Pedeapsă pentru elevul din Brăila care și-a înjunghiat rivalul. De la ce a pornit totul

0
Publicat:

Un băiat de 16 ani va fi internat într-un centru de detenție pentru că a fost la un pas să ucidă un alt adolescent de vârsta lui după un conflict stupid pornit pe rețelele de socializare, care s-a tranșat violent chiar lângă liceul unde învăța victima.

Adolescentul a înjunghiat un alt tânăr lângă liceul unde învăța victima FOTO arhivă Adevărul
Adolescentul a înjunghiat un alt tânăr lângă liceul unde învăța victima FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv în 8 aprilie 2024 pe un elev în clasa a XI-a din Brăila la internarea într-un centru de detenție pentru o perioadă de 2 ani și 6 luni pentru tentativă la omor. În plus, adolescentul de 16 ani trebuie să îi achite victimei sale, un băiat de aceeași vârstă, daune morale de 10.000 de euro.

Anterior, Tribunalul Brăila îi aplicase o pedeapsă mult mai blândă: măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de 6 luni. 

Fapta, comisă pe 6 februarie 2023, a provocat un adevărat șoc în Brăila, ținând cont de vârsta protagoniștilor și de atacul sălbatic asupra victimei. Totul a pornit în urma unei discuții pe rețeaua de socializare Whatsapp.

Agresorul i-a scris unei eleve care îi fusese prietenă și l-a jignit pe noul prieten al fetei, un elev care învață la Liceul Sportiv din Brăila. Furios, acesta din urmă i-a cerut elevului de clasa a XI-a să se întâlnească după ore ca să rezolve disputa.

Tânărul a acceptat, dar a luat cu el și un cuțit de bucătărie, pentru că, după cum a recunoscut ulterior, elevul de la Liceul Sportiv era mai înalt ca el și mai bine făcut, practica boxul și îl putea „dovedi”.

Cei doi s-au întâlnit în zona unor garaje de lângă Liceul Sportiv, iar elevul de clasa a XI-a a scos cuțitul și l-a înjunghiat de mai multe ori pe rivalul său, lăsându-l într-o baltă de sânge.

Va rămâne cu sechele pe viață

Doar intervenția rapidă a medicilor a făcut ca victima să rămână în viață, dar a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale ca să-și revină și nu se știe dacă va mai putea practica vreun sport vreodată.

Curtea de Apel Galați a stabilit că singura cale de reabilitare a elevului agresor este privarea lui de libertate, astfel încât să conștientizeze consecințele faptei sale și să nu mai fie tentat să comită infracțiuni pe viitor.

„Măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru detenție pe o perioadă de 2 ani și 6 luni este aptă să realizeze atât prevenția generală, cât și prevenția specială și să satisfacă scopul preventiv-educativ prevăzut de lege, prin executarea măsurii educative privative de libertate urmărindu-se formarea unei atitudini corecte față de ordinea de drept și de regulile de conviețuire socială”, este concluzia instanței de judecată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite