Partidul „ŞOR” cere sa fie alocat, din rezerva BNM, un ajutor unic de 10.000 de lei pentru cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor, liderul Partidului Şor.
Ilan Şor, liderul Partidului Şor.

Partidul „ŞOR” propune alocarea de către Guvern a unui ajutor unic în valoare de 10 mii de lei, pentru a-i ajuta pe oameni să depăşească mai uşor criza economică care a lovit Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de deputatul fugar Ilan Şor Potrivit lui, de această alocaţie urmează să beneficieze în jur de un milion de oameni, printre care pensionari, familiile sărace şi cele cu mulţi copii.

Şor susţine că bani pentru acest pachet de susţinere există, iar guvernarea nu are nicio justificare să nu-i folosească.

„Astăzi, aşa cum aţi spus-o şi voi, stimată guvernare, din partea FMI şi din partea altor organizaţii financiare internaţionale, aţi primit ajutoare în sumă de 250-300 de milioane de euro. De asemenea, astăzi, Banca Naţională are rezerve de 3,8 miliarde de dolari, iar aceşti bani stau acolo pentru zile negre. Iată că aceste zile negre au venit, de aceea nu există nicio problemă să luăm până la 15 procente din aceşti bani şi să le oferim un ajutor oamenilor. În alt treilea rând, voi strigaţi că încasările la vamă au crescut, totul e perfect, vama şi fiscul lucrează foarte bine, aşa că lichidităţi pentru susţinerea populaţiei sunt. Tocmai, v-am descris trei posibile surse de unde pot fi luaţi aceşti bani pentru a rezolva această problemă”, a afirmat Ilan Şor într-o adresare video pe Facebook. 

Şor a declarat că programul de susţinere a populaţie se ridică în jur la 10 miliarde de lei, adică 500 de milioane de euro. Din acest milion de oameni vor face parte pensionarii, profesorii, medicii, studenţii, familiile cu venituri mici şi cele cu mulţi copii. El a cerut Guvernului să pregătească, până în data de 10 martie, întreg pachetul de acte pentru a implementa acest proiect, iar începând cu 20 martie să fie alocaţi banii. 

„Guvernarea are bani, iar dorinţa de a-i ajuta pe oameni nu există. Astăzi, când ţara este lovită de o criză economică fără precedent, când preţurile au sărit în aer, iar oamenii nu vor mai avea bani în curând pentru a-şi cumpăra de mâncare, autorităţile sunt obligate să ia măsuri concrete pentru a-i ajuta pe oameni. Nu puteţi, vă învăţăm. Nu vreţi să o facem, vă vom obliga. Guvernarea este obligată să le ofere oamenilor o gură de aer proaspăt.”, a mai spus liderul Partidului „ŞOR” .

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite