Ministrul Educaţiei pledează pentru prezenţa fizică în şcoli, din toamnă: Chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv | coronavirus

Ministrul Educaţiei pledează pentru prezenţa fizică în şcoli, din toamnă: Chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se declară convins că în ce priveşte un eventual val patru al pandemiei de COVID-19, acesta nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. El a spus că susţine prezenţa fizică la cursuri şi că aceasta este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate „care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat”.

Ministrul Educaţiei: Universităţile au un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste media de 60% din învăţământ | coronavirus

Ministrul Educaţiei: Universităţile au un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste media de 60% din învăţământ

Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste media de 60% a sistemului de învăţământ, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El a adăugat că, în locul obligativităţii imunizării, preferă organizarea de centre şi promovarea importanţei şi necesităţii vaccinării în rândul personalului angajat în sistem.

Oraşele cu cele mai bune licee din ţară. Cluj nu mai apare în top

Oraşele cu cele mai bune licee din ţară. Cluj nu mai apare în top

Rezultatele admiterii la liceu 2021 a absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost publicate. În topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere, pe primul loc se regăseşte Colegiul Naţional Sf. Sava, unde la profilul real, Matematică-Informatică, bilingv, ultima medie a fost 9,84. Spre deosebire de anul 2020, Cluj şi Iaşi nu mai apar în topul cu cele mai bune 10 licee din ţară.

Cum se decontează transportul elevilor

Cum se decontează transportul elevilor

Metodologia pentru decontarea navetei şcolare a fost publicată, marţi seară, în Monitorul Oficial, după ce s-a aflat în dezbatere publică de peste 30 de zile, iar o organizaţie a elevilor a depus o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a Ordonanţei 50/2021 privind decontarea cheltuielilor de transport.

Directorul Colegiului „Gheorghe Şincai” denunţă „sabotaj”: Cerem Primăriei Capitalei să retragă dreptul de administrare al Primăriei Sectorului 4

Directorul Colegiului „Gheorghe Şincai” denunţă „sabotaj”: Cerem Primăriei Capitalei să retragă dreptul de administrare al Primăriei Sectorului 4

Mircea Ţeca, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti, a declarat miercuri pentru News.ro că notificarea primită de la Primăria Sectorului 4, privind eliberarea clădirii în vederea renovării, este „o încercare de intimidare” şi „de sabotare a procesului de înscriere” în noul an şcolar.

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare în învăţământul preuniversitar

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar (titularizare) în învăţământul preuniversitar, care va avea loc, miercuri, în 118 centre. În întreaga ţară, sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

UPDATE Asociaţiile de elevi îl dau în judecată pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. Reacţia demnitarului

UPDATE Asociaţiile de elevi îl dau în judecată pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. Reacţia demnitarului

Asociaţiile de elevi au depus astăzi o sesizare penală pe numele ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. După 30 de zile de la intrarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial, metodologia de decontare a transportului elevilor nu a fost dată, astfel fiind încălcată OUG 50/2021, susţin elevii. Ministrul a anunţat că metodologia urmează să fie publicată astăzi, cu o zi întârziere.

Astăzi încep înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce acte trebuie să conţină dosarul

Astăzi încep înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce acte trebuie să conţină dosarul

Luni, 19 iulie, încep înscrierile pentru Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Cei care doresc să se înscrie au nevoie de o fişă-tip informatizată, certificat de naştere şi de căsătorie, acolo unde e cazul, act de identitate, foaie matricolă şi adeverinţă cu notele la probele pentru care se solicită recunoaşterea. Înscrierile se pot face până pe 26 iulie.

World Vision România organizează „Şcoala de Vară” pentru mai mult de 10.000 de copii din mediul rural

World Vision România organizează „Şcoala de Vară” pentru mai mult de 10.000 de copii din mediul rural

Pe perioada verii, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodării. Cei mai mulţi dintre ei nu au mers niciodată în vacanţă şi nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. Vacanţa reprezintă intervalul în care se instalează pierderi de învăţare, iar World Vision România va organiza „Şcoala de Vară” pentru mai mult de 10.000 de copii din mediul rural, pentru a-i ajuta să recupereze materia pierdută.

România, pe ultimul loc în UE la numărul de locuri în creşe. Cum explică ministrul Dezvoltării

România, pe ultimul loc în UE la numărul de locuri în creşe. Cum explică ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, afirmă că România se află pe ultimul loc între ţările Uniunii Europene în ceea ce priveşte asigurarea de locuri în creşe, pentru copiii pe până în trei ani, el explicând acest fapt prin lipsa unei implicări a statului într-un proiect integrat în ceea ce priveşte construirea de clădiri şi asigurarea finanţării pentru funcţionarea acestora.

Aşa se pare, dacă se vor aplica măsurile prevăzute în proiectul România Educată (RE). RE desfiinţează şcolile profesionale, toţi elevii vor face liceul, vor trece de un simulacru de Bacalaureat general, comun tuturor filierelor, după care vor merge în universităţi, reanimând fabricile de diplome universitare.

acum 10 zile · comentarii (11)

Am scris un articol, link-ul mai jos, despre întrebările pe care le ridică funcţionarea şcolilor pilot. N-am primit niciun răspuns la întrebările ridicate, nu neapărat eu, ci şcolile care se gândeau să aplice pentru acest proiect. De aici şi reticenţa şcolilor de se înscrie în proiect. Nu sunt clare consecinţele unui asemenea demers. Au fost dezbateri zilele acestea, inclusiv pe tema şcolilor pilot.

acum 12 zile · comentarii (13)

Adică (şi) înţesată de reţele de feude, letale până în măduva fiinţării noastre ca naţie, ca societate. Cangrena politică din Educaţie, înstăpânită cvasi-metastazic, vă e de ajuns ca exemplu de feudalizare ucigătoare? Ea consfinţeşte prezenţa elefantului uriaş în bătătura Şcolii fascinantei Românii. Miza de securitate naţională nu e de a face cam altceva, cam altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră vitală este de a face ALTFEL, ALTCEVA.

acum 16 zile · comentarii (5)

În sfârşit, aflăm ce conţine România Educată (RE) din chiar gura părintelui său, preşedintele Iohannis. Mare dezamăgire! Proiectul nu se ridică nici pe departe la înălţimea proiectului Miclea-Funeriu, realizat de o echipă de experţi recunoscuţi în ştiinţele educaţiei. Prin comparaţie, RE a fost realizat prin consultarea a 10.000 de „iluştri” necunoscuţi, neuniţi de o viziune comună asupra educaţiei.

acum 17 zile · comentarii (53)

Au apărut în spaţiul public o fişa de sinteză a proiectului România Educată şi declaraţiile consilierului prezidenţial Ligia Deca. Multe dintre prevederile prezentate sunt neclare, necesită explicaţii suplimentare, pe care sperăm să le obţinem de la forma finală a proiectului România Educată (RE). Urmează un memorandum adoptat de Guvernul României, probabil mai lămuritor şi mai concret în privinţa punerii în operă a proiectului prezidenţial.

acum 18 zile · comentarii (15)

S-au anunţat rezultatele de la Bacalaureat 2021 şi dincolo de comunicatul triumfalist al ministerului Educaţiei să vedem şi faţa reală a rezultatelor. Ca de obicei, ministerul face abstracţie de elevii existenţi în clasa a XII-a, dar care n-au aşteptat să cadă la examen. Nu s-au prezentat, pur şi simplu. Elevi pentru care noi, contribuabilii, am plătit salarii şi cheltuieli de funcţionare, dar care nici nu s-au încumetat să dea Bacalaureatul.

acum 20 zile · comentarii (5)

Cifrele sunt cifre. Nu pot minţi. Din 147.650 de elevi înmatriculaţi în clasa a VIII-a, 83.000 au luat la matematică medii peste 5. Adică 56%! Şi asta în condiţiile în care media 5 se obţinea dacă ştiai cele patru operaţii aritmetice şi câteva formule de arii şi volume. Ceva e putred în şcoala românească, dar cei care au puterea de a schimba ceva nu văd, nu vor sau nu pot să facă ceva.

acum 22 zile · comentarii (58)

Fiecare e liber să scrie ce vrea. Pe cât ştie despre subiect. Şi pe câtă bună-credinţă are. Iată ce am scris şi am recomandat eu în 2016. Sine ira. Retrospectiv, cu mintea de azi, aş fi putut avea atunci altă poziţionare decât cea a delimitării clare de soluţiile establishment-ului oficial? Nu. M-aş fi disociat de grupul “dizidenţilor curriculari”? Nu. E rezolvată sănătos, acum, chestiunea curriculară la români? Nicidecum!

acum 23 zile · comentarii (0)

Aceiaşi oameni din instituţiile statului care erau dojeniţi, luna trecută, de Comisia Europeană cu privire la arhitectura Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă îşi propun astăzi să rescrie Legea educaţiei naţionale, având o nouă viziune: ,,nu lăsăm pe nimeni în urmă” şi ,,statul investeşte în betoane”.

acum 24 zile · comentarii (4)

Se anunţă finalizarea discuţiilor asupra proiectului România Educată şi câteva opinii izvorâte din experienţa de o viaţă în instituţii de învăţământ mi se par utile. Am avut o strategie în perioada 2007-2011, elaborată de Comisia prezidenţiala condusă de Mircea Miclea şi finalizată cu Legea Educaţiei Naţionale (LEN), Legea 1/2011, elaborată de Daniel Funeriu.

acum 24 zile · comentarii (8)

Înainte de examenul la matematică, îmi scriu tinerii despre cum să-şi gestioneze emoţiile, ce să facă pentru a-şi păstra atenţia şi concentrarea, pentru a nu intra în panică („ştiţi eu sunt indecis, nesigur pe răspuns, grilele mă stresează foarte tare, vă rog un sfat”). Am întocmit o listă cu 20 de recomandări, vă invit să o citiţi, discutaţi şi să o completaţi.

luna trecuta · comentarii (3)

Pentru un student bun, inteligent, cu educaţie înaltă, internshipul nu mai are aceeaşi valoare ca acum 20 de ani. Sau, mai precis spus, valoarea nu mai vine din acelaşi loc. Atunci vedeai şi făceai lucruri despre care nu aveai unde să citeşti sau pe care să ţi le explice cineva sintetic şi coerent, şi trebuia să le înveţi experimentând.

luna trecuta · comentarii (10)

Mâine începe Evalaurea Naţională (EN), un prim examen naţional de absolvire. Ministrul Cîmpeanu are apariţii multe la posturile tv, ceea ce este un lucru bun. Elevii şi părinţii află la ce să se aştepte de la aceste examene. De reuşita la aceste examene depinde parcursul şcolar ulterior al elevilor, la liceu sau la universitate. Premisele nu sunt deloc favorabile elevilor.

luna trecuta · comentarii (7)

Când am făcut eu facultatea la Universitatea din Bucureşti, demult, profesorii nu se uitau la studenţi când treceau pe lângă ei, nu întorceau capul, nu ne zâmbeau, uneori sunt sigur că nici nu ne observau, de parcă nici nu am fi fost pe acolo. Dar la noi, studenţii, când vedeam profesorul încă din capătul holului, venind spre sala de curs sau doar în trecere, discuţiile se opreau şi ne întorceam cu toţii tăcuţi către el până trecea

luna trecuta · comentarii (30)

Aşa funcţionează instituţiile statului român. Într-o harababură totală. Ditamai ministerul Educaţiei, cu 700 de salariaţi, nu ştie câţi elevi există în clasele terminale, candidaţi la examenele de absolvire. Bănuiesc că ministrul a cerut informaţiile direcţiilor de resort din minister, înainte de a anunţa public aceste cifre. Pentru ca după numai câteva zile să anunţe că a greşit cu 25.000 de elevi! Unde au dispărut aceşti elevi?

luna trecuta · comentarii (16)

Se întâmplă ce am anticipat. După 3 semestre de şcoală pierdute (un an şi jumătate), elevii care urmau să dea examene de absolvire renunţă la ele. Şi de data asta nu este vina lor. Am avut o parodie de învăţământ online, din lipsa echipamentelor la elevi şi la şcoli, cu profesori nepregătiţi pentru acest tip de învăţământ.

luna trecuta · comentarii (20)

Asistăm în spaţial public la noi dezbateri privind Educaţia. Fie că este vorba despre digitalizare, despre o nouă lege a Educaţiei, în timp ce problemele importante ale Educaţiei sunt altele: conţinuturi, calitatea corpului profesoral, evaluarea calităţii prin măsurarea progresului şcolar al elevilor. Despre aceste aspecte esenţiale se vorbeşte puţin sau deloc. Nu spun că  discuţiile prezente sunt inutile sau nenecesare.

acum 2 luni · comentarii (15)

Nu este prima oară când ridic această opinie. Vara trecută, după doar un semestru pierdut, au fost ţări care au anulat examenele de absolvire. Dar după trei semestre pierdute? Pentru 2021,  Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord  a anulat examenele de absovire ale elevilor. Şi ministrul Educaţie, Sorin Câmpeanu, a recunoscut în câteva intervenţii publice,  că s-au produs pierderi irecuperabile în procesul de învăţământ.

acum 2 luni · comentarii (14)

1 iunie 2021. Frumos mesaj oficial pentru generaţiile ce vor veni. Ziua, istorică, marchează formal, prin PNRR, începutul asumat al schimbării paradigmei Educaţiei în România - specific, ieşirea Şcolii ca sistem din modelul de funcţionare comunist şi tranziţia către subsidiaritatea autentică europeană.

acum 2 luni · comentarii (1)
Postari Recente
Modifică Setările