Ministerul Economiei încalcă grosolan legea, refuzând să explice un „tun” imobiliar pe care l-a girat

Ministerul Economiei încalcă grosolan legea, refuzând să explice un „tun” imobiliar pe care l-a girat

Cei mai bogaţi bănăţeni, fraţii Emil şi Marius Cristescu, au intrat, prin intermediul unei firme din grupul pe care îl deţin, în posesia unui teren foarte valoros din centrul Timişoarei. Aşa cum a dezvăluit ziarul „Adevărul”, împroprietărirea firmei deţinute de fraţii Cristescu s-a făcut printr-un act dubios emis de Ministerul Economiei, care, acum, în ciuda legii care îl obligă să ofere un răspuns, refuză să dea explicaţii.

Domnule Preşedinte, constat cu amărăciune, dar şi cu dezamăgire că vă e greu să ne fiţi preşedinte. De parcă nici n-aţi vrea. Spun să ne fiţi, pentru că, în noiembrie, atunci când mulţi dintre noi v-am votat, am crezut că vă şi doriţi asta. Că vreţi cu toată inima să ne reprezentaţi pe toţi, că suntem sau nu din Sibiu.

acum 11 zile · comentarii (169)

La insistenţele celor dragi, mi-am pus comoditatea-n cui şi am mers, de Paşti, la Cheia, satul braşovean situat la şapte kilometri de Bran. Mai fusesem acolo în februarie 2007, într-un team-building, dar concentrat la rigorile probelor, n-am avut vreme, atunci, să bat la pas Cheia, poate cel mai încântător dintre cele cinci sate ale comunei Moieciu.

luna trecuta · comentarii (0)

George Maior, ambasador la Washington, Emil Hurezeanu, la Berlin, Adrian Cioroianu la UNESCO sunt  nominalizările care au atras atenţia mai ales prin prisma personalităţilor implicate, însă mesajul care se află în spatele acestor alegeri este semnificativ nu numai cu privire la acţiunile de politică externă  ale preşedintelui.

acum 20 zile · comentarii (15)

Suntem contemporani cu o perioadă fascinantă. Aş vrea să spun că trăim într-o perioadă fascinantă dar v-aş minţi, deoarece România participă la ceea ce se petrece acum în lume doar în calitate de spectator, din ce în ce mai îndepărat şi defazat, indiferentă la toţi şi la toate, lent şi îndepărtat reactivă, ridicând conştiincios mâna când e vorba de vot „pentru“,

acum 12 zile · comentarii (11)

După ce sediul iniţial a fost retrocedat, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi-a mutat întreg patrimoniul, compus din cărţi rare, documente de arhivă, manuscrise şi obiecte care au aparţinut scriitorilor, la Casa Presei Libere. Obiectele sînt bine conservate, dar sălile sînt improprii pentru vizitare. Muzeul funcţionează doar ca un depozit.

luna trecuta · comentarii (1)

Trebuie să precizez de la bun început că nu fac şi nu am făcut politică, nu am fost membră de partid, nu ţin cu PSD-ul şi nu îl admir pe Victor Ponta. Totuşi, nu îmi permit să-mi pierd minţile şi să profit de fiecare mică sau mai mare întâmplare ca să arunc cu piatra în cineva, fie că este în PSD, PNL, PDL, indiferent dacă este un prost sau un om deştept.

acum 30 zile · comentarii (7)

Mai gravă decât folosirea abuzivă a resurselor publice în scop personal, instrumentată de DNA, este teroarea pe care Gheorghe Nichita, primarul oraşului Iaşi şi lider a PSD, a exercitat-o asupra Adinei Samson, fosta lui Iubită. Între un pumn de lei şi viaţa unei persoane, este mai importantă cea din urmă. Ceea ce este descris în mod revoltător de către PSD drept o dramă sentimentală, este un caz clasic de stalking.

acum 21 zile · comentarii (12)

Poate aţi citit, în week-end, că „Guvernul sesizează DNA împotriva defrişărilor ilegale”. Dacă n-aţi auzit, veţi vedea săptămâna asta lungi emisiuni la câteva posturi de ştiri despre cum luptă Guvernul în apărarea pădurilor patriei. Este modul în care, fără să i-o spună direct, domnul Ponta îi răspunde domnului Iohannis după ce acesta l-a certat că face vizite externe „de capul său”.

acum 17 zile · comentarii (36)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

luna trecuta · comentarii (145)

Ne-am obiṣnuit în cei 25 de ani ai acestei sângerânde tranziṭii să aflăm că în diferite locuri din ṭară oamenii protestează. Măcar acestă libertate a fost câṣtigată în 1989, îṣi zice fiecare!

acum 2 luni · comentarii (1)

Klaus Iohannis s-a obişnuit să piardă războaiele publice cu Victor Ponta. A câştigat alegerile, dar asta nu îl ajută să facă faţă capcanelor întinse de Primul Ministru. E în continuare lipsit de reflexe, greoi, aproape indiferent până la momentul când, sâcâit de situaţie, răspunde nervos şi fără mare efect. În mod surprinzător, Klaus Iohannis continuă să fie prins pe picior greşit cu subiecte pe care ar trebui să le controleze.

acum 12 zile · comentarii (88)

Pe 1 şi 2 iunie 1939, în România lui Carol al II-lea au loc alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat sub puterea Constituţiei din 27 februarie 1938. Caracterul parodic al scrutinului e o realitate indiscutabilă. Candidează doar cei desemnaţi de  Frontul Renaşterii Naţionale, partidul Majestăţii Sale.

acum 16 zile · comentarii (1)

Dacă trăiam într-un stat european normal, cu bărbaţi (nu mimi!) de stat, reacţiile la gestul clar ostil, provocator, subversiv, de inspiraţie FSB, al autorităţilor trecătoare de la Chişinău, ar fi fost pe măsura abuzului comis prin expulzarea cetăţeanului european român George Simion, a cărui voce publică are impact la cei ce privesc spre RM ca spre ceea ce a fost RDG, un artificiu istoric moscovit.

acum 13 zile · comentarii (15)

Pericolul pe care îl prezintă asteroizii este subestimat de publicul larg, din cauza lipsei de informaţii din spaţiul public. Oamenii de ştiinţă şi astronauţii fac eforturi de identificare, inventariere şi concepere de metode ştiinţifice pentru devierea lor. Ei atrag atenţia că aceste obiecte naturale pot distruge Pământul dacă au diametrul mai mare de 400 de metri şi cad pe planeta noastră.

luna trecuta · comentarii (4)

Marin Preda a fost iniţial o lectură de studenţie, primul an de facultate, pe vremea când marii clasici circulau ca marfă de contrabandă venită de peste Prut. Imediat după căderea lui Nicolae Ceauşescu urgenţa editurilor nu a fost editarea autorilor români, nici măcar circulaţia lor, ci mai ales distrugerea, arderea rapoartelor congreselor Partidului Comunist Român.

acum 11 zile · comentarii (4)

Pentru a ne demonstra încă o dată că prostia nu are margini, Guvernul a aruncat în noi cu măsura de impozitare a bacşişului. La auzul cuvântului „bacşiş”, Victor Ciorbea s-a trezit din somnu-i bine plătit şi a contestat la Curtea Constituţională, iar pentru a nu mai fi umiliţi de decizia acestei instituţii, guvernanţii şi-au retras iniţiativa. Chelnerii ce îl servesc pe ministrul Teodorovici vor rămâne cu bacşişul întreg. Părţile s-au împăcat.

acum 10 zile · comentarii (52)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 2 ani · comentarii (17)