Vitaminele care pot stimula apetitul sexual: „Nu există o pastilă magică”

0
Publicat:

Specialiștii atrag atenția că „nu există o pastilă magică" pentru stimularea libidoului. Dr. Taz Bhatia, specialist în medicina integrativă din Atlanta, susține că „pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B”, relatează The Healthy. 

Un studiu din 2013 a arătat că nucșoara a îmbunătățit performanța sexuală. Foto: Arhivă
Un studiu din 2013 a arătat că nucșoara a îmbunătățit performanța sexuală. Foto: Arhivă

Vitamina B 

Pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B, care afectează energia în general", a afirmat Taz Bhatia, expert în medicină integrativă din Atlanta. Suplimentele pot ajuta sau luați în considerare alimentele bogate în vitamine B, inclusiv carnea de pasăre, carnea de vită, ouăle și legumele cu frunze verzi. 

Vitaminele A și E 

Cele mai bune suplimente sunt cele care susțin producția naturală de energie și hormoni a organismului tău", a declarat Shannon Chavez, terapeut sexual. Ea recomandă vitaminele A și E, antioxidanții care pot ajuta la stimularea energiei, a circulației și a creșterii celulelor. „Multe alimente sănătoase, precum ar fi fructele, legumele, nucile și cerealele, includ vitaminele de care aveți nevoie pentru a menține un libido sănătos”. 

Zinc 

Este cunoscut faptul că deficitul de zinc duce la un libido scăzut, conform dr. Bhatia. Acest lucru poate explica de ce un anumit aliment poate crește apetitul sexual:Stridiile sunt bogate în zinc și pot ajuta la creșterea libidoului", a mai adăugat dr. Bhatia. 

Seleniu 

Dr. Chavez recomandă seleniul, o vitamină care se găsește în mod natural în nuci, carne de vită, ton și cereale. La niveluri ridicate (peste 400 mcg), v-ați putea confrunta cu efecte secundare, inclusiv probleme cu inima, rinichii și ficatul și cu un risc mai mare de cancer de prostată la bărbați. 

L-arginină 

Studiile timpurii sugerează că suplimentele de L-arginină pot ajuta la creșterea libidoului la femei. Suplimentul poate crește fluxul sanguin în zona vaginală. 

Omega-3 

Acizii grași Omega-3 se găsesc din abundență în somon. Aceștia contribuie la îmbunătățirea circulației și reducerea simptomelor depresiei, ambele fiind componente cheie ale sănătății sexuale. „Vitaminele sunt cheia pentru o mai bună circulație a sângelui și funcționarea organelor", a declarat dr. Bhatia. 

Fiți atenți la suplimentele de stimulare a libidoului, nu există o pastilă magică", a afirmat dr. Chavez. „Mâncați sănătos, faceți exerciții fizice, meditați, râdeți și faceți orice tip de terapie care vă ajută să vă eliberați mintea și să vă procesați emoțiile”, a mai recomandat dr. Chavez. 

Un studiu din 2013 a arătat că nucșoara a îmbunătățit performanța sexuală, cel puțin la șoareci.  

„Studiile au arătat că scorțișoara, bergamota, lemnul de cedru și patchouli declanșează excitarea", a afirmat dr. Bhatia. 

Ginseng 

Ginsengul a fost un stimulator al libidoului în medicina tradițională chineză timp de secole, iar unele studii au arătat că poate ajuta la disfuncția erectilă și la stimularea apetitului sexual. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite