Parc de căprioare și cerbi lopătari, un proiect inedit la Brăila. Vizitatorii vor putea hrăni și fotografia animalele

0
Publicat:

Primăria Brăila a lansat licitația publică pentru proiectarea unui parc de căprioare pe o suprafață de 5,5 hectare în zona adiacentă Muzeului de Științe ale Naturii din oraș, care va fi modernizat de Consiliul Județean.

Vizitatorii vor putea hrăni și fotografia căprioarele FOTO arhivă Adevărul
Vizitatorii vor putea hrăni și fotografia căprioarele FOTO arhivă Adevărul

Primăria Brăila a venit cu o iniațiativă inedită, care urmează să prindă contur în următoarea perioadă. Este vorba despre crearea unui parc de căprioare și cerbi lopătari.

Parcuri similare au fost deschise în Japonia și Marea Britanie. dar există și unul și în Focșani, și în alte două orașe din România.

Potrivit primarului Marian Dragomir, în zona parcului se vor păstra toți pomii care nu prezintă pericol de prăbușire și se vor defrișa toate tufele și vegetația care blochează vizibilitatea vizitatorilor.

De asemenea, aleile vor fi reabilitate, se vor monta băncuțe noi și coșuri de gunoi și se va reabilita tot gardul metalic, urmând a fi înlocuite înlocuite părțile lipsă.

 Pentru protecția căprioarelor se vor lua următoarele măsuri:

- Perimetral se vor monta corpuri de iluminat LED de 150 wați din 50 în 50 de metri, dar și pe toate aleile interioare;

- Se vor monta camere de filmat din 50 în 50 de metri cu rezoluție înaltă și funcție de detecție audio - video și alertă în dispecerat.

Pentru confortul animalelor se vor amenaja:

- Zone de adăpost;

- Hrănitori automate pentru hrană, apă și sare;

- Starea de sănatate a căprioarelor se va verifica periodic de către un medic veterinar.

Persoanele care se plimbă în parc vor putea să facă fotografii căprioarelor și să le administreze hrană de la cele trei automate pentru vizitatori.

„Cu siguranță parcul căprioarelor va fi o zonă de atrație în Parcul Monument, unde brăilenii vor putea să admire și să fotografieze căprioarele după ce se relaxează în Orășelul Copiilor sau zonele reabilitate anii trecuți”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite