Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Timiş 0

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Probele de foc ale Bacalaureatului din acest continuă astăzi, cu probele la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. În judeţul Timiş sunt înscrişi 5.200 de elevi. Subiectele la Bacalaureat 2015 vor fi disponibile pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului, iar rezolvarea subiectelor se va face la Adevărul Live.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Timiş Vezi comentarii 0

Cine este mai periculos: un corupt sau un traficant de ţigări? Răspunsul dat de un judecător nemilos cu infractorii

Cine este mai periculos: un corupt sau un traficant de ţigări? Răspunsul dat de un judecător nemilos cu infractorii

Un dosar de contrabandă în care poliţiştii de frontieră i-au prins în flagrant pe traficanţi în timp ce introduceau în România ţigări scoate la iveală lejeritatea cu care este tratat fenomenul. Marii corupţi, cu şpăgi de milioane de euro, le-au dat aripi  contrabandiştilor care consideră traficul de ţigări un furt mărunt. Judecătorul care i-a arestat pe contrabandişti a explicat, însă, că ambele fenomene sunt la fel de periculoase.

Judecătorul care l-a arestat pe un profesor prins cu şpagă despre cumpărarea examenelor: „În final va duce la colapsul moral al societăţii”

Judecătorul care l-a arestat pe un profesor prins cu şpagă despre cumpărarea examenelor: „În final va duce la colapsul moral al societăţii”

Tribunalul Timiş a redactat motivarea sentinţei prin care un profesor de la Universitatea de Vest din Timişoara a fost arestat după ce a fost prins în flagrant luând mită de la trei studenţi 900 de lei. Judecătorul care l-a arestat pe Ovidiu Aritoni a arătat pericolul pe care îl prezintă corupţia în mediul academic. Într-un final, Curtea de Apel l-a lăsat pe profesor în libertate sub control judiciar.

EXCLUSIV Notar celebru, anchetat pentru falsuri într-o afacere a clanului de romi Cârpaci cu CNADNR, declarat nevinovat după prescrierea faptelor

EXCLUSIV Notar celebru, anchetat pentru falsuri într-o afacere a clanului de romi Cârpaci cu CNADNR, declarat nevinovat după prescrierea faptelor

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi ai DNA Timişoara au închis dosarul cu nume grele al uneia din cele mai dubioase afaceri imobiliare din Timişoara, în care liderul clanului Cârpaci, Ionelaş Cârpaci, a pus mâna pe un teren pe care l-a vândut ulterior CNADNR-ului, fără ca statul să fie proprietar pe teren, nici acum, la peste 7 ani de la tranzacţie.

Membrii uneia din cele mai temute trupe de interlopi, condamnaţi la ani grei de închisoare. Liderul, achitat într-o primă fază, a primit şase ani şi patru luni

Membrii uneia din cele mai temute trupe de interlopi, condamnaţi la ani grei de închisoare. Liderul, achitat într-o primă fază, a primit şase ani şi patru luni

O judecătoare de la Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul „clanului Torj”. Printre cei mai temuţi interlopi din Banat, membrii grupării Torj au primit ani grei de închisoare, inclusiv liderul trupei de interlopi, Lucian Torj, achitat îtr-o primă fază a fost condamnat după rejudecare la şase ani şi patru luni. Sentinţa nu este definitivă.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Timiş | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Timiş

Bacalaureat 2015 Istorie. Probele de foc ale Bacalaureatului din acest continuă astăzi, cu proba la Istorie. În judeţul Timiş sunt înscrişi 5.200 de elevi. Subiectele la Bacalaureat 2015 Istorie vor fi disponibile pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului, iar rezolvarea subiectelor la Istorie se va face la Adevărul Live.

Evaluarea Naţională 2015. Elevă care a luat 10 după contestaţii: „Pasiunea mea este să fiu profesoară. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematica“

Evaluarea Naţională 2015. Elevă care a luat 10 după contestaţii: „Pasiunea mea este să fiu profesoară. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematica“

Evaluare naţională 2015. O elevă de clasa a VIII-a din Timiş a reuşit să ia după contestaţii media generală 10. Ioana Paulescu, elevă a şcolii generale din cadrul Liceului Grigore Moisil din Timişoara, luase în primă fază 9.95, pierzând zecele pentru doar cinci sutimi. A fost convinsă că a făcut totul bine, a depus contestaţie şi a obţinut media 10. Tânăra visează să devină profesoară de matematică.

Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Germană şi Maghiară Timiş

Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Germană şi Maghiară Timiş

Bacalaureat 2015 Limba Maternă. Ediţia din acest an a Bacalaureatului are înscrişi pentru susţinerea examenului de maturitate 5.200 de elevi. O parte dintre aceştia susţin proba la limba maternă, germană, maghiară sau sârbă. Subiectele de la Bacalaureat Limba Maternă 2015 pot fi aflate de pe www.adevarul.ro, la putin timp dupa inceperea examenului. Rezultatele finale la Bac 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.

Pericolul pe care îl ascunde proiectul grandios cu  care „regele mall-urilor” vrea să obţină supremaţia în Timişoara

Pericolul pe care îl ascunde proiectul grandios cu  care „regele mall-urilor” vrea să obţină supremaţia în Timişoara

Cu sud-africanii de la NEPI care construiesc cel de-al doilea mall din Timişoara, ameninţându-i supremaţia, regele mall-urilor, Iulian Dascălu contraatacă printr-un megaproiect, gândit pe 18 hectare din zona centrală a oraşului. Unul din cei mai importanţi antreprenori din Timişoara, Ovidiu Şandor, susţine că proiectul este unul „mediocru”.

Putem spune că ai o „soartă crudă” cînd nu poţi capitaliza niciuna dintre reuşitele tale, atîtea cîte sunt. Scos la iveală de Adrian Năstase ca un „mic Titulescu”, Victor Ponta promitea să fie la începutul unei cariere politice spectaculos ascendente. Nu ştiu exact la ce s-a gîndit mentorul său cînd l-a comparat cu marele diplomat român şi internaţional. Să fi fost vorba de o oarecare asemănare fizică?

acum 12 zile · comentarii (169)

Strategia Naţională de Apărare este cel mai important document al mandatului preşedintelui României din punct de vedere constituţional şi legal şi reflectă viziunea acestuia în privinţa nu numai apărării, dar şi a securităţii ţării.Tocmai datorită importanţei unui asemenea document, preşedintele se va adresa printr-un mesaj Parlamentului înaintea aprobării Strategiei de către Camerele reunite.

acum 18 zile · comentarii (32)

Nu ştiu câtă forţă penală au stenogramele dintre Sebastian Ghiţă (fost şefuleţ informal în PSD) şi Vlad Moisescu (fost şefuleţ informal în PNL), dar din ele vedem cum gândea o gaşcă aflată la butoanele ţării. „Hai, mă, ia-ţi prostu' şi dă-l în p*** mea“, îi zice Ghiţă lui Moisescu după prima dezbatere televizată la prezidenţiale, făcând referire la Klaus Iohannis.

acum 12 zile · comentarii (59)

Mortalitatea în mediul rural rămâne mult mai ridicată decât în mediul urban, deşi a scăzut în ultimii cinci ani de la 14,6% la 13, 9% la mia de locuitori. Invers proporţională cu mortalitatea este cantitatea de servicii medicale furnizate de către stat sau de către firme private în mediul rural, acolo unde cei mai mulţi români trăiesc din agricultura de subzistenţă.

acum 16 zile · comentarii (7)

Căutam nişte poveşti cu străini despre România, pentru o prezentare. Am dat peste colecţia de interviuri din campania „De ce iubesc România?“. Şi mi-am adus aminte şi de zecile de interviuri pe care le-am avut cu manageri străini în anii 2000 despre „cultura economică“ din ţările postsocialiste.  Multe, foarte multe impresii converg. Iată cîteva dintre cele care mi-au reţinut atenţia:

acum 19 zile · comentarii (2)

A meritat să-mi scurtez vizita la Los Angeles cu două zile ca să ajung, pentru prima dată, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu! Venea Karl Maria Brandauer, actor fetiş al lui Istvan Szabo, cu care atât de mult vorbisem despre cel căruia îi încredinţase rolul de referinţă din Mephisto (ce programare inspirată, în aceeaşi zi cu pelicula şi Faustul lui Purcărete!), singurul Oscar maghiar, de până acum.

acum 12 zile · comentarii (0)

Adevărul TV a organizat, cu ceva timp în urmă, o dezbatere dedicată Regelui Mihai I. Regele Mihai a intrat deja în acea etapă mortală din destinul unei personalităţi vii. E deja statuie. Şi ca orice statuie, deşi zilnic împrospătată cu flori omagiale, Regele Mihai nu mai stârneşte nimic. Nici măcar o părere pro sau contra.

acum 12 zile · comentarii (12)

Doi asistenţi medicali încercau să îi pună cămaşa de forţă în timp ce chemau liftul care duce de la plen la S1. Durduliu şi rozaliu, pacientul urla cât îl ţineau puterile: „Nu suntem egali, să vă intre bine în cap, proştilor, nu suntem egali!“. Doctorul care ne însoţea şi o făcea pe ghidul studia atent talonul de pensie al pacientului. „Nu e periculos, după câteva electroşocuri îşi va reveni la normal“.

acum 15 zile · comentarii (21)

Instituţii înfiinţate pentru a „ajuta” liberalizarea pieţei gazelor; studii plătite  pentru a arăta „Ce şi Cum să facem?”; consultanţi de renume care se pronunţă public, în funcţie de „Cine şi Cât plăteşte?”; autorităţi optimiste care dau speranţe pesimiste. Totuşi, luând în considerare toate aceste comportamente ce se va întâmpla cu preţul gazelor?

acum 12 zile · comentarii (0)

„Emiratele Arabe Unite au depus cerere pentru a adera la UN COPUOS (Comitetul Naţiunilor Unite pentru Utilizarea Spaţiului în Scopuri Paşnice) şi mă bucur că voi coopera cu EAU în cadrul acestui comitet”, a declarat Dumitru Prunariu în timpul participării la Forumul pe Probleme de Spaţiu şi Sateliţi care a avut loc la Abu Dhabi  în perioada  25-27 mai 2015.

acum 26 zile · comentarii (0)

Într-o totală indiferenţă din partea statului român, a reprezentanţilor săi în Franţa, Emil Cioran a trecut prin cel de-al 20-lea an de când a murit. Îmi doresc să vă redau aici povestea unui eşec. Al meu. Mărturisesc că nu am reuşit să sensibilizez, aşa cum aş fi dorit, pentru Cioran, reprezentanţii imaginii României în străintate.

acum 11 zile · comentarii (18)

În fiecare săptămână, televiziunile franceze îşi surprind publicul (chiar îl oripilează) cu câte o anchetă inedită despre capcanele, secretele, afacerile nebuloase şi nebunia criminală din infernul Statului Islamic. Îndoctrinaţi pe internet şi convinşi că murind în Siria vor ajunge direct în Paradis, tot mai mulţi tineri occidentali îşi părăsesc familiile şi renunţă la tot pentru a deveni criminali. Căutând Paradisul ajung însă direct în infern.

acum 13 zile · comentarii (90)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 2 ani · comentarii (17)
Postari Recente