Reguli de aur la cumpărăturile online. Paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să nu iei ţeapă cu produsele comandate pe net

Reguli de aur la cumpărăturile online. Paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să nu iei ţeapă cu produsele comandate pe net

Comerţul online a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare puternică, iar principalii jucătorii de pe piaţă şi-au câştigat poziţia fidelizându-şi clienţii prin servicii de calitate. Chiar şi aşa se întâmplă accidente sau „accidente” în care clienţii îşi iau ţeapă. „Adevărul” vine în sprijinul celor care fac cumpărături online cu câteva sfaturi utile.

Echipa filmului „De ce eu?” se întâlneşte cu publicul din Timişoara: "Un demers de încurajare a luptei împotriva ilegalităţii şi abuzurilor din sistem"

Echipa filmului „De ce eu?” se întâlneşte cu publicul din Timişoara:

Povestea inspirată de destinul tragic al procurorului Cristian Panait ajunge şi la Timişoara. Mult-aşteptatul „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, poate fi văzut la Cinema City (încă de vineri), dar şi la Filarmonica Banatul din oraş, unde sunt programate trei proiecţii speciale, pe 3, 4 şi 5 martie, de la ora 19.00.

Românul care a îngrozit toată America: a comis unul dintre cele mai grave atacuri armate din istoria SUA şi i-a forţat pe poliţişti să îşi schimbe tehnica de luptă

Românul care a îngrozit toată America: a comis unul dintre cele mai grave atacuri armate din istoria SUA şi i-a forţat pe poliţişti să îşi schimbe tehnica de luptă

Sâmbătă, 28 februarie, s-au împlinit 18 ani de la atacul armat care a pus pe jar Statele Unite ale Americii şi care l-a avut în centru pe un român, născut la Timişoara. Incidentul, catalogat ca unul din cele mai grave din istoria recentă a SUA, a inspirat chiar realizarea unui film de acţiune „44 Minutes. The Nord Hollywood Shoot-Out”.

Mister elucidat. Cine este „Preafericitul” care a pus o vorbă bună pentru eliberarea din arest a unui şef din Poliţie

Mister elucidat. Cine este „Preafericitul” care a pus o vorbă bună pentru eliberarea din arest a unui şef din Poliţie

O informaţie potrivit căreia Patriarhul Daniel a trimis o scrisoare în favoarea şefilor IPJ Timiş a creat multă vâlvă săptămâna trecută. Patriarhia Română a negat categoric implicarea Preafericitului Daniel. Într-un document emis de Mitropolia Banatului pentru Radio Timişoara Mitropolia Banatului elucidează misterul din jurul acestui scandal.

EXCLUSIV Profesor de la Poli, dat afară din cauza comportamentului nepotrivit, repus pe funcţie de judecători

EXCLUSIV Profesor de la Poli, dat afară din cauza comportamentului nepotrivit, repus pe funcţie de judecători

Universitatea Politehnica din Timişoara este obligată de o sentinţă a Curţii de Apel să îl reangajeze pe un profesor de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului. Şef de lucrări şi foarte bun din punct de vedere profesional, profesorul Mircea Niculescu a fost dat afară pentru probleme de comportament ducându-i în culmea disperării pe unii dintre colegii săi şi pe studenţi.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 4 luni · comentarii (292)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSD –ul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elevtian „Berner Zeitung“.

acum 4 luni · comentarii (20)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 4 luni · comentarii (22)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 4 luni · comentarii (2)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 5 luni · comentarii (13)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 5 luni · comentarii (21)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 4 luni · comentarii (0)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

acum 5 luni · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 5 luni · comentarii (5)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 4 luni · comentarii (1)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

acum 5 luni · comentarii (16)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

acum 5 luni · comentarii (84)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 5 luni · comentarii (13)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 4 luni · comentarii (1)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 1 an · comentarii (17)