Întrebare năucitoare la examenul de intrare în Poliţie: „Şeful este şef chiar dacă nu are dreptate?”. Variante de răspuns: da, nu, aşa şi aşa

Întrebare năucitoare la examenul de intrare în Poliţie: „Şeful este şef chiar dacă nu are dreptate?”. Variante de răspuns: da, nu, aşa şi aşa

Poliţia Română face angajări masive din sursă externă, fiind scoase la concurs 1.854 de posturi în întreaga ţară. În judeţul Timiş sunt disponibile 47 de posturi, pentru care au aplicat 408 candidaţi. Jumătate dintre candidaţi au fost, însă, declaraţi „inapţi” la testul psiho. Una dintre întrebările - capcană era legată de respectarea ierarhiei.

Cine l-a răstignit, de fapt, pe Iisus? Renumit poet creştin: „Nu-i singur Iuda vinovat, nici marii preoţi, nici Pilat“

Cine l-a răstignit, de fapt, pe Iisus? Renumit poet creştin: „Nu-i singur Iuda vinovat, nici marii preoţi, nici Pilat“

Creştinii din toată lumea îşi aduc aminte, astăzi, de vinerea neagră în care Mântuitorul a fost răstignit şi a murit. Istoric vorbind, cei care l-au răstignit pe Iisus au fost evreii din urmă cu 2.000 de ani. Din punct de vedere biblic, Hristos a fost răstignit de toţi cei care au păcătuit, Mântuitorul murind pentru ispăşirea de păcat a omenirii.

VIDEO Norme de igienă încălcate grosolan într-un magazin Fornetti

VIDEO Norme de igienă încălcate grosolan într-un magazin Fornetti

O vânzătoare de la un magazin Fornetti, amplasat la intrarea în Gara de Nord din Timişora, a fost filmată încălcând norme minime de igienă. Din imagini se poate vedea că vânzătoarea poartă pe mâna cu care serveşte mâncarea o mănuşă de plastic. Cu aceeaşi mână, vânzătoarea încasează, însă, şi banii despre care se ştie că sunt mari purtători de microbi.

Cu un accident vascular şi cinci mandate la activ, un primar de 70 de ani vrea al şaselea mandat: „Mă simt în puteri”

Cu un accident vascular şi cinci mandate la activ, un primar de 70 de ani vrea al şaselea mandat: „Mă simt în puteri”

Alegerile locale din acest an scot la iveală un fenomen îngrijorător: primari aflaţi la patru sau cinci mandate care nu se lasă plecaţi de pe funcţii. Cel mai bun exemplu în acest sens este primarul PSD al comunei Traian Vuia, Iosif  Barboni. Primar cu cinci mandate şi un accident vascular cerebral la activ, Barboni (69 de ani) intră în luptă pentru al şaselea mandat.

Imaginaţi-vă că luaţi maşina şi ieşiţi din oraş şi opriţi într-un sat, luaţi oricare la întâmplare. Parcaţi în faţa unui birt. Intraţi. E seară, a fost o zi frumoasă. Trec puţine maşini, câte un sătean cu biţigla, vacile alene se întorc de la păscut. Înăuntrul birtului miros de închis, de podele umede, de băutură proastă. Pe la mese, sătenii ling o bere sau o tărie, după preferinţă. Un câine se plimbă printre mese. Nimeni nu îl bagă în seamă.

acum 8 zile · comentarii (48)

„Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

acum 8 zile · comentarii (314)

Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

acum 8 zile · comentarii (3)

Când nu ai nicio idee politică de ani de zile şi o ţii într-un eşec permanent, cel mai simplu e să recurgi la valorile universale care - deşi nu te crede nimeni că le venerezi - te ajută cel puţin să nu ţi se poată reproşa în faţă că spui prostii. Cum poţi critica pe cineva că se trezeşte şi se culcă ţinând Constituţia sub pernă? E caraghios, desigur, dar nu te contrazici cu individul.

acum 6 zile · comentarii (88)

Atîţia savanţi şi savante, alături de copiii lor savanţi, turuie după colţ, în lift, prin ambasade şi la coafor, în servere, peste dealuri, pe canalul şi în judeţul următor. Să nu ne plîngem! Sîntem împreună şi timpul trece. În fiecare clipă e vorba de orice şi nimic nu e greşit, deşi vorbitorii cu cap abia urmează la cuvînt. Atît viitor reuşit nu s-a pomenit de la aprinderea primului bec.

acum 8 zile · comentarii (31)

Am fost recent într-o scurtă vizită prin locurile natale. Am mereu sentimente confuze când mă duc la Slatina, mai bine-zis într-o comună limitrofă oraşului, o localitate tipic oltenească. Îmi place să revăd locurile dragi ale copilăriei şi adolescenţei, dar sunt convins că voi pleca din nou dezamăgit de modul în care gândesc oamenii locului.

acum 6 zile · comentarii (24)

Asta mai lipsea: să auzim, în 2016, nişte artişti lirici scandând “Afară cu străinii din ţară”, ca la mitingurile FSN de la începuturile anilor ’90. Dar e bine că au scandat aşa. Ne ajută să revenim cu picioarele pe pământ şi să înţelegem că ceea ce se întâmplă acum la Opera Naţională din Bucureşti nu e un “scandal”, ci o sinteză perfectă a culturii româneşti în tranziţie.

acum 5 zile · comentarii (21)

Mai întâi de totate, Alina Cojocaru nu este o divă. În fineţea şi nobleţea ei, balerina Alina Cojocaru nu s-a purtat niciodată ca o divă. Străluceşte numai pe scenă, în lumina reflectoarelor, în spectacolele de balet. În rest, cu toată modestia, stă în umbră. Pe diva, în adevăratul sens al cuvântului, Angela Gheorghiu nu prea am văzut-o pe scena ONB. Acum însă soprana şi-a arătat susţinerea faţă de noul director adjunct interimar, Tiberiu Soare.

acum 20 zile · comentarii (3)

Restartarea Consiliului NATO-Rusia, înainte de aniversarea Zilei Victoriei tuturor celor care au contribuit la înfrângerea regimului nazist, în anul 1945, reprezintă nu doar un act de diplomaţie inteligentă, în vremuri greu previzibile, ci şi o invitaţie la reflecţie, pentru cei care iau decizii strategice în România, pentru că a venit timpul să fie normalizate relaţiile dintre statul român şi cel rus.

acum 9 zile · comentarii (34)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)
Postari Recente