Lucruri neştiute despre moartea lui Traian Vuia şi mărturia cutremurătoare făcută de strănepoata geniului: „A fost îngropat ca un câine” 9

Un pionier al aviaţiei mondiale, Traian Vuia a fost îngropat fără ca familia să fie măcar anunţată de decesul său. Dezvăluirile sunt făcute de o urmaşă a lui Traian Vuia şi confirmate de actualul primar, care a vrut chiar să îl deshumeze pe Vuia şi să îl aducă în localitatea natală, dar a renunţat la idee. Singurul care mai are grijă de mormântul lui Traian Vuia, fostul diplomat Radu Homescu, se opune vehement deshumării lui Vuia.

Lucruri neştiute despre moartea lui Traian Vuia şi mărturia cutremurătoare făcută de strănepoata geniului: „A fost îngropat ca un câine” Vezi comentarii 9

Directoarea financiară de la Spitalul Judeţean Timişoara, schimbată după un raport devastator al Curţii de Conturi, repusă pe funcţie de instanţă

Directoarea financiară de la Spitalul Judeţean Timişoara, schimbată după un raport devastator al Curţii de Conturi, repusă pe funcţie de instanţă

Schimbată din funcţie după un raport al Curţii de Conturi prin care s-au constatat nereguli grave , fiind sesizat inclusiv DIICOT-ul, fosta directoare financiară a Spitalului Judeţean Timişoara, Maria Saracan, a contestat decizia în instanţă şi a obţinut o sentinţă favorabilă. Decizia nu este, însă, definitivă.

Misterele operaţiunii „Fuga Nadiei“: „A făcut parte din planul americano-sovietic de îndepărtare a lui Ceauşescu“. Traseul parcurs de gimnastă în noiembrie 1989

Misterele operaţiunii „Fuga Nadiei“: „A făcut parte din planul americano-sovietic de îndepărtare a lui Ceauşescu“. Traseul parcurs de gimnastă în noiembrie 1989

Cu doar câteva săptămâni înainte de izbucnirea Revoluţiei din 1989, Nicolae Ceauşescu şi autorităţile comuniste au avut parte de un veritabil cutremur. Nadia Comăneci, gimnasta de nota 10, cea mai cunoscută sportivă a României, a trecut clandestin în Ungaria, iar de acolo a ajuns în America. S-a întâmplat în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989. Fuga din ţară a Nadiei Comăneci a rămas învăluită până astăzi în mister.

FOTO Pemii, strămoşii „imperiului“ de la Gărâna. „Dacă voiam ca nemţii din clasă să nu ne înţeleagă, vorbeam pemeşte“

FOTO Pemii, strămoşii „imperiului“ de la Gărâna. „Dacă voiam ca nemţii din clasă să nu ne înţeleagă, vorbeam pemeşte“

În prima jumătate a secolului al XIX-lea, habsburgii au adus în munţii Semenicului o populaţie de origine germană din Boemia de Sud (Cehia) – pemi, pentru a coloniza o zonă sălbatică aflată la 1.000 de metri altitudine, actuala Gărâna. Astăzi, aici, în împărăţia jazz-ului din Munţii Semenic, mai trăiesc 25 de pemi.

Am avut, în mai multe rînduri, o reacţie de simpatie declarată faţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. A făcut gesturi îndrăzneţe şi mărinimoase, a spus lucruri memorabile (printre ultimele, un avertisment faţă de un posibil „Alzheimer spiritual“ al Bisericii), a adus la Vatican şi pe scena lumii un aer de cordialitate, de firesc, de nonşalanţă diponibilă, cu care nu eram obişnuiţi.

acum 15 zile · comentarii (161)

Istoria dovedeşte că prăbuşirea unuei naţiuni sau chiar a unei lumi întregi ţine uneori de deciziile unei persoane sau ale unui grup destul de restrâns. Nu este nevoie de mari tensiuni sociale, de revoluţii sau de mişcări dramatice în ecuaţiile de putere pentru a face pasul de la o viaţă normală la haos.

acum 29 zile · comentarii (57)

Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

acum 14 zile · comentarii (2)

Avem un text absolut halucinant, deoarece este o poziţie a prim-ministrului României în legătură cu persoana, acţiunile şi intenţiile preşedintelui României, cel care deţine comanda supremă a Armatei Române, cea mai înaltă şi reprezentativă autoritate a statului în raport cu toate entităţile, statele şi structurile internaţionale.

acum 10 zile · comentarii (191)

Bine aţi venit la ştirile din Iadul Capitalist! Veşti bune pentru viitorii angajaţi: „ Pentru ei nu va mai exista conceptul de lucru timp de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Se va lucra de la distanţă, pot fi concepute forme de contracte în funcţie de obiective anuale care trebuie îndeplinite, dar nu va mai conta dacă angajatul lucrează de acasă, lucrează noaptea, sâmbăta sau duminica“.

acum 16 zile · comentarii (13)

Orientul Mijlociu le dă de furcă preşedinţilor SUA, de 70 de ani încoace. Istoric vorbind, sprijinirea Israelului şi a dreptului său de a exista în limita unor frontiere apărabile s-a aflat într-un echilibru precar cu necesitatea de a apăra rutele maritime ale petrolierelor, altfel spus, de a proteja aprovizionarea cu energie a întregii lumi.

acum 19 zile · comentarii (0)

A meritat să-mi scurtez vizita la Los Angeles cu două zile ca să ajung, pentru prima dată, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu! Venea Karl Maria Brandauer, actor fetiş al lui Istvan Szabo, cu care atât de mult vorbisem despre cel căruia îi încredinţase rolul de referinţă din Mephisto (ce programare inspirată, în aceeaşi zi cu pelicula şi Faustul lui Purcărete!), singurul Oscar maghiar, de până acum.

luna trecuta · comentarii (0)

Am văzut că se poartă scrisorile publice (toată lumea le scrie în zilele noastre, practic de pe strada mea eu mai rămăsesem să fac asta). Drept urmare vreau să-ţi spun că iniţial am cumpărat biletul la concertul tău din inerţie (stau în Bucureşti şi, neavând o viaţă a mea, niciodată nu am timp să merg la concertele mai mici, aşa că mă consolez cu câte un eveniment din ăsta mai mare şi mai rar).

acum 12 zile · comentarii (4)

Eşecul lui Victor Ponta în politica românească este una dintre cele mai mari drame pe care le puteam avea în acest moment. Un personaj tânăr, care părea talentat pentru politică şi care nu dădea semne că şi-ar fi dorit mai mult decât i se cuvine s-a transformat într-unul dintre cei mai dispreţuiţi politicieni din ultimii 25 de ani. În el s-au strâns toate frustrările unei întregi generaţii.

acum 18 zile · comentarii (72)

„Emiratele Arabe Unite au depus cerere pentru a adera la UN COPUOS (Comitetul Naţiunilor Unite pentru Utilizarea Spaţiului în Scopuri Paşnice) şi mă bucur că voi coopera cu EAU în cadrul acestui comitet”, a declarat Dumitru Prunariu în timpul participării la Forumul pe Probleme de Spaţiu şi Sateliţi care a avut loc la Abu Dhabi  în perioada  25-27 mai 2015.

acum 2 luni · comentarii (0)

O tânără stafie politică bântuie de ceva vreme politica românească. Râsul cinic cu care ne-a oripilat ani de-a rândul începe acum să i se transforme în rânjet de vietate vicleană ce nu vrea să arate cât este de lovită. Mersul legănat de şmecher de cartier a fost înlocuit de mersul în cârje, pentru ca lumea să creadă că e vorba de umbra unui mare erou venit de pe frontul salvării naţionale.

acum 16 zile · comentarii (20)

În aceste zile sângeroase de vară, când îmi bubuie capul de la şocul, stupoarea şi indignarea provocate de atentatele (câte la număr?!) comise cu atâta cruzime de Statul Islamic, îmi vine să mă ascund pe o insulă în mijlocul oceanului şi să scriu despre cele mai frumoase ocazii pe care am avut şansa să le trăiesc în ultima vreme. Cu gândul la Shakespeare, aş da oricând regatul meu de furie pe o Madonă renascentistă…

acum 30 zile · comentarii (3)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 2 ani · comentarii (17)