Fructul care îți taie pofta de dulce. Este sărac în calorii și plin de vitamine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pofta de dulce este cea care dă de multe ori peste cap curele de slăbire și compromite dietele. Din fericire, poate fi ușor păcălită cu ajutorul unui fruct suculent, sărac în calorii și plin de vitamine.

Fructe. FOTO Pexels
Fructe. FOTO Pexels

Este vorba despre kiwi, un fruct bogat în substanțe nutritive și hipocaloric, ceea ce-l face o alegere excelentă mai ales când ești atent la kilograme.

„Fructul de kiwi conţine de 17 ori multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul şi, de asemenea, conţine la 100 g de pulpă - 3,4 g fibre, mai mult decât merele şi prunele. Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomandă în orice dietă şi mai ales ajută la prevenţia constipaţiei” a explicat, pentru Antena 3, dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Potrivit medicului, un kiwi de 100 g conţine aproximativ 12 g de glucide sau carbohidraţi, ceea ce îl situează în categoria fructelor cu indice glicemic mic.

Excelent în curele de slăbire

Pentru că un fruct are doar 34 de calorii, poţi mânca până la trei kiwi pe post de gustare, mai spune dr. Oana Pop, care avertizează însă că la o persoană sănătoasă, care nu suferă de constipaţie cronică, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantităţii crescute de fibre pe care le conţine.

Alte motive să consumi kiwi

Cum kiwi conţine o cantitate mai mare de vitamina C decât portocalele sau lămâile, iar această vitamină ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne îmbolnăvirea, mai ales răceala şi gripa, acest fruct este ideal în sezonul rece.

Un puternic antioxidant

Tot conţinutului său ridicat de vitamina C i se datorează și puterea sa antioxidantă. Kiwi este recomandat în lupta împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, efectul fiind de întârziere a îmbătrânirii premature a pielii, afectată zilnic de expunerea la soare, de factorii externi şi de poluare.

Substanţele nutritive prezente în kiwi ajută la regenerarea celulelor şi menţine tegumentul tânăr.

image
image

Un alt beneficiu al acestui fruct şi conţinutului său ridicat de vitamina C este că are o mare putere antioxidantă; luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi şi întârzie îmbătrânirea prematură. Pielea noastră este afectată zilnic de expunerea la soare, de factorii externi şi de poluare, lucru care poate accelera procesul ei de îmbătrânire. Însă, din fericire, substanţele nutritive prezente în kiwi ajută la regenerarea celulelor şi menţine tegumentul tânăr.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite