Sorana Cîrstea, dărâmată în izolare: Antrenorul ei a povestit detalii incredibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

72 de sportivi, înscrişi la Australian Open 2021 (8-21 februarie), au fost plasaţi într-o carantină dură, de 14 zile, la Melbourne, fiindcă au călătorit în avioane în care, ulteior, au fost depistaţi bolnavi de COVID-19.

În statul Victoria, normele de carantină sunt stabilite de Emma Cassar. Iar după cum „Adevărul“ a scris aici, aceeaşi femeie se ocupă şi de închisorile aflate în statul Victoria! Şi, nu întâmplător, viaţa din carantină a ajuns o copie fidelă a celei din închisoare la Melbourne, unde 72 de sportivi se află în izolare. Şi foarte mulţi dintre ei regretă că au făcut deplasarea în Australia pentru primul Grand Slam al anului. 

Printre cei mai vocali nemulţumiţi aflaţi în izolare a fost Sorana Cîrstea (71 WTA). Încă din prima zi a sosirii ei la Melbourne, românca a postat în rafale pe Twitter şi a spus, răspicat, că, dacă ar fi ştiut ce o aşteaptă la Melbourne, n-ar fi făcut deplasarea aici. Acum, şi antrenorul Soranei, Adrian Cruciat (37 de ani), a răbufnit, într-o intervenţie la Radio Timişoara, şi a dezvăluit că ce se întâmplă în izolarea de la Melbourne e exact ca viaţa într-o închisoare.

Declaraţiile lui Cruciat vin la o zi după ce spaniolul Roberto Bautista Agut (13 ATP) a izbucnit şi el, după cum „Adevărul“ a scris aici, spunând că, la Melbourne, Guvernul australian a creat o „închisoare cu internet“ pentru jucătorii plasaţi în carantină.

Ce a spus Adrian Cruciat?

*Suntem într-o detenţie, aşa cum este definită oficial de guvernul australian. În condiţii bune, la hotel, dar nu avem voie nici să deschidem geamul. Uşa o deschidem doar pentru a primi mâncarea ce ne este lăsată într-o pungă. 

*Când am sosit aici nu ştiam că există un caz de coronavirus în cursa noastră, aşa că geanta cu vitaminele a rămas la Teo (n.r. - preparatorul fizic, Teo Cercel), urmând a i-o înmâna Soranei, a doua zi, la antrenament. De patru zile ne chinuim să-i trimitem Soranei geanta cu vitamine şi ustensile de antrenament, dar autorităţile medicale nu ne permit.

*Dacă stau să mă gândesc din punctul de vedere al comunităţii locale, ei au stat închişi cinci luni, dacă am înţeles bine, şi li se poate părea necinstit să vină un grup de 1.000 de străini şi să nu se supună aceloraşi reguli. Există destule curente de opinie potrivit cărora acest turneu nu trebuia să aibă loc.

CITEŞTE ŞI:

Imagini şocante din Australia: Jucătoarele de tenis, carantinate în camere cu şoareci VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite