Stiri despre bnm

  508 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • BNM: Rata anuală a inflaţiei în luna mai a scăzut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM: Rata anuală a inflaţiei în luna mai a scăzut

  Rata anuală a inflaţiei în luna mai anul curent a constituit 2,8%, cu 0,9 puncte procentuale mai puţin faţă de luna precedentă şi a ieşit anticipat (în conformitate cu prognozele publicate anterior) sub limita inferioară a intervalului de variaţie de ±1,5 puncte procentuale de la ţinta de 5,0%.

 • La ce trebuie să atragem atenţia când contractăm un credit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce trebuie să atragem atenţia când contractăm un credit

  Înainte de a lua decizia de a contracta un credit, se impune evaluarea necesităţii acestuia, dar şi selectarea produsului potrivit. Persoana trebuie să ajusteze cantitativ şi temporal graficul de rambursare în concordanţă cu veniturile personale. O evaluare neadecvată a creditului şi o eventuală îndatorare excesivă poate afecta istoria de credit a debitorului.

 • Volumul creditelor noi acordate, în creştere în R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Volumul creditelor noi acordate, în creştere în R. Moldova

  Volumul creditelor noi acordate a crescut, în primul trimestru al anului curent, cu 1,8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2017. Iar rata dobânzii la creditele noi s-a redus până la  nivelul de 9,51%, potrivit Raportului asupra inflaţiei, prezentat luni, 7 mai, de viceguvernatorul Băncii Naţionale, Vladimir Munteanu, transmite IPN.

 • Documentele de investigaţie Kroll, transmise Procuraturii Anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Documentele de investigaţie Kroll, transmise Procuraturii Anticorupţie

  Banca Naţională a Moldovei (BNM) informează că urmare vizitei reprezentanţilor Kroll în Republica Moldova a primit în mod oficial toate documentele de investigaţie ale consorţiului internaţional Kroll şi Steptoe & Johnson, care au fost transmise Procuraturii Anticorupţie.

 • BNM pune în circulaţie monede comemorative şi jubiliare din aur şi argint
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM pune în circulaţie monede comemorative şi jubiliare din aur şi argint

  Banca Naţională a Moldovei a emis zece monede comemorative şi jubiliare pentru seriile: „Personalităţi”, „Femei celebre”, „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din municipiul Chişinău”, „Cartea Roşie a Republicii Moldova”, „Evenimente istorice” şi „Ştiinţă şi Inovare”. Monedele sunt confecţionate din argint şi aur, transmite IPN.

 • Alexei Tulbure: Angajarea companiei Kroll este o tactică de amânare a investigaţiei jafului bancar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexei Tulbure: Angajarea companiei Kroll este o tactică de amânare a investigaţiei jafului bancar

  Anchetatorii din Republica Moldova au sarcina de a tergiversa cât mai mult procesul de investigare a furtului miliardului. Angajarea companiei KROLL face parte din tactica şi strategia de amânare a investigaţiei. Declaraţia a fost făcută de comentatorul politic Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

 • Banca Naţională a primit raportul final al Kroll. Acesta va fi transmis organelor de anchetă din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banca Naţională a primit raportul final al Kroll. Acesta va fi transmis organelor de anchetă din Republica Moldova

  Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că în seara zilei de marţi, 6 martie, a primit raportul final despre investigaţia fraudei bancare de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson. Documentul conţine informaţii despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii S.A., Banca Socială S.A.  şi Unibank S.A..

 • Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri pe subiectul „furtului miliardului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Majoritatea parlamentară nu a acceptat audieri pe subiectul „furtului miliardului”

  Majoritatea parlamentară a respins joi, 8 februarie, introducerea pe ordinea de zi a propunerii de a-i invita la audieri pe guvernatorul Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, şi pe şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Iniţiativa a venit din partea deputaţilor PLDM, care au dorit să afle informaţii despre mersul anchetei în dosarul privind furtul miliardului, transmite IPN.

 • BNM prognozează pentru 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNM prognozează pentru 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%

  Banca Naţională a Moldovei prognozează pentru anul 2018 o rată a inflaţiei de 3,7%, iar pentru 2019 – 4,7%, transmite IPN. Potrivit Raportului asupra inflaţiei, prezentat marţi, 6 februarie, de către viceguvernatorul BNM Vladimir  Munteanu, ritmul anual al inflaţiei s-a menţinut în decembrie 2017 la nivelul de 7,3%, cu 0,2 puncte procentuale mai mare decât prognoza BNM.