MApN confirmă evenimentul din județul Brăila și spune că a identificat fragmente ce par a proveni de la o dronă. Imagini cu craterul rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata română a declanșat o operațiune de căutare a unei drone care ar fi căzut într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei. Misiunea a fost demarată după ce localnicii au raportat că au auzit zgomote ciudate în zonă și au pus la dispoziția autorităților chiar și filmări.

UPDATE ORA 13.45 Au apărut primele imagini cu cu drona militară prăbușită la opt kilometri de municipiul Brăila, în Insula Mare a Brăilei. Sunt elemente ale unei drone militare cu înscrisuri în alfabetul chirilic, susține debraila.ro.

UPDATE ORA 10.45 MApN confirmă într-un comunicat foarte scurt incidentul din județul Brăila și spună că a identificat fragmente ce par a proveni de la o dronă.

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”.

Craterul produs de prăbușirea dronei Foto debraila.ro
Craterul produs de prăbușirea dronei Foto debraila.ro

UPDATE ORA 9.59 Este mobilizare în Insula Mare a Brăilei. Mai multe echipaje ale Armatei Române, Jandarmerie, SRI și ISU caută, vineri, 29 martie 2024, o dronă militară care ar fi căzut pe terenul unei ferme. Martorii spun că s-a auzit o bubuitură puternică.

Un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află la această oră în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp.

Localnicii spun că s-a auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei. Încă nu se cunoaște originea dronei.

Un martor care a filmat evenimentul și a declarat pentru debraila.ro că „scotea un sunet ciudat, puternic”.

Potrivit presei locale, localnicii l-au alertat pe șeful de fermă și Poliția de Frontieră. Aceiași martori au mai dat un amănunt demn de luat în seamă: „A venit chiar pe direcția Podului, cel mai probabil dinspre Reni”. 

Craterul format ar avea un diametru de aproximativ patru metri, fiind vizibil. Locul prăbușirii dronei se află la opt kilometri de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Poliția și Jandarmeria au izolat zona.

***

Potrivit presei locale, o dronă ar fi fost filmată în județul Brăila, în zona Grădina Mare, aproape de Dunăre, joi seară, în jurul orei 20.

Potrivit aceleiași surse, tot joi seara, în jurul orei 22:00, Poliția a fost anunțată cu privire la prăbușirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 kilometri distanță de trecerea bac.

Poliția și Jandarmeria au izolat zona, iar autoritățile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naționale este abilitat să comunice pe acest subiect. Potrivit Digi 24, Armata a declanșat o operațiune de căutare a presupusei drone.

Daca se confirmă, aceasta ar fi a șasea dronă care a căzut pe teritoriul României de la începutul lunii septembrie 2023. Alte astfel de aparate de zbor au căzut pe teritoriul României în județele Tulcea și Galați. Cel mai recent caz datează din 14 decembrie 2023, când fragemente dintr-o dronă au fost găsite în zona localității Grindu, din județul Tulcea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite