BNM a decis să dedice medicilor o monedă de argint

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei  (BNM) a decis emiterea unei monede comemorative dedicate lucrătorilor din domeniul sănătăţii, cu denumirea: „Medicul meu – eroul meu” şi, în acest scop, invită cetăţenii să propună concepte pentru elaborarea design-ului acesteia. Anunţul este făcut pe pagina oficială a BNM, transmite IPN.

Guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, susţine că crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoştinţă, stimă şi admiraţie în faţa celor care îşi riscă viaţa în fiecare oră şi clipă pentru a salva alte vieţi. „Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situaţiei epidemiologice - prin respectarea măsurilor de protecţie personală şi a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoştinţei faţă de medici dobândeşte sens”, subliniază guvernatorul.

În acest context, Banca Naţională încurajează toţi cetăţenii care au atins vârsta de 18 ani, precum şi persoanele juridice, să îşi exprime viziunea grafică asupra viitoarei monede, pentru a realiza o piesă monetară distinctă de o valoare estetică, ideatică şi de sensibilizare sufletească.

Fiecare participant va putea prezenta un singur concept. Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care îşi rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final. Participanţii pot transmite lucrările şi o scurtă informaţie biografică la poşta electronică consultare@bnm.md, cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”. Termenul-limită este 15 august 2020.

https://www.ipn.md/ro/bnm-a-decis-sa-dedice-medicilor-o-moneda-de-7967_1075071.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite