Experienţa teribilă a unei poete din SUA, bolnave de COVID: „E ca şi cum aş avea sticlă pisată în plămâni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abriel Louise Young, una dintre cele mai apreciate poete din SUA FOTO: pagina personală Facebook
Abriel Louise Young, una dintre cele mai apreciate poete din SUA FOTO: pagina personală Facebook

Abriel Louise Young, una dintre cele mai apreciate poete şi activiste din America şi care locuieşte în oraşul texan Austin, a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 4 iulie. Iar de atunci aceasta descrie pe Facebook teribila experienţă.

„Pe 3 iulie, am început să tuşesc puternic şi am ieşit pozitivă la testul COVID. E ca şi cum aş avea sticlă pisată în plămâni şi saci cu ciment în picioare. Mi-aş fi dorit să îmi petrec convalescenţa la malul unei ape într-un cort, dar ştiu că particulele coronavirusului pot rezista pe suprafeţe până la 5 zile, aşa că voi sta în casă”, a scris Abriel Louise Young pe 4 iulie.

După trei zile, marţi 7 iulie, Abriel Louise Young a revenit cu o nouă postare pe Facebook în care descrie starea sa de sănătate: „Simt durere şi presiuni în plămâni. Tuşesc. Am o stare de somnolenţă şi îmi simt picioarele grele. Mă doare capul. Starea mea nu s-a înrăutăţit şi cred că voi trece şi peste coronavirus. Iau zinc, quercetin, vitaminele D şi C, extract de ceai verde, tinctură de mullein, supă Matzoh şi supă de pui cu tăieţei”.

Abriel Louise Young a predat la Universităţile din Texas şi Chicago şi a publicat trei cărţi de poezie. În 2017 a fost nominalizată de către ziarul Austin Chronicle pentru premiul pentru Cel Mai Bun Activist pentru că a mobilizat sute de oameni pentru a le găsi adăposturi oamenilor fără locuinţe.

În prezent, lucrează ca Director pentru Educaţie şi Pregătire la Texas CASA, un centru de sprijinire a copiilor.

Abriel Louise Young are două master în literatură la Austin University şi Northwestern University şi şi-a luat licenţa la Smith College.

Vă mai recomandăm:

Decizia procurorilor în cazul senatorului Vergil Chiţac, primul parlamentar român îmbolnăvit cu COVID-19

Şefa sindicatului prostituatelor din Amsterdam, o româncă de 34 de ani: „Ne-am descurcat cu boli mai mari decât Covid-19“

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite