Dreptate pentru gravida în 9 luni ucisă de cumnat. Criminalul voia, de fapt, să se sinucidă

0
Publicat:

Bărbatul care și-a omorât cumnata gravidă în 9 luni care sunase la 112 a fost condamnat la ani grei de închisoare. Ancheta a scos la iveală planul diabolic al criminalului de a se răzbuna pe familia sa.

Casa din Măxineni unde a avut loc crima FOTO obiectivbr.ro
Casa din Măxineni unde a avut loc crima FOTO obiectivbr.ro

Tribunalul Brăila l-a condamnat în 7 martie 2024 pe Nicolae Petrea, un bărbat din comuna brăileană Măxineni, la 24 de ani și 10 luni de închisoare pentru omor calificat și distrugere. Criminalul a fost obligat să le plătească rudelor sale daune morale și materiale ce însumează 80.000 de lei. Decizia instanței nu este definitivă. 

În noaptea de 20 spre 21 octombrie 2021, brăileanul plănuise să se sinucidă după un plan bine pus la punct.

A scris bilete de adio către preotul satului, către tatăl său, mort într-un accident rutier, și către statul român. Pe motiv că ar fi nedreptățit de familie, bărbatul a vrut să dea mai întâi foc la casa părintească, iar apoi să își pună capăt zilelelor.

A dat foc în nu mai puțin de 11 locuri din locuință și a adus în casă și o butelie pentru ca după ce va exploda, efectul incendiului să fim maxim. A fost simțit de cumnata sa, o tânără de 27 de ani însărcinată în 9 luni, care urma să nască în câteva zile și care a sunat panicată la 112.

Chiar în timp ce vorbea cu operatorul Serviciului Național de Urgență, tânăra a fost înjunghiată de două ori în inimă de cumnatul ei, furios că aceasta îi zădărnicise planul, și a murit pe loc.

O bună parte din casa din Măxineni a fost mistuită de flăcări FOTOI obiectivbr.ro
O bună parte din casa din Măxineni a fost mistuită de flăcări FOTOI obiectivbr.ro

„Pe fondul stării de panică, furie, generată de faptul că victima nu părăsise imobilul şi că sesiza autorităţile (pompierii), văzând-o vorbind la telefon şi uitându-se către imobil, s-a îndreptat către aceasta, din zona umbrarului unde se afla şi i-a aplicat, în mod activ, repetat, lovituri cu un corp tăietor înţepător (un cuţit cu mâner negru) fără a ţine cont că este însărcinată în 9 luni, provocându-i în acest context leziuni care i-au interesat cordul, plămânii şi coastele 4-5 presternal, leziuni incompatibile cu viaţa şi care au atras şi decesul fătului de sex feminin prin întreruperea circulaţiei feto-placentare”, au stabilit anchetatorii.

Crima, justificată cu motive care frizează ridicolul

După comiterea crimei, individul s-a dus în curtea din spatele casei şi s-a înjunghiat, fiind găsit de poliţişti cu un cuţit înfipt în abdomen. A fost dus la spital, unde medicii au reușit să îi salveze viața.

La proces, Nicolae Petrea a enumerat o serie de „nemulțumiri” care l-ar fi determinat să dea foc la casă și să se sinucidă.

„A fost internat de către mama sa la spital cu scopul de a-l da afară din casă; aceasta l-a îndemnat de nenumărate ori să se spânzure; de asemenea şi cumnata sa i-a spus acelaşi lucru; ca urmare atitudinii manifestate de mamă a făcut infarct miocardic acut; a contactat virusul COVID-19, iar mama lui nu a avut grijă de el; mama sa l-a blocat pe Facebook şi a instigat toate neamurile împotriva lui; cu fratele său se află în relaţii de duşmănie, acesta încercând în urmă cu 7-8 ani să îi suprime viaţa în somn; fratele şi mama au încercat să fure toate bunurile tatălui, deşi nu se făcuse succesiunea după decesul acestuia; fratele său i-a sustras bunurile proprietate personală, banii de pe carduri, salariul, iar mama sa nu a luat nici o măsură; fratele său i-a vândut motocicleta, proprietate personală, şi nu i-a restituit bani”, sunt câteva dintre argumentele invocate de criminal, care ar fi stat în spatele gestului său extrem.

Judecător: „O planificare meticuloasă a faptei”

Membrii comisiei din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti care l-au expertizat din punct de vedere psihiatric au concluzionat că acuzaţiile nu au niciun fundament, ci reprezintă „o heteroatribuire a responsabilităţilor şi eşecurilor personale în exterior, caracteristic trăsăturilor de personalitate paranoide şi antisociale”.

Chiar și așa, Nicolae Petrea a avut discernământ la momentul comiterii faptei, știind foarte bine care vor fi urmările acesteia.

„Inculpatul, în mod intenţionat, printr-o planificare meticuloasă a detaliilor privind comiterea faptei, a adus atingere cu bună ştiinţă relaţiilor sociale referitoare la apărarea existenţei şi stării de fapt, a bunurilor şi a altor valori care fac obiectul patrimoniului privat. Fapta lui este cu atât mai gravă, ţinând cont de faptul că a incendiat casa, cunoscând că se află şi o femeie gravidă în interiorul acesteia”, a concluzionat instanța de judecată.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite