BNM încurajează moldovenii să utilizeze metodele de plată fără numerar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Banca Naţională a Moldovei încurajează cetăţenii să utilizeze metodele de plată fără numerar, cum ar fi aplicaţiile internet, plăţile securizate pentru comerţul electronic, precum şi cardurile pentru plata bunurilor şi serviciilor în puncte comerciale.

Aceste metode sunt mult mai igienice decât utilizarea numerarului şi constituie o bună practică de prevenire a răspândirii bolilor transmisibile, inclusiv a virozei de tip COVID-19, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, BNM menţionează că evitarea sau limitarea contactului cu banii care circulă din mână în mână poate avea efecte sesizabile pentru protecţia sănătăţii fiecăruia.

Totodată, BNM, în calitate de autoritate monetară, ia măsuri speciale de stocare şi procesare a bancnotelor şi monedelor primite din circulaţie prin izolarea acestora pe o perioadă de minimum 14 zile, înainte de a fi repuse în circulaţie, pentru a limita riscul de propagare a noului virus.

Banca Naţională, băncile licenţiate şi prestatorii de servicii de plată nebancari funcţionează în regim normal, fiind gata să asigure toate serviciile financiare prestate.

https://www.ipn.md/ro/banii-intra-in-carantina-pentru-14-zile-7966_1072101.html

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite