuze și tramvaie am ales culoarea albastră, specifică Dunării și Municipiului Brăila”, a scris primarul Marian Dragomir, la acea dată pe Facebook.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite