Patru persoane din fosta şi actuala conducere a BNM, reţinute şi audiate de procurori. Stoianoglo: BNM a fost implicată în furtul miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a declarat că permis ca patru persoane din fosta şi actuale conducere a Băncii Naţionale (BNM) să fie reţinute şi audiate în dosarul fraudelor bancare.

Este vorba despre fostul guvernator al BNM Dorin Drăguţanu, fosta viceguvernatoare a BNM Emma Tăbîrţă, actualii viceguvernatori Ion Sturzu şi Aurel Cincilei.

„Noi suntem siguri că Banca Naţională este instituţia care a fost nemijlocit implicată în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a afirmat Alexandru Stoianoglo.

Procurorul general a subliniat că percheziţiile efectuate de procurori la BNM joi, 5 martie, dar şi reţinerile din dosar nu au nicio legătură cu negocierile privind formarea unei alianţe de guvernare între PSRM şi PDM.

„Pentru noi nu contează cine este la putere, pentru noi este important identificarea oamenilor care au fost implicaţi şi banii care au fost furaţi din băncile respective şi au fost eliberaţi de Banca Naţională”, a spus Stoianoglo.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite