Jandarmi amenințați cu moartea, la Brăila. Un bărbat beat a sărit la bătaie cu lopata și cărămizi VIDEO

0
Publicat:

Scandal de proporții la Brăila, după ce un bărbat beat a lovit cu poarta un jandarm, apoi a aruncat cu o lopată și cu cărămizi spre echipajul de intervenție, amenințându-i pe jandarmi cu moartea.

Sâmbătă, 10 martie 2024, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, a primit un apel pentru a interveni la un imobil din cartierul Chercea, unde se asculta muzică la intensitate mare, deranjând ordinea și liniștea publică. Ajunși la locul indicat prin dispecerat, jandarmii au vrut să ia legătura cu cineva din interiorul casei, pentru a reduce volumul muzicii.

„Din curte a ieșit un bărbat, aflat în stare vădită de ebrietate, a început să adreseze injurii echipajului, a lovit cu poarta un jandarm, apoi a aruncat cu o lopată și cărămizi spre membrii echipajului, amenințându-i totodată cu moartea”, a transmis Jandarmeria Brăila. 

Agresorul, imobilizat prin încătușare

Din fericire, niciun jandarm nu a fost rănit, iar bărbatul agresiv a fost imobilizat și încătușat. 

Bărbatul violent, în vârstă de 33 de ani, a fost imobilizat prin încătușare și condus către autospecială. Persoanele aflate în curtea imobilului au sărit în ajutorul bărbatului, încercând să împiedice acțiunea jandarmilor.

Jandarmi, amenințați cu moartea FOTO: Arhivă, Brăila
Jandarmi, amenințați cu moartea FOTO: Arhivă, Brăila

Bărbatul agresiv a încercat să simuleze o stare de leșin. 

„La fața locului a fost solicitat și un echipaj medical, deoarece brăileanul a simulat o stare de leșin. Nu a necesitat îngrijiri medicale. Individul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila, pentru întocmirea actului de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, au mai precizat jandarmii brăileni. 

De asemenea, jandarmii au mai aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei, pentru „adresarea de expresii jignitoare și pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, bărbatului de 33 de ani, precum și unui alt brăilean în vârstă de 39 de ani, aflat în curtea imobilului și participant la scandal”.

Adolescent de 15 ani înjunghiat în stradă

Tot la Brăila, un adolescent în vârstă de 15 ani a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat de un alt tânăr de 17 ani. Agresorul a fost dus la Secția de Poliție pentru audieri.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 9 martie 2024, în jurul orei 18:00, pe o stradă din Brăila. În urma unui conflict, doi adolescenți de 15 și 17 ani s-au luat la bătaie. Scandalul a degenerat, iar cel de 17 ani l-a înjunghiat cu un cuțit pe cel de 15 ani.  

Potrivit unor surse, adolescentul înjunghiat este fiul unui om de afaceri sirian, stabilit în Brăila. În momentul în care a fost atacat se plimba cu prietena lui.

Victima a ajuns la spital, iar cadrele medicale au fost cele care au sesizat polițiștii.

„Din primele cercetări a rezultat faptul că acesta ar fi avut un conflict cu alt tânăr, în vârstă de 17 ani, din Brăila, care l-ar fi lovit cu un cuțit. Tânărul de 17 ani a fost depistat de polițiști și condus la sediul poliției pentru audieri. În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite