VIDEO „De la mă-ta!”. Răspunsul dat de un director de la stat, întrebat de unde a avut bani de BMW X5 2

Un timişorean a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare care redă discuţia avută cu  şeful Horticultura, Andrei Drăgilă, intrat cu BMW-ul proprietate personală într-o zonă interzisă. Directorul societăţii din subordinea primăriei a fost filmat în timp ce îl face pe timişorean „nebun”, iar când este întrebat de unde a avut bani de X5, Drăgilă răspunde: „De la mă-ta!”.

VIDEO „De la mă-ta!”. Răspunsul dat de un director de la stat, întrebat de unde a avut bani de BMW X5 Vezi comentarii 2

Interlop înjunghiat, ziua în amiaza mare, în centrul Timişoarei. Poliţia caută patru suspecţi dintr-un clan rival

Interlop înjunghiat, ziua în amiaza mare, în centrul Timişoarei. Poliţia caută patru suspecţi dintr-un clan rival

Scene violente în centrul Timişoarei, unde s-a consumat un nou episod din războiul interlopilor. Patru indivizi au semănat teroare în rândul trecătorilor după ce l-au înjunghiat în centrul oraşului, la orele prânzului, pe Adrian Taloş, un tânăr în vârstă de 35 de ani dintr-un clan rival. Taloş a fost implicat şi într-un scandal cu împuşcături, în urma căruia s-a ales cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

VIDEO A turnat „cu butoiul” în Banat. Sute de locuinţe au fost inundate şi 14 oameni au fost evacuaţi. Zeci de străzi din Timişoara şi Lugoj, acoperite de ape

VIDEO A turnat „cu butoiul” în Banat. Sute de locuinţe au fost inundate şi 14 oameni au fost evacuaţi. Zeci de străzi din Timişoara şi Lugoj, acoperite de ape

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele două zile au inundat sute de gospodării din localităţile Săcălaz şi Visag. Mai multe străzi din Timişoara şi Lugoj au fost inundate, iar judeţul Timiş se află sub Cod galben de ploi până marţi seara, la ora 18.00. Marţi a fost emis şi un Cod portocaliu cu precipitaţii de aproape 90 de litri pe metrul pătrat.

VIDEO Întâlnirea cu extratereştrii, povestită de un elev de clasa a VIII-a la examen: „Erau mici şi verzi, ca jeleurile”

VIDEO Întâlnirea cu extratereştrii, povestită de un elev de clasa a VIII-a la examen: „Erau mici şi verzi, ca jeleurile”

Emoţii mari pentru cei 4.500 de elevi din Timiş care au susţinut, luni, prima probă a examenului de Evaluare Naţională 2016, la Limba Română.  Elevilor  li s-a cerut să demonstreze că poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky aparţine genului liric şi să facă o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare petrecută într-o zonă turistică. La acest din urmă subiect, elevii au dat frâu liber imaginaţiei.

Cercetător american de origine română, specializat în adopţii: „Dacă România şi-ar deschide porţile, americanii ar veni din nou să înfieze copii”

Cercetător american de origine română, specializat în adopţii: „Dacă România şi-ar deschide porţile, americanii ar veni din nou să înfieze copii”

Profesor  universitar şi cercetător în domeniul adopţiilor de 30 de ani, americanul de origine română Victor Groza, care în ciuda numelui românesc nu vorbeşte limba română, a vorbit într-un scurt interviu pentru „Adevărul” despre problema adopţiilor internaţionale, dar şi despre problemele cu care se confruntă părinţii adoptivi şi copiii adoptaţi.

Scandal urmat de crimă într-o comună din Banat: „Şi-au spus cuvinte grele din cauza unei relaţii de concubinaj” | psd

Scandal urmat de crimă într-o comună din Banat: „Şi-au spus cuvinte grele din cauza unei relaţii de concubinaj”

Situaţia dramatică într-o comună din Caraş-Severin. Un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital în urma unei dispute dintre doi localnici. Potrivit presei locale, totul ar fi plecat de la discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local al comunei Domaşnea. Surse judiciare susţin că scandalul a pornit de la o relaţie de concubinaj.

Analist economic cu „afinităţi culturale” faţă de Rusia, despre Brexit: „Relaţia unilaterală a României cu America devine periculoasă”

Analist economic cu „afinităţi culturale” faţă de Rusia, despre Brexit: „Relaţia unilaterală a României cu America devine periculoasă”

Profesorul Nicolae Ţăran, un cunoscut analist economic din Timişoara a comentat pentru „Adevărul” rezultatul referendumului din Marea Britanie. Cu câteva articole ale sale preluate şi de Vocea Rusiei, Ţăran susţine că nu are decât afinităţi culturale faţă de Rusia. Analistul consideră, însă, că Brexistul va duce la „o lume multipolară în care hegemonia americană se va sfârşi” .

Moment istoric, la Timişoara. Primul consilier local cu dizabilităţi a depus jurământul. Primul viceprimar UDMR din ultimii 26 de ani, o altă premieră

Moment istoric, la Timişoara. Primul consilier local cu dizabilităţi a depus jurământul. Primul viceprimar UDMR din ultimii 26 de ani, o altă premieră

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Timişoara, ales în urma scrutinului din cinci iunie, a avut loc vineri. PNL şi UDMR au semnat un protocol de formare a unei coaliţii pe plan local. În urma acestei colaborări, UDMR a dat primul viceprimar al Timişoarei în ultimii 26 de ani.  Tot vineri, a depus jurământul de consilier local, prima persoană cu dizabilităţi aleasă pe această funcţie.

Efectele Brexit: românii cu economii în lire sterline asaltează casele de schimb valutar şi cumpără lei sau euro. „Nimeni nu vine cu mai puţin de 10.000 de lire”

Efectele Brexit: românii cu economii în lire sterline asaltează casele de schimb valutar şi cumpără lei sau euro. „Nimeni nu vine cu mai puţin de 10.000 de lire”

Rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE au dus la o depreciere a lirei sterline la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. Pe acest fond, mulţi români care au avut economii în lire sterline au luat cu asalt casele de schimb valutar. „Nimeni nu a venit cu câteva sute. Fiecare a schimbat între 10.000 şi 70.000 de lire”, a spus patronul unuia din cele mai mari lanţuri de case de schimb valutar.

Suntem în plină euforie fotbalistică. Sperăm, luptăm, suferim, căutăm vinovaţi, ne investim patetic în fiecare meci, în fiecare fază. Nu sunt competent în materie, dar am găsit, în arhiva mea, un text pe care l-am scris acum aproape 22 de ani şi care mi se pare de un oarecare haz contextual. (Apropo şi de micul război dintre ruşi şi englezi, consumat pe străzile Marsiliei).

acum 8 zile · comentarii (75)

E facil să te comporţi cu aroganţă faţă de ţări pe care le consideri mici. E simplu să auzi un nume de ţară şi să râzi, să priveşti de sus fără să ai vreo idee despre naţiunea care o locuieşte, visurile ei şi felul în care învinge sau se predă. Am căzut toţi în capcana asta de multe ori şi în continuare ne e greu să ne învăţăm minte.

acum 8 zile · comentarii (27)

Peste un an, Republica Moldova va aniversa 100 de ani de la ieşirea din componenţa Rusiei, prin proclamarea Republicii Democratice Moldoveneşti. Un act cu consecinţe, fără îndoială, istorice, căci el a deschis calea revenirii Basarabiei la românitate. Nu numai a unirii politice (prin care vechea provincie a Moldovei medievale a devenit provincie a Regatului României), ci şi a revenirii la cultura şi identitatea românească.

acum 7 zile · comentarii (13)

Dincolo de dezamăgirea legată de rezultatele din teren, ceea ce i se reproşează naţionalei noastre este lipsa de viziune, totala neangajare în raport cu performaţa, abdicarea de la luptă pe teren. Fotbalul confirmă ceea ce spunem despre naţiunea română sau despre elitele ei, ne lipseşte proiectul de ţară care să coaguleze un efort haotic şi individual.

acum 8 zile · comentarii (61)

Nu pentru că toţi actorii vor să joace Hamlet, cum ne încredinţa odinioară într-un vers celebru Carl Sandburg şi foarte mulţi dintre cei de azi nu se simt chiar foarte confortabil atunci când se văd puşi în situaţia de a rosti cum se cuvine versul clasic, a montat, în felul iconoclast în care a făcut-o, Ada Lupu Hausvater celebra piesă shakespeariană la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

acum 8 zile · comentarii (0)

Am fi bătut Rusia? Nu în primele 90 de minute. România şi Rusia, calificate fără probleme şi rival în Finala Catastrofelor, ar fi terminat cu un 1-1 trudit. Noi am fi înscris din penalty, iar Rusia ar fi egalat cu un autogol românesc. Sau invers. În prelungiri am fi cîştigat cumva, tocmai pentru a-i da lui Iordănescu şansa să declare: N-a fost rău! Am luat un punct şi am cîştigat o finală!

acum 7 zile · comentarii (3)

Citesc şi mă crucesc. Milioane de români au scăpat de-a dura, pe internet, libertatea de exprimare şi fac apologia nimicului dintr-un eveniment banal – o joacă, la urma urmelor – pe care îl socotesc drama mileniului. Hai să fim serioşi, că facem valuri de pomană şi riscăm să creăm unul dintre marile momente penibile ale istoriei recente.

acum 8 zile · comentarii (3)

România vrea performanţă. Ne-am săturat de replica: merge şi aşa. Ne-am plictisit să fim ultimii la fonduri europene, autostrăzi şi fotbal – să fim acceptaţi in extremis de clubul politic al ţărilor prospere şi abia calificaţi la baraj pentru Campionatul European sau mondial.

acum 8 zile · comentarii (5)

Regizorul italian Eugenio Barba a revenit la Sibiu, invitat de Constantin Chiriac şi George Banu, pentru a patra oară la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Anul acesta, prezintă două spectacole în cadrul FITS: "Memorie devastatoare", la Cetatea Cisnădioara, şi "Sensul Vieţii", la Fabrica de Cultură din Sibiu.

acum 10 zile · comentarii (0)

Ca să cunoaştem misiunea, viziunea şi valorile învăţământului preuniversitar din România, mi-aş fi dorit ca documentul numit Statutul Elevului aflat în aceste zile în dezbatere publică să înceapă cu „Educaţia în România urmăreşte să dezvolte personalitatea elevului, talentele, abilităţile fizice şi psihice la cel mai înalt potenţial!

acum 8 zile · comentarii (8)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)
Postari Recente