Angajat BNM, fost administrator special la Unibank, reţinut în dosarul fraudelor bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Un angajat al Băncii Naţionale a Moldovei, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank, a fost reţinut. Potrivit procurorilor, există bănuielii rezonabile că acesta ar fi comis abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, desfăşoară acţiuni de investigare în dosarul „frauda bancară”. Şi anume, pe segmentul eliberării a peste cinci milioane de euro din contul garanţiilor bancare din 2015, în cadrul administrării speciale a Unibank.

În acest scop, marţi, 22 iunie, au avut loc percheziţii la domiciliul şi în biroul de serviciu al angajatului BNM. Urmare a percheziţiilor au fost ridicate telefoane mobile, suporturi electronice şi înscrisuri.

Potrivit legii, infracţiunea de care figurantul este bănuit se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite