Expert acuzat de un milionar că a favorizat statul într-un proces de 20 de milioane de euro: „O să ne facem singuri dreptate“

Expert acuzat de un milionar că a favorizat statul într-un proces de 20 de milioane de euro: „O să ne facem singuri dreptate“

Unul dintre cele mai mari dosare de expropriere din România, cu o miză de peste 20 de milioane de euro, continuă şi după pronunţarea sentinţei finale de la Curtea Supremă. Nemulţumit de valoarea despăgubirilor primite pentru terenul de care a fost expropriat pentru construirea autostrăzii, milionarul timişorean Adrian Luca a declanşat ofensiva împotriva unuia dintre experţii din dosar.

EXCLUSIV Autostradă între Timişoara şi Novi Sad. Oportunitate uriaşă pentru cele două Capitale Culturale Europene din 2021 | parlamentul european

EXCLUSIV Autostradă între Timişoara şi Novi Sad. Oportunitate uriaşă pentru cele două Capitale Culturale Europene din 2021

Timişoara şi Novi Sad (Serbia), cele două oraşe înfrăţite, desemnate Capitale Culturale Europene pentru 2021, sunt în faţa unei oportunităţi istorice de a se dezvolta pe plan euro-regional. De altfel, ambele dosare de candidatură conţineau colabori între cele două oraşe mari din Banat şi Voivodina (cât şi cu cei de la Szeged, din Ungaria).

Klaus Iohannis, somat „să se exprime pro creştinism“: „Dacă nu, ne vom exprima noi pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră“ | klaus iohannis

Klaus Iohannis, somat „să se exprime pro creştinism“: „Dacă nu, ne vom exprima noi pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră“

Foarte implicaţi în demersurile de modificare a Constituţiei, reprezentanţii Bisericii, care au adunat 3.000.000 de semnături în acest sens, vor cu orice preţ această schimbare, cerându-i şi preşedintelui Klaus Iohannis o reacţie. „Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe”, scrie pastorul Viorel Iuga, preşedinte al Alianţei Evanghelice din România, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

VIDEO Casele minuscule cu care poţi să te muţi oriunde vrei. Ajung să coste cât o maşină nouă din clasa medie

VIDEO Casele minuscule cu care poţi să te muţi oriunde vrei. Ajung să coste cât o maşină nouă din clasa medie

Una dintre cele mai mari nevoi a unui om este de a avea o locuinţă. Pentru împliniea acestui vis, mulţi fac sacrificii uriaşe, iau credite şi muncesc de dimineaţa până seara târziu. O alternativă o reprezintă casele mobile de dimensiuni mici. Proiectate astfel încât fiecare colţişor să fie folosit, noile căsuţe par a oferi tot confortul. Conceptul nu prinde, însă, la români.

Valeriu Ghileţchi, candidat independent pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Există o singură soluţie pentru problemele din Transnistria“

Valeriu Ghileţchi, candidat independent pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova: „Există o singură soluţie pentru problemele din Transnistria“

Comisia Electorală Centrală de la Chişinău a validat pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova 12 candidaţi. Trei sunt independenţi. Unul dintre aceştia, Valeriu Ghileţchi, a vorbit într-un interviu pentru ziarul „Adevărul” despre provocările acestui scrutin, despre viziunea sa asupra relaţiei cu România, UE, SUA şi Rusia, dar şi despre problema transinstreană.

Am să vă povestesc un lucru despre care nu aş fi vrut să vă scriu. E despre dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu şi despre cum l-am obţinut de la CNSAS. Nu aş fi vrut să vă scriu pentru că, în naivitatea mea de jurnalist care crede că meseria asta trebuie făcută urmând întotdeauna adevărul, legile, buna-credinţă, mi s-a părut, în mod eronat, aşa cum constat acum, că nu trebuie să te abaţi de la calea cea dreaptă.

acum 4 zile · comentarii (80)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 3 zile · comentarii (6)

Aflată într-o profundă criză de autoritate la nivelul PNL, fiind doar un preşedinte de conjunctură rămas fără „co“ înaintea titulaturii din cauza anchetelor DNA şi nu a unor alegeri în cadrul partidului, Alina Gorghiu încearcă să-şi consolideze imaginea publică pe spatele USR şi a premierului Cioloş.

acum 2 zile · comentarii (38)

Faimoasa replică „Eu cu cine votez?“, a Cetăţeanului turmentat a făcut de la început din personajul „Scrisorii pierdute“ un simbol al alegătorului român derutat în pragul alegerilor. În fond însă, lucrurile sunt ceva mai complicate în piesa lui Caragiale, după cum critica literară a remarcat demult. Cetăţeanul e turmentat la propriu, nu la figurat.

acum 7 zile · comentarii (123)

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 3 zile · comentarii (88)

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 2 zile · comentarii (4)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 3 zile · comentarii (125)

Oriunde aţi fi în România, un spectacol de operă este la îndemână de văzut, cu un pic de planificare. Şi nu doar un spectacol, multe teatre de operă sunt adevărate monumente de arhitectură pe care merită să le vizitaţi. În luna Octombrie, în România, se deschide stagiunea lirică. Materialul acesta urmăreşte exclusiv spectacolele de operă. Aşadar, unde mergem şi ce vedem?

acum 18 zile · comentarii (0)

Premierul Cioloş a dat publicităţii programul „Platforma România 100”, de fapt programul pe care şi-l asumă pentru un nou mandat la Palatul Victoria. Publicarea documentului va galvaniza campania electorală, deşi Dacian Cioloş îşi va respecta promisiunea şi nu se va afla pe listele electorale ale niciunui partid.

acum 3 zile · comentarii (84)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 2 luni · comentarii (16)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)
Postari Recente