Criminali celebri, condamnaţi în dosarul unei trupe de spărgători de locuinţe. Printre inculpaţi se află şi un poliţist

Criminali celebri, condamnaţi în dosarul unei trupe de spărgători de locuinţe. Printre inculpaţi se află şi un poliţist

Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul în care a fost trimisă în judecată una din cele mai temute grupări de spărgători de locuinţe din Timişoara. În dosar au fost judecaţi doi bărbaţi condamnaţi pentru omor în celebrul dosar „crima de Odobescu”, dar şi un poliţist acuzat că le-a furnizat informaţii hoţilor.

Personalul de la punctele de frontietă din Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin, suplimentat ca urmare a aglomeraţiei

Personalul de la punctele de frontietă din Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin, suplimentat ca urmare a aglomeraţiei

Personalul de la punctele de frontietă din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin a fost suplimentat, în condiţiile în care s-au înregistrat creşteri ale valorilor de trafic determinate de faptul că românii care muncesc în străinătate şi veniseră să îşi petreacă vacanţa în ţară se întorc la lucru, dar şi de vizite ale turiştilor străini.

VIDEO Petrecere de fiţe în Sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara. Sărbătoritul, despre invitaţi: „Frumoşi, rafinaţi, plini de viaţă şi bun gust“

VIDEO Petrecere de fiţe în Sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara. Sărbătoritul, despre invitaţi: „Frumoşi, rafinaţi, plini de viaţă şi bun gust“

Un om de afaceri din Timişoara a organizat, cu ocazia zilei sale de naştere, o petrecere fastuoasă, în sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara. La petrecerea, care a fost inspirată din filmul Great Gatsby, au participat aproximativ 100 de invitaţi. Evenimentul a stârnit controverse aprinse în oraş. Sărbătoritul susţine că este prins la mijloc într-un conflict dintre fosta şi actuala conducere a  muzeului.

VIDEO Cum a ajuns un baron din Banat să fie „abandonat” într-un cimitir sătesc: „Au jucat fotbal cu capu' lu' baronu”

VIDEO Cum a ajuns un baron din Banat să fie „abandonat” într-un cimitir sătesc: „Au jucat fotbal cu capu' lu' baronu”

Localitatea timişeană Bobda găzduieşte una dintre cele mai interesante construcţii din Banat. E vorba de un mausoleu (mormînt cu aspect şi dimensiuni monumentale) construit de un baron maghiar la jumătatea secolului XIX. Construcţia a ajuns o ruină, iar baronul a fost scos din mausoleu şi mutat în cimitirul de la marginea satului. Îngrijitorul cimitirului spune că, în anii 80, a fost martorul unei scene şocante.

VIDEO Comuna în care miroase ca în cocină: „Trebuie să închizi tot. Nu poţi să laşi hainele afară că put”

VIDEO Comuna în care miroase ca în cocină: „Trebuie să închizi tot. Nu poţi să laşi hainele afară că put”

Fermele Smithfield „plantate” în mai multe localităţi din Timiş fac ca judeţul să plaseze pe primul loc la numărul de efective de porci din România. Avantajele economice rezultate din prezenţa fermelor Smithfield în unele localităţi atrag după sine şi unele dezavantaje. Cel mai mare este mirosul de cocină pe care trebuie să îl îndure oamenii din unele localităţi pe raza cărora se află ferme Smithfield.

Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

acum 13 zile · comentarii (38)

Circulă în spaţiul public variante de premier după alegerile parlamentare. PSD+ALDE se văd deja câştigătorii alegerilor, după modelul alegerilor locale. Purtători de cuvânt ai PSD, Gabriela Firea, Ion Iliescu, Victor Ponta şi alţii, ne „fezandează“, încercând să ne obişnuiască cu ideea că Liviu Dragnea merită şi chiar va fi viitorul premier,  în cazul în care alianţa pe care o conduce va câştiga majoritatea în Parlament.

acum 13 zile · comentarii (14)

Documentarea pentru eseul despre Fondul Antonescu mă obligă să ştiu cîte ceva despre refugiaţii politici români. Citesc pentru asta „Opisul emigraţiei politice. Destine în 1222 de fişe alcătuite pe baza dosarelor din arhivele Securităţii“, lucrare tipărită de regretatul Mihai Pelin, în 2002, la Editura Compania.

acum 16 zile · comentarii (16)

De ce e civilizaţia Occidentală un model? Simplu. Pentru setul de principii corecte, chiar dacă perfectibile, pe care le clamează. De exemplu, pentru că Tăricenii trebuie să stea la coadă ca toţi ceilalţi cetăţeni când vine vorba de probleme personale. Sau pentru că musulmanii, catolicii, evreii sau ortodocşii sunt liberi să-şi urmeze credinţa şi obiceiurile. Atât timp cât nu contravin legilor laice ale statului unde fac ce fac.

acum 12 zile · comentarii (89)

Uniunea Salvaţi România este somată să îşi asume o ideologie. Să spună o data a cui e şi pe ce jură. USR nu este intrebată ce crede despre ceva sau ce are de gând să facă într-un domeniu sau altul. USR este obligată să îşi aleagă o etichetă ideologică după care toţi să ştie ce o să facă fără să o mai întrebe nimeni nimic.

acum 13 zile · comentarii (36)

Andrew W. este psihiatru şi lector universitar în Marea Britanie. Aşa ne-am cunoscut. În ciuda diferenţelor dintre noi, s-a dovedit a fi un bun prieten. Mai râdem unul de altul, de etichetele pe care noi, românii, le acordăm englezilor (şi invers), dar îmi amintesc că el a fost cel care s-a bucurat cel mai mult când a auzit că vreau să sărbătoresc Ziua Naţională.

acum 18 zile · comentarii (59)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea simte presiunea şi greutatea de a fi liderul de imagine al unui partid precum PSD. Din acest moment, bătălia pentru supravieţuirea ei politică nu se duce cu adversarii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nici cu ecologiştii oraşului, nici cu televiziunile, ci cu propriii colegi din PSD, în special cu Liviu Dragnea.

acum 13 zile · comentarii (41)

Majlinda Kelmendi e o sportivă medaliată cu aur la JO de la Rio. Despre ea presa internaţională a vorbit mai mult decât despre alţi campioni olimpici. Nu fiindcă e judoka, ci întrucât a reprezentat Kosovo. Comitetul Internaţional Olimpic i-a acceptat pe kosovari ca membri la sfârşitul lui 2014. Asta a stârnit, cum era de aşteptat, nemulţumirea sârbilor.

acum 13 zile · comentarii (14)

Ce au în comun girofarul lui Oprea şi permisul lui Tăriceanu? Ambele situaţii demonstrează că România este parazitată de către un grup compact de indivizi, ale căror interese personale sunt transformate în politici de stat. Statul, pentru pseudo-elitele noastre, nu este construit pentru binele tuturor, ci numai pentru avantajele personale ale acestei eczeme sociale.

acum 14 zile · comentarii (51)

Pentru că am trecut deja de jumătatea drumului dintre remarcabila conferinţă de presă din 5 mai 2016, când Sănătatea a fost declarată prioritatea numărul unu, nefiind clar dacă acest fapt a fost cu adevărat un progres, de vreme ce cu două săptămâni în urmă era etichetată drept prioritatea zero. Mai sunt doar 3 luni până la sfârşitul mandatului guvernului Cioloş şi consider că este adecvată o inventariere a promisiunilor făcute cu acea ocazie.

acum 14 zile · comentarii (23)

Nu sunt uşor impresionabil. M-a înduioşat, însă, nespus şi cumva nefiresc - pentru mine - articolul domnului Gelu Duminică, cel cu seminţele, (poate mai puţin partea în care era fălos nevoie-mare de virilitatea mitico-erotică a bărbaţilor ţigani). M-am decis, astfel, să vă împărtăşesc o poveste adevărată despre ţigani, atât de rară şi de neverosimilă, încât poate părea un basm.

luna trecuta · comentarii (37)

Ieri, de la ora 9.30, am fost la sediul Primăriei Capitalei. Am fost invitat pentru a discuta despre probleme vechi, nerezolvate de precedentele 3 administraţii: Oprescu, Ştefănuţ si Sava. După aproape 5 ani de la primele sesizări, a fost prima dată când am vorbit cu cineva din Primăria Capitalei despre recuperarea pagubelor în cazul pistelor pentru biciclete recepţionate ilegal în perioada 2008-2011.

luna trecuta · comentarii (0)

Într-o povestire SF personajele urmăreau cu respiraţia tăiată o incursiune în viitor. Sub un soare muribund, ultimul scorpion de pe Pământ agoniza şi el. Un tremurat, un zvâcnet şi – gata, insecta se rostogolea cu picioarele-n sus. Privitorii erau tulburaţi. Viitorul era trist şi lipsit de speranţă. Apoi, reintrau în cotidian. Şi ce aflau?

luna trecuta · comentarii (25)

Vreo 70 milioane de cetăţeni ai planetei, din 30 de ţări, aleargă actualmente după pokemoni. Alte sute de milioane comentează pe reţelele sociale despre jocul de realitate augumentată. 35 de milioane de dolari câştigaţi de firma producătoare. Totul, în timp foarte scurt. De unde această creştere explozivă în statistici?

luna trecuta · comentarii (50)

Ce poate fi mai frumos decît să stai întins pe iarbă pe malul lacului din Herăstrău, lîngă o persoană dragă, să vorbiţi mult, mîncaţi cireşe şi să aruncaţi sîmburii în apă – cu varianta ecologică, hrănit raţele din sandvişul ei nemîncat la serviciu – îmbrăţişat şi ascultat din poeziile ei, ferit cînd trece vaporaşul, lumea e rea şi indiscretă, îmbrăţişat din nou, afinţit, lună...

luna trecuta · comentarii (0)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 3 zile · comentarii (15)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 3 ani · comentarii (17)