Un ţărănist din Timişoara, criticat dur pentru că este fan al lui Putin, despre doborârea avionului din Ucraina: „Nu avea ce să caute într-un teatru de război” | vladimir putin

Un consilier PNŢCD din Timişoara, a cărei propunere pentru funcţia de viceprimar al oraşului a declanşat un scandal fără precedent din cauza odelor aduse lui Putin şi Rusiei, le ia apărarea ruşilor în scandalul avionului doborât în Ucraina. Herzog îl critică şi pe Băsescu, pe care îl acuză că vrea să câştige puncte în faţa americanilor.

Dan Şova, iertat pentru că a negat Holocaustul din România: „Este singurul lider politic care a negat Holocaustul şi apoi a recunoscut public că a greşit”

Aflat la Lugoj pentru un concurs pe tema Holocaustului, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a declarat că în perioada 1990-2004 au fost foarte multe declaraţii de negare a Holocaustului din partea elitei politice, însă Dan Şova este singurul politician care a făcut o astfel de declaraţie, iar apoi şi-a cerut scuze public, recunoscând că a greşit.

Cadavrul unui tânăr despre care familia crede că a fost ucis, ţinut de mai bine de două luni în congelator la Medicină Legală

Familia lui Daniel Ursu, un tânăr din Timişoara care s-a sinucis la jumătatea lunii mai, la Găeşti, bănuieşte că tânărul a fost ucis şi a cerut o nouă autopsie a cadavrului. Expertiza nu se poate realiza până nu este finalizat primul raport de autopsie, care este în lucru de mai bine de două luni. În tot acest timp, cadavrul este ţinut într-un congelator la IML Timişoara.

Urmaşii unuia dintre cei mai bogaţi români primesc de la Stat despăgubiri de 37 de miloane de dolari. Avocaţii iau jumătate din sumă

Statul Român le-a virat moştenitorilor lui Max Ausnit, marele industriaş interbelic, prima tranşă din despăgubirile pentru uzinele Titan-Nădrag-Călan. Fiul lui Max Ausnit a declarat că avocaţii primesc jumătate din suma totală. Practic, din totalul despăgubirilor avocaţii iau jumătate din sumă, iar restul se împarte între trei moştenitori.

Întâlnirea de zece ani cu foştii colegi din facultatea de jurnalism de la Iaşi aduce - pe lângă bucuria revederii şi nostalgia celor patru ani petrecuţi împreună – şi câteva reflecţii asupra timpului scurs de la ieşirea din Universitate până în ziua de azi. Câte obiective ai atins? Cum s-a schimbat presa între timp? Unde am greşit? A meritat să facem meseria asta?

acum 3 luni · comentarii (30)

Acesta este titlul unui comentariu din revista germană Der Spegiel care reflectă perfect o confuzie şi o capcană. Şi confuzia şi capcana sunt ideologice şi în ele au căzut şi comentatori, unii bine intenţionaţi. Într-un alt articol, de data aceasta scris pentru Adevărul, Cristian Unteanu remarca, inspirat, resuscitatea simbolisticii Marelui Război, trimiterea fiind la Rusia, dar în sens contrar celui urmărit de propaganda rusească.

acum 3 luni · comentarii (28)

Aşa se numeşte una dintre grupările politice care a prezentat candidaţi la alegerile recente din Québec. N-a avut decât 1.291 de voturi, infim faţă de cele peste 1,7 milioane adunate de câştigătorii scrutinului din Partidul Liberal. Propunerea principală pe care a făcut-o, aceea de a convoca o Adunare Constituantă, alcătuită prin tragere la sorţi din cetăţeni anonimi, nu a convins.

acum 3 luni · comentarii (12)

Nu am urmărit integral ediţia de marţi, 29 aprilie, a emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea tv. Din felurite comentarii de presă, dar şi din “prelungirile” pe care le-a avut, a doua zi, respectiva emisiune în cea realizată de doamna Lavinia Şandru la acelaşi post de televiziune, am înţeles că Rareş Bogdan şi invitaţii săi şi-au propus o dezbatere pe tema „A cui este Transilvania”.

acum 3 luni · comentarii (11)

Zilele trecute am citit cartea profesorului Barry Buzan (London School of Economics), „Oamenii, statele şi frica“, apărută în limba română la Editura Cartier. Am stabilit să facem un interviu. Cum tehnic lucrurile nu ne-au permis, am rugat-o pe Paula Erizanu, autoarea volumului „Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o“, studenta profesorului Buzan, să facă ea interviul. Îl puteţi citi mai jos.

acum 4 luni · comentarii (44)

Este a treia ediţie a Cursului O oră de Istorie pentru Basarabia. După ce în anii trecuţi au fost vizate peste 300 de licee din România, în acest an vor fi implicate în program peste 200 de licee din 40 de judeţe şi peste 10 000 de elevi de liceu.

acum 4 luni · comentarii (8)

Astăzi se împlinesc 103 ani de la naşterea lui E.M.Cioran unul dintre  ,,marii români“ care fac parte din panteonul valorilor universale. Din păcate, de Cioran ne aducem aminte când ne lăudăm cu ,,românii care au uimit occidentul“, aşa cum, la fel, ne lăudăm cu cei 0,01% olimpici de aur ai şcolii noastre, altfel ,,bine situată“ pe ultimele locuri la testele Pisa... După festivism, restul e tăcere.

acum 4 luni · comentarii (26)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 4 luni · comentarii (91)

Originar din Polonia, a venit în ţară pentru un schimb de experienţă Erasmus, în cadrul ASE Bucureşti, care a durat un an. 10 ani mai târziu, Grzegorz Grabowski sau Greg (cum îi spun prietenii) a ajuns să promoveze România către prietenii lui străini şi spune că nu se gândeşte să se mai mute de aici.

acum 4 luni · comentarii (15)

Una dintre cele mai simpatice piese ale regretatului Dumitru Solomon se cheamă Zăpezile de altădată. Scrisă cândva, prin anii ’70, piesa e povestea unei fete şi a unui băiat ce se întâlnesc undeva, întâmplător, se îndrăgostesc la nebunie unul de celălalt, se căsătoresc, beneficiază de atenţia binevoitoare a socrilor şi părinţilor din dotare şi sfârşesc prin a  se plictisi la nebunie unul de celălalt.

acum 4 luni · comentarii (0)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 10 luni · comentarii (17)