Bătrână batjocorită și bătută până la moarte în propria casă. Criminalul își omorâse anterior și tatăl vitreg

0
Publicat:

Un bărbat de 35 de ani din Brăila va sta un sfert de secol la închisoare pentru omor calificat și viol. Individul, extrem de violent, a batjocorit și ucis o bătrână în propria casă. Anterior, fusese eliberat condiționat din închisoare, unde fusese trimis tot pentru crimă.

Bătrâna a fost ucisă în propria casă FOTO Pixabay
Bătrâna a fost ucisă în propria casă FOTO Pixabay

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Mircea Constantin, un brăilean de 35 de ani, la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat și viol. Bărbatul a dat buzna în toiul nopții peste o bătrână de 95 de ani și, beat fiind, a lovit-o cu bestialitate și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale.

Individul fusese eliberat condiționat în 2021, după ce fusese condamnat anterior tot pentru crimă. În 2013 și-a ucis în bătaie tatăl vitreg. Crima din 2023 i-a îngrozit anul trecut pe locuitorii orașului brăilean Ianca.

„La data de 7 mai 2023, în jurul orei 13,45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Brăila, cu privire la faptul a găsit-o pe mama sa, în vârstă de 95 de ani, din orașul Ianca, decedată în locuință, prezentând urme de violență”, au stabilit anchetatorii.

Bătrâna a fost găsită de către fiul său, dezbrăcată. Cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii au stabilit ulterior și cronologia faptelor.

„Din primele cercetări se pare că o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în locuința femeii, unde prin întrebuințarea de violențe ar fi violat-o, după care aceasta a decedat”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Mircea Constantin a fost ulterior identificat de polițiști pe raza județului Prahova, unde fugise în încercarea de a scăpa de arestare.

„În urma căutărilor efectuate, polițiștii au depistat pe raza județului Prahova, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din orașul Ianca, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și viol, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Brăila.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite