Stiri despre vitamine

  501 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Riscurile dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei fără gluten

  Un regim alimentar fără gluten poate face mai mult rău decât bine persoanelor care nu suferă de boala celiacă sau nu au sensibilitate la această substanţă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Privarea organismului de anumite vitamine şi minerale, gustul mai rău al produselor şi costul mai mare sunt doar câteva riscuri ale dietei fără gluten.

 • Ce vitamine trebuie să consume obligatoriu oamenii trecuţi de 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vitamine trebuie să consume obligatoriu oamenii trecuţi de 50 de ani

  Odată cu trecerea timpului şi înaintarea în vârstă, absorbţia anumitor substanţe nutritive în organism este încetinită. Persoanele în vârstă au deficit în speciale de vitamina D şi vitamina B12, care ajuta la reglarea metabolismului şi mentine energia.

 • Cum ne protejăm imunitatea după o iarnă lungă şi friguroasă: sfaturile medicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne protejăm imunitatea după o iarnă lungă şi friguroasă: sfaturile medicului

  Primăvara este anotimpul schimbărilor semnificative în ceea ce priveşte organismul nostru. După o iarnă în care am consumat doar alimente conservate, este timpul să ne vitaminizăm corpul. Legumele verzi, dar şi complexele de vitamine ne ajută să trecem peste stările de moleşeală şi lipsa de reacţie din această perioadă.

 • Ce conţin urzicile şi de ce e bine să le mâncăm în luna martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce conţin urzicile şi de ce e bine să le mâncăm în luna martie

  Cine mănâncă urzici în luna martie va fi sănătos tot anul, aşa se spune în popor. Specialiştii confirmă beneficiile acestei plante. Urzica are o concentraţie mare de carotenoide (provitamina A) cu acţiune regeneratoare a pielii şi a mucoaselor, de vitamine precum B2, C, K, de acizi (folic şi pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, substanţe renumite pentru efectul tonic, cicatrizant şi antiinflamator.

 • Vitamina politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamina politică

  Vitamina politică tinde să devină un supliment al discursului politic populist, al unor lideri politici care, în căutarea lor de voturi, încearcă tot felul de tertipuri pentru a arată electoratului că le pasă...

 • Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea slab să ai ficatul gras? Dezbatem la Adevărul Live

  Ficatul gras nonalcoolic afectează din ce în ce mai multe persoane, mai ales în ţările cu un stil de viaţă modern. Care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul şi care este cel mai eficient tratament ne spun dr. Tudor Arbanaş, medic primar gastroenterolog, şi dr. Elena Tănase, consultant de nutriţie, la Adevărul Live.

 • Imperiul cormoranilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imperiul cormoranilor

  „V-a intrat cormoranul la cap?!!!“ Viitorul sună bine pentru noi, cormoranii! Putere politică avem, forţă gazoasă avem, caşcavalul e la noi, p-ăia care ne făceau dosare politice îi legăm, justiţia e a noastră, ai lu Isărescu sunt la mâna noastră, economia s-a înroşit de la duduială, politica o facem noi! Hai, ciocu mic şi la muncă, săracilor, băgaţi bani la buget, nu staţi, ţara are nevoi!

 • Ţării, cât mai multe vitamine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţării, cât mai multe vitamine!

  Cine ar fi crezut că se va ajunge la folosirea banilor destinaţi serviciilor pentru administrarea de vitamină D pentru copii? Luna februarie a început, dar adoptarea de către Guvern a unui proiect de lege privind bugetul pe 2019 şi trimiterea proiectului către Parlament sunt lucruri care încă nu s-au întâmplat. De ce?