Prejudiciu uriaș făcut de patru școli de șoferi din Brăila, Galați și Tulcea. Poliția a făcut percheziții

0
Publicat:

Un număr de 12 percheziții au avut loc, miercuri, 6 martie 2024, într-un dosar de evaziune fiscală. Acțiunea a vizat persoane și firme din Brăila, Galați și Tulcea, iar prejudiciul este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Mașină școală de șoferi FOTO: Arhivă, Adevărul
Mașină școală de șoferi FOTO: Arhivă, Adevărul

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare, la sediile unor firme, puncte de lucru și locuințe, în municipiile Brăila, Galați și Tulcea. Este vorba de patru dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2018-2020, patru societăți comerciale, având ca obiect de activitate <școli de conducere (pilotaj)>, ar fi angajat instructori auto/profesori de legislație rutieră cu normă întreagă (8 ore/zi), pe care i-ar fi înscris în Registrul Național al Cursanților, la nivelul Autorității Rutiere Române, în scopul de a beneficia de autorizațiile legale necesare desfășurării activităților pentru pregătirea teoretică și practică a persoanelor înscrise pentru obținerea permiselor de conducere.

Polițiștii au mai descoperit că, ulterior, școlile de șoferi vizate „ar fi retras contractele individuale de muncă din bazele de date ale I.T.M. și ar fi întocmit contracte de muncă cu timp parțial de lucru (2 ore/zi) contra unor sume de 150-250 de lei/fiecare angajat, astfel că taxa de școlarizare plătită de cursanți, respectiv 1.700 -2.000 de lei nu ar fi fost fiscalizată în totalitate”. 

Sechestru pe mai multe imobile și mașini 

Investigațiile vizează patru persoane și patru firme.

În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate, în vederea probării activității infracționale, sisteme informatice și medii de stocare.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Polițiștii au transmis că au fost descoperite bunuri asupra cărora au fost dispuse măsuri asigurătorii, respectiv „sechestru aplicat pe imobile și autoturisme aparținând persoanelor fizice vizate, în valoare de aproximativ 900.000 de lei”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite