EXCLUSIV Reacţia unui manager public plătit cu 2.500 de euro lunar după demitere:„Nu vreau postul înapoi. Vreau demnitatea şi banii - 200.000 de lei” 1

Fostul manager al Colterm Timişoara, societate al cărui unic acţionar este Consiliul Local Timişoara, contestă în instanţă decizia prin care a fost demis din funcţia de director general care îi aducea un salariu lunar de 10.000 de lei. Petrică Pampu susţine că demiterea sa a fost o comandă politică şi îşi cere înapoi demnitatea distrusă, dar şi despăgubiri de 200.000 de lei (aproximativ 45.000 de euro).

EXCLUSIV Reacţia unui manager public plătit cu 2.500 de euro lunar după demitere:„Nu vreau postul înapoi. Vreau demnitatea şi banii - 200.000 de lei” Vezi comentarii 1

FOTO Designul noilor tramvaie second-hand din Timişoara decis, într-o oră, după o avalanşă de like-uri pe Facebook: „Sunt mai mult de trei like-uri pe minut” | facebook

FOTO Designul noilor tramvaie second-hand din Timişoara decis, într-o oră, după o avalanşă de like-uri pe Facebook: „Sunt mai mult de trei like-uri pe minut”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a prezentat marţi dimineaţa designul exterior al tramvaielor din Timişoara, aflate în reabilitare generală. Mare fan al reţelei de socializare Facebook, primarul le-a cerut prietenilor virtuali să îşi spună părerea despre designul exterior al tramvaielor printr-un „like” sau „dislike”. După 200 de like-uri şi 16 comentarii, în mai puţin de o oră, primarul a decis: modelul este perfect.

Firmă cu „pedigree”, intrată pe aeroport printr-o licitaţie aflată în vizorul DNA, dată în judecată pentru restanţe de peste 25.000 de euro la plata chiriei

Firmă cu „pedigree”, intrată pe aeroport printr-o licitaţie aflată în vizorul DNA, dată în judecată pentru restanţe de peste 25.000 de euro la plata chiriei

SC Trinvest Bakery SRL, firma deţinută de vărul deputatului Alin Popoviciu, care a intrat pe Aeroportul Timişoara printr-o licitaţie verificată acum de DNA, are restanţe la plata chiriei şi a utilităţilor de 130.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro). Din cauza acestor datorii, conducerea Aeroportului Traian Vuia din Timişoara cer rezilierea contractelor încheiate cu Trinvest Bakery.

FOTO Sălile de sport „Adrian Năstase” la 10 ani de la inaugurare între jalnic şi acceptabil: „Sunt prost făcute. Joci fotbal de unul singur. Nu te vede nimeni” | ion tiriac

FOTO Sălile de sport „Adrian Năstase” la 10 ani de la inaugurare între jalnic şi acceptabil: „Sunt prost făcute. Joci fotbal de unul singur. Nu te vede nimeni”

Recent eliberat din puşcărie Adrian Năstase sărbătoreşte anul acesta 10 ani de la construirea celor 400 de săli de sport. Unele dintre săli construite încă de la început cu probleme (infiltraţiile de apă spre exemplu), la care s-a adăugat incompetenţa unor primari şi proasta educaţie a unora care provoacă distrugeri, arată jalnic. În localităţile cu primari mai gospodari sălile sunt întreţinute şi arată acceptabil.

Una din cele mai mari bănci din România a fost sancţionată pentru că i-a reţinut unei cliente cu restanţe la credit „singurul mijloc de existenţă”

Una din cele mai mari bănci din România a fost sancţionată pentru că i-a reţinut unei cliente cu restanţe la credit „singurul mijloc de existenţă”

O instituţie bancară aflată în topul băncilor din România s-a judecat cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Vest pentru suspendarea unei deicizii care obligă banca să înceteze „o practică comercială incorectă”. Decizia Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului a fost luată după ce banca i-a reţinut unei cliente cu restanţe la credit salariul virat într-o lună pe card.

Întâlnirea de zece ani cu foştii colegi din facultatea de jurnalism de la Iaşi aduce - pe lângă bucuria revederii şi nostalgia celor patru ani petrecuţi împreună – şi câteva reflecţii asupra timpului scurs de la ieşirea din Universitate până în ziua de azi. Câte obiective ai atins? Cum s-a schimbat presa între timp? Unde am greşit? A meritat să facem meseria asta?

acum 4 luni · comentarii (30)

Acesta este titlul unui comentariu din revista germană Der Spegiel care reflectă perfect o confuzie şi o capcană. Şi confuzia şi capcana sunt ideologice şi în ele au căzut şi comentatori, unii bine intenţionaţi. Într-un alt articol, de data aceasta scris pentru Adevărul, Cristian Unteanu remarca, inspirat, resuscitatea simbolisticii Marelui Război, trimiterea fiind la Rusia, dar în sens contrar celui urmărit de propaganda rusească.

acum 4 luni · comentarii (28)

Aşa se numeşte una dintre grupările politice care a prezentat candidaţi la alegerile recente din Québec. N-a avut decât 1.291 de voturi, infim faţă de cele peste 1,7 milioane adunate de câştigătorii scrutinului din Partidul Liberal. Propunerea principală pe care a făcut-o, aceea de a convoca o Adunare Constituantă, alcătuită prin tragere la sorţi din cetăţeni anonimi, nu a convins.

acum 4 luni · comentarii (12)

Nu am urmărit integral ediţia de marţi, 29 aprilie, a emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea tv. Din felurite comentarii de presă, dar şi din “prelungirile” pe care le-a avut, a doua zi, respectiva emisiune în cea realizată de doamna Lavinia Şandru la acelaşi post de televiziune, am înţeles că Rareş Bogdan şi invitaţii săi şi-au propus o dezbatere pe tema „A cui este Transilvania”.

acum 4 luni · comentarii (11)

Zilele trecute am citit cartea profesorului Barry Buzan (London School of Economics), „Oamenii, statele şi frica“, apărută în limba română la Editura Cartier. Am stabilit să facem un interviu. Cum tehnic lucrurile nu ne-au permis, am rugat-o pe Paula Erizanu, autoarea volumului „Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o“, studenta profesorului Buzan, să facă ea interviul. Îl puteţi citi mai jos.

acum 5 luni · comentarii (44)

Este a treia ediţie a Cursului O oră de Istorie pentru Basarabia. După ce în anii trecuţi au fost vizate peste 300 de licee din România, în acest an vor fi implicate în program peste 200 de licee din 40 de judeţe şi peste 10 000 de elevi de liceu.

acum 5 luni · comentarii (8)

Astăzi se împlinesc 103 ani de la naşterea lui E.M.Cioran unul dintre  ,,marii români“ care fac parte din panteonul valorilor universale. Din păcate, de Cioran ne aducem aminte când ne lăudăm cu ,,românii care au uimit occidentul“, aşa cum, la fel, ne lăudăm cu cei 0,01% olimpici de aur ai şcolii noastre, altfel ,,bine situată“ pe ultimele locuri la testele Pisa... După festivism, restul e tăcere.

acum 5 luni · comentarii (26)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 5 luni · comentarii (91)

Originar din Polonia, a venit în ţară pentru un schimb de experienţă Erasmus, în cadrul ASE Bucureşti, care a durat un an. 10 ani mai târziu, Grzegorz Grabowski sau Greg (cum îi spun prietenii) a ajuns să promoveze România către prietenii lui străini şi spune că nu se gândeşte să se mai mute de aici.

acum 5 luni · comentarii (15)

Una dintre cele mai simpatice piese ale regretatului Dumitru Solomon se cheamă Zăpezile de altădată. Scrisă cândva, prin anii ’70, piesa e povestea unei fete şi a unui băiat ce se întâlnesc undeva, întâmplător, se îndrăgostesc la nebunie unul de celălalt, se căsătoresc, beneficiază de atenţia binevoitoare a socrilor şi părinţilor din dotare şi sfârşesc prin a  se plictisi la nebunie unul de celălalt.

acum 5 luni · comentarii (0)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 10 luni · comentarii (17)
Postari Recente