Incendiu de proporții la un depozit de legume din Brăila. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale cu apă și spumă

0
Publicat:

Pompierii brăileni au intervenit cu opt autospeciale cu apă și spumă la fața locului, iar ulterior Compania de Utilități Publice Brăila a trimis două cisterne de 5.000 litri de apă, iar Seroplant Brăila - o cisternă de 6.000 litri de litri de apă pentru alimentarea autospecialelor de stingere.

Pompierii s-au luptat aproape șape ore cu flăcările FOTO arhivă Adevărul
Pompierii s-au luptat aproape șape ore cu flăcările FOTO arhivă Adevărul

Pe 3 martie, la ora 11.55, dispeceratul ISU Brăila a fost anunțat printr-un apel la 112 despre izbucnirea unui incendiu la un depozit legume - fructe, pe strada Mihai Bravu din municipiul Brăila.La faţa locului s-a deplasat Detașamentului 1 de pompieri Brăila cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) şi o ambulanță SMURD pentru a acţiona la localizarea şi lichidarea incendiului şi acordarea asistenţei medicale.

„Având în vedere amploarea incendiului, care se manifesta atât la nivelul podului, cât și în patru încăperi ale clădirii, şefului gărzii de intervenţie - stingere a solicitat forțe suplimentare în sprijin. A fost activată Grupa operativă a inspectoratului și au fost solicitate echipaje de ordine publică și pentru dirijarea traficului rutier pe străzile din proximitate”, a declarat colonelul Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Gradual, la locul intervenției au acționat opt ASAS, o ambulanță SMURD, o autospecială de salvare și intervenție de la înălțime din cadrul ISU Brăila, cinci echipaje ale IPJ Brăila, un echipaj al IJJ Brăila, două echipaje ale Poliției Locale Brăila, o echipă Distrigaz, o echipă de la Electrica Distribuție și reprezentanți ai Comisariatului Gărzii de Mediu Brăila.

Compania de Utilități Publice Brăila a intervenit cu două cisterne de 5.000 litri de apă, iar Seroplant Brăila cu o cisternă de 6.000 litri de litri de apă pentru alimentarea autospecialelor de stingere. La solicitarea ISU Brăila, Compania de Utilități Publice a mărit presiunea in rețeaua de hidranți stradali din zona intervenției.

Concomitent cu acțiunile de stingere, persoanele care își desfășurau activitatea de comerț în spațiile depozitului au evacuat marfa din acestea. Pe timpul intervenției au fost evacuate de către pompieri patru butelii cu acetilenă și patru cu oxigen alimentar.

La ora 13.25 incendiul a fost localizat și s-a continuat intervenția pentru lichidarea acestuia. La ora 20.00 incendiul a fost lichidat.

În urma incendiului au ars acoperișul din lemn acoperit cu tablă la două depozite alăturate și două anexe pe o suprafață de aproximativ 2.000 metri pătrați, ambalaje din carton, plastic sau lemn din interiorul și curtea interioară a clădirii.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost arderea ambalajelor de carton în curtea depozitului, iar focul, lăsat nesupravegheat, s-a extins la acoperișul clădirii.

Un bărbat de 50 de ani, care lucra în cadrul depozitului, a suferit arsuri minore la nivelul feței și a mâinii stângi, fiind transportat la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgență Brăila de ambulanța SMURD.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite