BNM îndeamnă cetăţenii să se informeze din surse oficiale şi credibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bnm

Banca Naţională a Moldovei îndeamnă cetăţenii să se informeze din surse oficiale şi credibile pentru a evita luarea unor decizii care, pe fondul emoţiilor, pot fi nechibzuite. Informaţiile veridice cu privire la sectorul bancar pot fi găsite pe pagina web a BNM, precum şi pe site-urile celor 11 bănci licenţiate în Republica Moldova, care oferă detalii şi despre operaţiunile de schimb valutar la zi, transmite IPN.

BNM reconfirmă că sectorul bancar al Republicii Moldova rămâne puternic şi dispune de rezerve de bani destul de mari, inclusiv în euro şi dolari. La fel, ţara noastră are rezerve valutare pentru a asigura stabilitatea financiară în eventuale situaţii de criză.

„Nu există niciun motiv de îngrijorare şi băncile comerciale au dat asigurări că banii deponenţilor sunt păstraţi în siguranţă, oferind spectrul complet de servicii şi produse financiare tuturor clienţilor acestora”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În acelaşi timp, Banca Naţională reiterează că este atentă la toate evoluţiile care au loc atât la nivel local, cât şi cel internaţional şi, la necesitate, este gata să intervină cu măsuri în favoarea populaţiei şi a ţării.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite