Șofer începător surprins de radar când „zbura” cu 175 km/h într-o localitate din Brăila. Pentru câte luni i-a fost suspendat permisul

0
Publicat:

Conducătorul auto are doar 18 ani și mai puțin de un an de când deține permisul de șofer. În decurs de o oră, polițiștii au surprins un alt tânăr care gonea cu 151 km/h și alți doi șoferi în timp ce conduceau autoturismele în localitatea brăileană Vărsătura, cu viteza de 125 km/h.

Șoferul începător a fost surprins cu 175 km/h în localitate FOTO IPJ Brăila
Șoferul începător a fost surprins cu 175 km/h în localitate FOTO IPJ Brăila

În noaptea de 29 spre 30 martie, în intervalul orar 00,00-1,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brăila au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pe raza localității Vărsătura, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, la ora 1,12, polițiștii au depistat un tânăr de 18 ani, din Brăila, în timp ce conducea autoturismul dinspre Slobozia către Brăila, în localitatea Vărsătura, cu viteza de 175 km/h. 

„Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au constatat că are mai puțin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere și nu avea aplicat semnul distinctiv pe autovehicul.  A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

La scurt timp, oamenii legii au mai depistat în trafic un alt tânăr de 18 de ani în timp ce conducea autoturismul, tot în localitatea Vărsătura, cu viteza de 151 km/h.

În jurul orei 1,00, polițiștii au depistat o tânără și un tânăr, ambii brăileni, în timp ce conduceau autoturismele în localitatea Vărsătura, cu viteza de 125 km/h.

Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei fiecare și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 120 de zile. 

Alt vitezoman lăsat fără permis

Un alt conducător auto din Brăila a fost surprins de radar în 29 martie 2022 când circula într-o localitate din judeţul Vaslui cu o viteză ameţitoare şi doar norocul a făcut să nu provoace un accident rutier grav.

Șoferul din Brăila a stabilit un nedorit  record în materie de depăşire a vitezei legale într-o localtate. Poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au depistat în trafic, pe raza comunei Şefan cel Mare, un autoturism înmatriculat în judeţul Brăila, condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Brăila.  

„Aceasta se deplasa cu o viteză de 160 km/h pe un sector de drum cu o limită de viteză de maxim 50 km/h. Faţă de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 2.900 lei. Totodată, faţă de acesta a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule, pentru o perioadă de 120 de zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pe 27 martie 2022, poliţiştii vasluieni au identificat un alt vitezoman pe drumul european DE 581, în proximitatea localităţii Sălcioara, comuna Banca. Agenţii rutieri au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui care se deplasa cu o viteză de 142 km/h.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite