Pacientul din Brăila, legat de pat şi umilit de un paznic şi o infirmieră, a murit. „Trebuia să vă ducă la nebuni” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Brăila, legat de pat și umilit de o infirmieră, a murit la spital. Pacientul, în vârstă de 64 de ani, cu multiple afecţiuni medicale, a avut parte de un tratament inuman în spital.

Momentul în care pacientul este legat de pat de paznic și infirmieră FOTO captură video debraila.ro
Momentul în care pacientul este legat de pat de paznic și infirmieră FOTO captură video debraila.ro

Pacientul de 64 de ani legat de pat la Spitalul de Urgență din Brăila a murit. O rudă a acestuia spune că pe una dintre mâinile acestuia se pot observa urmele a ceea ce s-a întâmplat.

„Sunt o rudă a pacientului care a fost legat de mâini, pe targă. El era deja înregistrat la acest spital, se știa diagnosticul lui. Însă având dureri foarte mari, doamna asistentă, în loc să-i facă un calmant să-l ajute, mai bine a apelat la paznic și infirmieră să-l lege și să-i vorbească urât și cu un ton foarte ridicat: "Ce caută aici? La psihiatrie, eu am copii acasă, nu vreau să înnebunesc". Sunt cuvintele doamnei asistente care a empatizat cu suferință rudei mele. Va trimit o imagine a mâinii cu semnele lăsate în urma a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu ce cauta astfel de oameni acolo. Ruda mea a decedat azi-noapte”, a declarat una dintre rudele bărbatului, potrivit observatornews.ro.

Pe imaginile apărute în mediul online se observă un pacient, un bărbat în vârstă, întins pe un pat mobil. Un paznic îi leagă mâinile de marginile patului, iar o infirmieră spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”

SURSA VIDEO debraila.ro

„Am copii acasă, nu stau să mai bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniți pe noi. Dar ce, aici e Psihiatrie?”, spune ea, în filmarea apărută în mediul online. 

Conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă internă. După ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii din Brăila s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.  

Un caz similar s-a întâmplat și la spitalul din Bârlad (Vaslui), iar cei doi angajați au fost dați afară.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite