2024, anul războiului prețurilor pe piața mașinilor electrice. Ce reduceri fac producătorii

0
Publicat:

Tesla, Renault, Dacia, VW, MG și chiar Toyota par să pornească războiul prețurilor modelelor electrice și au scăzut succesiv tarifele de vânzare. Prin urmare, anul 2024 promite să fie sub cele mai bune auspicii pentru cei care spera la modele „zero emisii” mai ieftine. La unele modele scăderile de prețuri ajung și la 7-8.000 de euro, conform largus.fr.

Românii sunt tot mai interesați de mașinile electrice
Românii sunt tot mai interesați de mașinile electrice

Totul a început în ianuarie 2023, când Tesla a anunțat o scădere masivă a prețurilor modelelor sale Model 3 și Model Y. Și vorbim de până la 13.500 de euro pentru client. „Un an mai târziu este clar că această strategie a funcționat”, arată largus.fr. Vânzările firmei americane în Franța au crescut cu 115,9% între 2022 și 2023, ajungând la 63.041 de exemplare. Aceasta reprezintă 21% din înmatriculările de mașini electrice (din Franța-n.red.), cu mult înaintea Renault, Dacia sau Peugeot. SUV-ul Model Y înregistrează 37.127 de înmatriculări și pare hotărât să continue acest impuls, deoarece tocmai și-a redus prețul de bază la 42.990 de euro, sau cu 3.000 de euro mai puțin decât înainte. Un alt producător, MG, a jucat și el cu succes cartea prețului mic. Este astfel înaintea Fiat, Volkswagen, Kia și Hyundai.

Dar în 2024 mai multe mărci „istorice” par să fi decis în sfârșit să reacționeze. Au anunțat fie produse noi la prețuri mai atractive, fie uneori reduceri de preț spectaculoase la modelele consacrate.

Imediat ce a trecut Revelionul, Volkswagen a fost primul care a lansat atacul. Începând cu 2 ianuarie, gigantul german a anunțat „o revizuire completă a gamelor sale ID”. Pe lângă faptul că au au anunțat unele dezvoltări tehnice notabile, cum ar fi un motor nou, mai eficient, ID.4 și ID.5 și-au văzut costurile reduse la majoritatea versiunilor. Economiile pot depăși chiar 8.000 de euro pe anumite versiuni.

Reacția unuia dintre principalii concurenți ai ID.3, Renault Mégane E-Tech, nu a întârziat să apară. Începând cu 5 ianuarie, compania franceză a anunțat o reducere a prețurilor între 4.000 și 4.500 de euro.

La rândul ei, Dacia, subsidiară a Renault, a mai avut de gestionat o problemă. Din 15 decembrie, modelul Spring a fost lipsit de un bonus ecologic (în Franța-n.red.) fiind fabricată în China. „Marca românească a compensat parțial această veste proastă datorită unei scăderi de preț de 2.400 de euro”, a precizat largus.fr.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite