30 de zile de arest pentru viceguvernatorul BNM Ion Sturzu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a viceguvernatorului Băncii Naţionale Ion Sturzu, la solicitarea procurorilor. Hotărârea a fost emisă miercuri, 11 martie, de Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Ciocana. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupţie a desfăşurat acţiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naţionale a Moldovei, în contextul investigaţiilor în dosarul fraudei bancare. Ca urmare, un actual şi un fost viceguvernator, precum şi un şef de direcţie au fost reţinuţi.

Ulterior, instanţa a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a ex-viceguvernatorului Emma Tăbârţă, a lui Ion Ropot, şef de direcţie la BNM, precum şi a fostului guvernator Dorin Drăguţanu. De asemenea, instanţa a decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Băncii Naţionale Aureliu Cincilei, fiindu-i aplicată interdicţia de a părăsi municipiul Chişinău.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite