„Penicilina“ săracului. Combinaţia naturală de vitamine care ajută în lupta cu virusul SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Healthline
FOTO: Healthline

Usturoiul este una din cele mai veche plante medicinale din lume. Popoarele antice îl foloseau pentru întărirea organismului la efort şi la boli, iar combinaţia dintre miere şi usturoi are capacitatea de a reduce tusea, de a combate patogenii şi de a calma durerile în gât.

„Mierea nu expiră niciodată. Este singurul aliment fără termen de garanţie. Putem prepara un mujdei cu miere, peste căţeii de usturoi punem puţînă sare grunjoasă, apoi miere după care frecăm bine până când obţinem o pastă. Această combinaţie ajută în ridicarea imunităţii şi în parazitoze”, ne-a spus Onco-Nutriţionistul Văduva Marius, de la clinică Detox Nutri Fit.

Acesta spune că în sezonul rece, trebuie să ne verificăm posibilele deficite de minerale şi vitamine capabile să ne crească imunitatea. „În cazul în care nu ştim exact ce deficite avem, în perioada rece nu trebuie să ne lipsească vitamina D minim 5.000 IU/zi , 25 mg zinc /zi şi 2 gr vitamina C/zi.  De asemenea, suplimentăm aportul de vitamine şi minerale cu 2 capsule zilnic de Echinaceea de 500 mg”, precizează nutriţionistul.

Pentru a preveni virusul Sars-CoV-2 ar trebui să ne creştem imunitatea într-un mod natural. 

„Aşa cum am mai spus, e important să ştim deficitele de minerale şi vitamine, coenzime şi acizi graşi din organism. Am văzut că toţi pacienţii care au avut minimum 3 luni de administrare de suplimente alimentare şi au avut un nivel normal de vitamina D, au fost cei numiţi asimptomatici. Aceştia au trecut prin infecţia cu Covid fără a avea simptome sau probleme respiratorii, cum este şi cazul celor din familia noastră şi a multor pacienţi. Pentru cei care nu ştiu ce deficite de minerale şi vitamine au, este bine să înceapă odată cu apariţia sezonului rece, administrarea tincturii de propolis concomitent cu extractul de cătină”, a mai spus Marius Văduva.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noutatea din valul 5 al pandemiei de COVID-19: centre de evaluare şi tratament antiviral. Ce pacienţi vor fi trataţi

Ministrul Alexandru Rafila, despre măştile pe care va trebui să le purtăm la ieşirea din locuinţă şi noile măsuri de combatere a pandemiei VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite