Linde va deschide la Timişoara primul centru european de servicii pentru clienţi

Linde Gaz a ales Timişoara petru a dezvolta aici primul centru european de servicii pentru clienţii. Noul Centru va sprijini operaţiunile din regiune, va furniza şi va dezvolta serviciile existente ale clienţilor. Decizia alegerii oraşului de pe Bega a fost luată ca urmare a disponibilităţii forţei de muncă de calitate, cu studii superioare, şi a competenţelor lingvistice ale acestora.

Universitatea de Vest Timişoara stă pe un munte de bani, dar e dependentă de finanţările de la buget | victor ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a fost invitat în mai la Timişoara pentru a fi alături de Universitatea de Vest Timişoara la aniversarea a 70 de ani de istorie a instituţiei. O ocazie numai bună pentru rectorul Marilen Pirtea de a solicita din nou sprijin de la buget pentru construirea căminului studenţesc la care lucrările au început anul trecut. Interesant, UVT are şase milioane de lei în cont, dar nu-i poate folosi!

România şi Ungaria primesc 95 de milioane de euro pentru mai multe proiecte comune

România şi Ungaria vor primi 95 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru a dezvolta mai multe programe transfrontaliere. Timişul va fi lider de proiect pentru dezvoltarea unui centru de legume - fructe, care va sprijini producătorii din cele două părţi ale graniţei. De asemenea, vor fi finaţate două drumuri în zona Triplex Confinium, dar şi studiul de fezabilitate pentru (re)construire căii ferate dintre Timişoara şi Szeged.

Cu sprijin financiar de la buget, tot mai mulţi tineri timişoreni se gândesc să-şi deschidă afaceri

O informaţie găsită pe internet l-a ajutat pe un tânăr timişorean să îşi deschidă o afacere. Statul sprijină aceatsă categorie socială să înceapă un business prin intermediul societăţilor de tip SRL-D, acordând şi sprijin financiar de la buget. Daniel Caba vrea să profite de acest ajutor şi a gândit un plan de afaceri pentru o firmă în domeniul alimentar.

FOTO Campionatul Mondial de Ciocnit Ouă de Paşte. Câştigătorul concursului: „Ouăle din Mokrin sunt cele mai bune!”

Spre deosebire de români, sârbii ştiu să-şi promoveze tradiţiile fiecărei localităţi. Ne-au demonstrat-o şi duminică, în prima zi de Paşte, la Mokrin. Una dintre localităţile din Serbia cu cele mai bine păstrate tradiţii, aici a avut loc o nouă ediţie, cea cu numărul 24, a Campionatului Mondial de Ciocnit Ouă Vopsite de Paşti.

„Suntem dispuşi, dacă este nevoie, să-i facem pe români să simtă cum este să trăieşti în minoritate“. Un citat din Sógor Csaba care a provocat scandal. Mai interesant e că citatul complet, care nu s-a scurs în presă, nu se referea doar la români, ci şi la... francezi. Mai jos vedeţi TOT ce a spus despre români europarlamentarului UDMR în discursul său.

acum 21 zile · comentarii (121)

De ceva vreme, nu prea multă, ce-i drept, îmi place ţara mea! Mi-a înviat sentimentul acela că da, dom’le, hai, că nu-i totul pierdut! Că n-om fi noi umiliţi, prostiţi şi furaţi până închidem ochii! Că n’or să ne mai calce pe grumaz, la infinit, toate hienele astea comunistoide până-n măduva oaselor, puii ăştia de nomenclaturişti, parveniţii ăştia ieşiţi de prin cele mai infecte cotloane ale ţărişoarei.

acum 15 zile · comentarii (102)

„Uneori, foarte rar, închid televizorul. Ies din pielea mea, din capul meu şi din gândurile mele şi intru într-o lume paralelă în care înţeleg totul, înţeleg mai ales că ne pierdem vremea cu lucruri care nu contează, că aproape nimic din ce facem nu are legătură cu noi. Tare păcat, totuşi, că nu învăţ nimic“.

acum 28 zile · comentarii (32)

De la o vreme încoace, oameni foarte bogaţi intră în competiţia pentru putere din ţări ex-comuniste şi câştigă. Într-adevăr, după ce miliardarul Bidzina Ivanişvili s-a impus, în octombrie 2012, în scrutinul legislativ din Georgia, milionarul Andrei Kiska a ieşit învingător în cursa prezidenţială din Slovacia, pe 29 martie 2014.

acum 15 zile · comentarii (57)

Întrebarea din titlu a fost punctul de plecare pentru o cercetare postdoctorală pe care am întreprins-o în anii din urmă şi ale cărei rezultate se regăsesc între copertele celui mai recent volum pe care l-am publicat, „Ipostaze ale ideologiei în teoria politică“, la Editura Polirom din Iaşi, cu o Prefaţă de Dan Pavel, carte din care redau aici câteva fragmente introductive.

acum 15 zile · comentarii (1)

“Duceţi toţi aceşti prea mari copilaşi undeva departe şi ridicaţi-le o casă, un locşor numai al lor”. Când scria aceste caustice versuri, la începutul anilor ’80, Roger Waters făcea o mare nedreptate unor oameni de stat precum Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Menahem Begin sau chiar Leonid Brejnev. Vedea-l-aş pe basistul de la Pink Floyd ce-ar mai compune dacă ar trăi acum, în România...

acum 21 zile · comentarii (22)

Zilele trecute am citit cartea profesorului Barry Buzan (London School of Economics), „Oamenii, statele şi frica“, apărută în limba română la Editura Cartier. Am stabilit să facem un interviu. Cum tehnic lucrurile nu ne-au permis, am rugat-o pe Paula Erizanu, autoarea volumului „Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o“, studenta profesorului Buzan, să facă ea interviul. Îl puteţi citi mai jos.

acum 16 zile · comentarii (44)

Astăzi se împlinesc 103 ani de la naşterea lui E.M.Cioran unul dintre  ,,marii români“ care fac parte din panteonul valorilor universale. Din păcate, de Cioran ne aducem aminte când ne lăudăm cu ,,românii care au uimit occidentul“, aşa cum, la fel, ne lăudăm cu cei 0,01% olimpici de aur ai şcolii noastre, altfel ,,bine situată“ pe ultimele locuri la testele Pisa... După festivism, restul e tăcere.

acum 16 zile · comentarii (26)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 17 zile · comentarii (91)

Originar din Polonia, a venit în ţară pentru un schimb de experienţă Erasmus, în cadrul ASE Bucureşti, care a durat un an. 10 ani mai târziu, Grzegorz Grabowski sau Greg (cum îi spun prietenii) a ajuns să promoveze România către prietenii lui străini şi spune că nu se gândeşte să se mai mute de aici.

acum 17 zile · comentarii (15)

Una dintre cele mai simpatice piese ale regretatului Dumitru Solomon se cheamă Zăpezile de altădată. Scrisă cândva, prin anii ’70, piesa e povestea unei fete şi a unui băiat ce se întâlnesc undeva, întâmplător, se îndrăgostesc la nebunie unul de celălalt, se căsătoresc, beneficiază de atenţia binevoitoare a socrilor şi părinţilor din dotare şi sfârşesc prin a  se plictisi la nebunie unul de celălalt.

acum 16 zile · comentarii (0)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 6 luni · comentarii (17)
Postari Recente