Șofer filmat pe contrasens pe drumul de legătură cu podul suspendat peste Dunăre. Poliția, pe urmele lui VIDEO

0
Publicat:

Un șofer de 64 de ani, din Galați, a fost filmat cum circulă pe contrasens pe drumul de legătură cu podul suspendat peste Dunăre. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, în jurul orei 16.30, pe drumul de legătură cu podul suspendat peste Dunăre

Din imaginile surprinse de o cameră  de bord se observă cum o mașină circulă pe contrasens, fiind la un pas de a lovi o altă mașină. Șoferul care se deplasa regulamentar evită impactul, reușind să intre brusc pe cealaltă bandă de mers. 

Șoferul urma să intre pe podul peste Dunăre FOTO: C. Mazilu
Șoferul urma să intre pe podul peste Dunăre FOTO: C. Mazilu

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că un șofer a pătruns pe Podul peste Dunăre cu intenția de a-l traversa, pe sensul opus de mers.

Tot din imagini se vede cum la mică distanță se află un echipaj al Poliției, cu semnalele acustice și luminoase pornite. La scurt timp, polițiștii au reușit să-l oprească în trafic, la volan fiind identificat un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din județul Galați.

„În acest context nu au fost înregistrate evenimente rutiereȘoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 990 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, conform O.U.G nr. 195/2002”, a anunțat Poliția Brăila.

Primul accident pe podul peste Dunăre, imediat după inaugurare

Un accident a avut loc pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, la scurt timp după ceremonia de inaugurare a obiectivului. Un șofer a încetinit pentru a face fotografii, iar două autoturisme s-au tamponat.

Oprirea pe poduri este interzisă și este sancționată, iar amenzile ajung până la 2.900 de lei. 

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat la 6 iulie 2023 și aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite