Inspector întrebat dacă are o problemă în a primi în lei şpaga negociată în euro: „Nuuuu! Da' de unde! Nu-i problemă!”

Inspector întrebat dacă are o problemă în a primi în lei şpaga negociată în euro: „Nuuuu! Da' de unde! Nu-i problemă!”

Procurorii DNA Timişoara l-au trimis în judecată la începtul acestei luni pe un şef de serviciu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, acuzat că a luat mită 1.800 de lei pentru a închide ochii la neregulile depistate cu ocazia unor controale. Potrivit rechizitoriului intrat în posesia „Adevărul”, Şerban Vlaicu i-a cerut unui patron 400 de euro pentru a scăpa de amenzi de zeci de mii de lei. Patronul a avut doar lei.

Românul din Suedia, venit în concediu şi ajuns victimă a unei tentative de omor, îşi revine spectaculos

Românul din Suedia, venit în concediu şi ajuns victimă a unei tentative de omor, îşi revine spectaculos

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş continuă cercetările în dosarul de tentativă de omor din comuna timişeană Traian Vuia, acolo unde Cristian Blidar, un român de 37 de ani stabilit în Suedia şi venit în concediu în România, a fost snopit în bătaie de doi consăteni. Bărbatul ar fi încercat să aplaneze un conflict şi a ajuns victimă, fiind internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean Timişoara.

Să nu lăsăm în urmă orice speranţă! Măcelul de la Nisa aduce veşti bune: nu mai e mult! Încă 10-15 căsăpiri, executate tot mai în silă, şi gata! Etapa violentă va lua sfîrşit şi vom intra în faza paşnică: faza supunerii. Apoi, cînd oaspeţii noştri islamici vor fi îndeajuns de numeroşi (danke!) şi cînd cei mai luminaţi europeni vor adulmeca un început de compromis, vom face un pact trainic.

acum 9 zile · comentarii (196)

Se confirmă orizontul 2017 pentru trei evenimente care pot avea consecinţe majore pentru o ţară încă europeană, dar, în acelaşi timp, pot declanşa atât de mult temutul „bulgăre de zăpadă” care, în rostogolire, poate antrena o avalanşă cu efecte nebănuite încă la nivelul Uniunii Europene.

acum 6 zile · comentarii (64)

„În definitiv, asta sunt: un publicist“, scrie Andrei Pleşu în Cuvânt înainte la recenta sa culegere de articole, publicate anterior în „Dilema veche“ şi „Adevărul“, intitulată „Nelinişti vechi şi noi“ (Editura Humanitas, 2016), în fapt, un al doilea volum, cu un conţinut asemănător, după „Despre frumuseţea uitată a vieţii“ din 2011.

acum 12 zile · comentarii (71)

Se întâmplă ce ne-a fost teamă mereu. Rezultatele repartiţiei computerizate demonstrează abandonul şcolar masiv la trecerea de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a. Iată cifrele pe scurt. În martie 2016, cu ocazia simulării examenului de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei a anunţat numărul elevilor existenţi în clasa a VIII-a: 187.000.

acum 8 zile · comentarii (11)

E plin de bune intenţii. Chiar mai bune ca de obicei. Dar cum între a vrea binele şi a şti care e acela, distanţa creşte uneori până la nivel de prăpastie, cum vezi la simpaticul nou ministru al Sănătăţii, îmi permit zece sugestii care nu necesită aprobarea Parlamentului şi pot fi făcute de Guvernul Cioloş imediat, cu mare impact:

acum 6 zile · comentarii (0)

Am aflat că, în chiar ziua numirii d-lui profesor Mircea Dumitru ca ministru al Educaţiei, niscaiva doctori de-ai lui Gabriel Oprea au vrut să renunţe de bună voie la titluri (şi li s-a răspuns că nu se poate). Am mai aflat apoi că Victor Ponta contestă decizia CNATDCU referitoare la teza sa de doctorat şi-o ţine langa că nu e plagiat. Ba este.

acum 6 zile · comentarii (72)

O întrebare grea pluteşte în aer de ceva vreme, dar nimeni nu pare dispus să o afirme răspicat: va participa Dacian Cioloş la alegerile din acest an - altfel decât ca organizator al acestora, în calitate de premier în funcţie? Ei bine, la această întrebare nepusă, înainte ca Dacian Cioloş însuşi să dea un răspuns, încep să răspundă partidele. Şi avem aici un foarte interesant dans ritualic.

acum 7 zile · comentarii (140)

Nu ştiu cum vă închipuiţi că a putut fi copilăria trăită în anii `90, într-un orăşel de pe malul Dunării, aşa că vă spun eu: a fost grozavă. Nu aveam calculatoare pe atunci, nici internet, nici pokemoni, nici telefoane mobile, ai mei nu aveau maşină şi, în general, pe strada Adrian din Turnu Severin eram vreo 15 copii şi doar 2 biciclete.

acum 6 zile · comentarii (15)

Se confirmă orizontul 2017 pentru trei evenimente care pot avea consecinţe majore pentru o ţară încă europeană, dar, în acelaşi timp, pot declanşa atât de mult temutul „bulgăre de zăpadă” care, în rostogolire, poate antrena o avalanşă cu efecte nebănuite încă la nivelul Uniunii Europene.

acum 6 zile · comentarii (64)

Recep Tayyip Erdogan este un om mai special. Şef al statului turc din 2014, ales în premieră de popor nu de parlament (după ce referendumul constituţional din 2007 a modificat regula anterioară), lider al celui mai puternic partid al ţării, AKP, a ajuns să se creadă omul-providenţă, salvatorul poporului său. Anii preşedinţiei sale au fost, e adevărat, dificili.

acum 7 zile · comentarii (6)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)
Postari Recente