Guvernatorul BNM: Codurile şi parolele de pe cardul bancar nu trebuie divulgate nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

La efectuarea plăţilor fără numerar, persoanele nu trebuie să divulge niciun cod şi nicio parolă de pe card, nici chiar angajaţilor băncii. În ultimul timp, tot mai mulţi moldoveni plătesc cu cardul bancar, a menţionat astăzi, 22 martie, Octavian Armaşu, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, la lansarea Săptămânii Internaţionale de Educaţie Financiară, care are loc în perioada 22-26 martie, transmite IPN.

Octavian Armaşu a relevat că o persoană bine informată în aspect financiar nu comite greşeli de supraîndatorare, la luarea unui credit. Va alege o variantă optimă de contractare a acestuia şi va găsi o alternativă de a evita un credit de consum.   Mai mult, va reuşi să facă paşii necesari de la economii la investiţii.

În cadrul Săptămânii Internaţionale de Educaţie Financiară, a fost lansată Platforma de educaţie financiară „Moldova Banking Hub”. Elevi, studenţi, profesorii, dar şi publicul larg sunt ajutaţi de experţii BNM să înţeleagă mai bine cum funcţionează sistemul financiar din Republica Moldova. Participanţii  au posibilitatea să discute cu experţii băncii centrale la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Doritorii de a participa la discuţii, se pot înregistra completând formularul online sau pot transmite solicitarea pe adresa electronică educatia.financiara@bnm.md .

BNM desfăşoară o campanie de informare şi sensibilizare a publicului prin intermediul unor produse multimedia – videografice, videoghiduri şi podcasturi.  Acestea cuprind informaţii privind utilizarea în siguranţă a cardului de plată, cum poate fi iniţiată o afacere online, la ce să fim atenţi când luăm un  credit, de ce se iau decizii de politică monetară.  Aceste produse multimedia au fost realizate în cadrul unui proiect, cu suportul Fondului pentru Buna Guvernare a  Guvernului Marii Britanii.

În cadrul Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare, participanţii vor putea vizita virtual sala de expoziţii a Băncii Naţionale a Moldovei, dar şi Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Totodată, vor fi organizate cursuri de instruire pentru studenţii de la facultatea de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, precum şi ateliere de instruire pentru publicul larg.

BNM se alătură în fiecare an evenimentului „Global Money Week” (Săptămâna , în cadrul căruia publicul din aproape 175 de ţări îşi exprimă dorinţa de a învăţa să se orienteze  în lumea financiară.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite