Dorin Drăguţanu, pus sub învinuire în dosarul fraudei bancare. Procurorii vor solicita ca fostul guvernator al BNM să fie arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Dragutanu guvernator BNM FOTO Alexandru Tarlev

Fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) Dorin Drăguţanu a fost pus sub învinuire de către procurori în dosarul privind frauda bancară (furtul miliardului). Procurorii urmează să solicite în instanţă un mandat de arestare preventivă pe numele lui Drăguţanu. Acesta este acuzat de escrocherie şi spălare de bani.

Procuratura Anticorupţie a desfăşurat, pe parcursul zilei de joi, 5 martie, o serie de acţiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naţionale a Moldovei.

Acţiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară şi s-au soldat cu reţinerea preventivă a trei persoane, printre care: un actual şi un fost viceguvernator al BNM, precum şi un şef de direcţie. 

Aceştia sunt bănuţi de participare la escrocherie şi spălare de bani, ambele infracţiuni comise în proporţii deosebit de mari.

Măsurile întreprinse de procurori au fost condiţionate de rezultatele obţinute în urma unui şir de acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, analiza unui spectru larg de documentaţie financiară şi juridică, pentru viitor fiind preconizate şi alte acţiuni de urmărire penală care vor viza şi alte persoane publice şi cu funcţii de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite