Revolta medicilor după ce trei micuţi au murit de rujeolă: „Există un trend printre părinţi de a nu vaccina copiii. Este vorba despre siguranţa naţională!“

Revolta medicilor după ce trei micuţi au murit de rujeolă: „Există un trend printre părinţi de a nu vaccina copiii. Este vorba despre siguranţa naţională!“

Doi dintre copiii decedaţi din cauza rujeolei sunt din judeţul Arad, iar unul este din Timiş. De altfel, cele două judeţe sunt, conform statisticilor naţionale, în Top 5 privind epidemia de rujeolă, cu 113, respectiv 80 de cazuri, cele 675 de cazuri raportate, anul acesta, de Minister în 23 de judeţe.

DNA îi scapă pe Robu şi Ciuhandu, acuzaţi de un „tun” de 3.000.000 de lei

DNA îi scapă pe Robu şi Ciuhandu, acuzaţi de un „tun” de 3.000.000 de lei

Relaţia Primăriei Timişoara cu una dintre cele mai controversate firme din oraş, cea de semnalizare rutieră, a intrat în atenţia DNA în urma unui raport al Curţii de Conturi care a reclamat un prejudiciu de 3.000.000. După trei ani de anchetă în care „peştii cei mari” erau Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, DNA a închis dosarul, constatând că prejudiciul reţinut de Curtea de Conturi nu se confirmă.

Angajaţii Primăriei Timişoara chemaţi, printr-un mesaj intern, la mitingul pentru centură organizat de primar. Mitingul ar putea fi doar un concert

Angajaţii Primăriei Timişoara chemaţi, printr-un mesaj intern, la mitingul pentru centură organizat de primar. Mitingul ar putea fi doar un concert

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, îi cheamă pe timişoreni la un miting de amploare pentru a cere alocarea fondurilor necesare construirii centurii de ocolire a oraşului. Entuziasmul primarului a cuprins-o şi pe o şefă de serviciu din Primăria Timişoara care le-a trimis tuturor angajaţilor din primărie un email în care îi anunţă că are loc mitingul iniţiat de primar.

Eram în Herculane, pe un pod, la apus de soare, şi bunică-miu se chinuia să-mi arate nişte peşti mărunţi din Cerna. „Nu pot să cred că nu-i vezi. Uite-i acolo, îi vezi? Dacă nu-i vezi, mă arunc în apă şi îţi aduc unul în dinţi să-l vezi, bine? Acum îi vezi?“. Am zis că nu, speram să se arunce în apă şi să pescuiască un peşte cu mâna, dar n-a fost aşa. I-am văzut până la urmă.

acum 4 zile · comentarii (62)

Pentru că disputa se prelungeşte, vreau să intervin în apărarea profesorului Lucian Boia. Nu a ideilor sale legate de (non)apartenenţa Basarabiei la spaţiul românesc: ele sunt, din păcate, demne de gândirea istoriografică a lui Mihai Roller. Ci a dreptului său democratic de a le profesa liber, fără a fi expus la procese de intenţie şi presiuni.

acum 7 zile · comentarii (103)

Pentru reportajul satiric din Belgia, în pregătire la  revista „Historia“, Cea mai rentabilă Înfrîngere din Istorie: Waterloo, citesc, printre altele, cumpărată de pe Internet, prin descărcare, cartea lui Jacques Olivier Boudon, „Napoléon et le dernière campagne. Les Cent-Jours. 1815“, tipărită de Armand Colin în 2015, editură care a produs şi varianta electronică.

acum 7 zile · comentarii (10)

Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

acum 4 zile · comentarii (40)

Acest text nu este o cronică de carte. Nu scriu cronici de cărţi pentru că o carte pentru mine este o lume în faţa căreia simt nevoia unei plecăciuni. Mă emoţionează şi mă blochez în starea pe care mi-o transmite. Ca şi cum nu poţi vorbi despre iubire fără să fii stângaci. Textul acesta este mai degrabă un fel de scrisoare de admiraţie pentru o carte neaşteptată, o carte de o tandreţe a scrisului care te surprinde.

acum 3 zile · comentarii (0)

Implacabilul s-a produs: partidul lui Putin, „Rusia Unită”, a câştigat alegerile parlamentare din Rusia. Mai mult decât atât, scorul de 54,2% pe care oamenii preşedintelui rus l-au obţinut în aceste alegeri este cel mai mare de când există partidul, iar numărul mandatelor deţinute în Duma rusă, camera inferioară a parlamentului, va atinge, în urma procedurii de redistribuire, 343 din 450, adică 76,2%.

acum 4 zile · comentarii (37)

Un zbor de noapte Paris-Frankfurt. Un avion A320One în care pasagerii sunt în special femei de afaceri, femei foarte bine îmbrăcate, elegant şi comod totodată: culori pastel, uni, tocuri joase. Bărbaţi cu ceasuri foarte scumpe la încheietura mâinii, laptop şi ochelari de soare. Persoane a căror viaţă profesională, extrem de aglomerată, se împarte între câteva mari capitale sau oraşe ale lumii. Ale Europei.

acum 4 zile · comentarii (94)

Când scriu aceste rânduri, nu ştiu ce soluţie va da CNADCU în chestiunea plagiatului fostului ministru de Interne Petre Tobă. Nu cunosc compoziţia actuală a Consiliului, pe care l-am condus câţiva ani şi când printre vicepreşedinţi se afla preşedintele Academiei Române, dar n-am nici un motiv să cred că printre membrii de azi s-ar afla personalităţi care să nu ştie ce înseamnă un plagiat.

acum 9 zile · comentarii (64)

Textul de mai jos cuprinde citate din discuţii, comentarii şi imagini surprinse pe data 21 septembrie 2016. Vă rog să citiţi acest text doar dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum mi-am petrecut 6 ore din viaţă încercând să solicit respectarea legii, remedierea unor proiecte dovedite ca având erori şi oprirea irosirii banilor publici.

acum 3 zile · comentarii (6)

Îţi vine să verşi? E bine. Nu, nu te speria! Nu ai nimic greşit în tine, nu eşti bolnav, nu te grăbi să-nghiţi pastile. Eşti om. Atât. Eşti încă om. Nu-s mulţi ca tine, deşi tu speri ca prostul să mai fie şi alţii aşa. Să le vină să verse şi lor în toiul nopţii, când îi trezeşte scârba.

acum 5 zile · comentarii (161)

S-a încheiat o săptămână în care, după ce, anterior, ambasadorul american la Chişinău a făcut o afirmaţie mai degrabă favorabilă federalizării Republicii Moldova, celălalt stat românesc, taman diplomatul nr.1 al SUA, la Bucureşti s-a trezit, politicos, dar confuz, cu mâna pusă, delicat, pe un steag informal, în spaţiul intracarpatin.

acum 7 zile · comentarii (14)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

luna trecuta · comentarii (16)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)
Postari Recente