Dani Dancea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Când vom afla primele procente în judeţul Timiş | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi. Când vom afla primele procente în judeţul Timiş

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de către Biroul Electoral Central (BEC) luni dimineaţă. Datele vor fi actualizate la interval de trei ore, astfel încât la sfârşitul zilei, pe 17 noiembrie, vom şti, oficial, dacă preşedintele României pentru viitorii cinci ani va fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta. În primul tur, în Timiş, Iohannis l-a învins pe Ponta, prezenţa la vot fiind de peste 51 la sută.

Mega PNL-ul care a „înghiţit” PD-L funcţionează ca două partide separate: „Avem conduceri bicefale. Vom avea o conducere monocefală” | pnl

Mega PNL-ul care a „înghiţit” PD-L funcţionează ca două partide separate: „Avem conduceri bicefale. Vom avea o conducere monocefală”

După ce s-au bucurat împreună de rezultatu alegerilor prezidenţiale din Timiş, ca reprezentanţi ai ACL, liberalii şi democrat-liberalii din Timiş, care ar fi trebuit să funcţioneze de luni ca membri ai aceluiaşi partid, PNL, se unesc cu greu, apărând între membri celor două partide şi primele…animozităţi.

Sinistrată şi umilită de Tăriceanu acum 10 ani, o femeie a fost poreclită „Tăriceanca”. La alegerile pentru preşedinte s-a răzbunat prin vot

Sinistrată şi umilită de Tăriceanu acum 10 ani, o femeie a fost poreclită „Tăriceanca”. La alegerile pentru preşedinte s-a răzbunat prin vot

Viorica Bogdanovici, o femeie din localitatea timişeană Otelec a ajuns celebră după ce, la inundaţiile din 2005, premierul de la vremea respectivă, Călin Popescu Tăriceanu, aflat în vizită la sinistraţi, a luat-o peste picior spunând că nu poate să îi facă hotel ca să o cazeze. La aproape 10 ani de la momentul respectiv, femeia şi-a refăcut viaţa, dar sătenii au botezat-o „Tăriceanca”.

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat de procurori în dosarul de retrocedare a unei vile din centrul Timişoarei

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat de procurori în dosarul de retrocedare a unei vile din centrul Timişoarei

Gheorghe Ciuhandu a fost citat, marţi dimineaţa, ca martor, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care vizează retrocedarea unei clădiri de pe strada Trandafirilor numărul 5. În acelaşi dosar au mai fost audiaţi, tot ca martori, secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ.

Primar de oraş care a schimbat două partide în doi ani şi s-a „ţepuit” cu ordonanţa traseiştilor: „Regret că am intrat în politică”

Primar de oraş care a schimbat două partide în doi ani şi s-a „ţepuit” cu ordonanţa traseiştilor: „Regret că am intrat în politică”

Decizia primarilor din Timiş care au crezut că dau lovitura sărind în braţele PSD profitând de ordonanţa traseiştilor s-a dovedit a fi un mare eşec. Pe lângă faptul că în multe din localităţile pe care le conduc, Victor Ponta a pierdut alegerile, candidatul PSD a pierdut şi la nivel naţional, iar fondurile promise odată cu migrarea la PSD sunt acum incerte.

Iohanisfeld, povestea satului care poartă numele noului preşedinte al României. Toţi locuitorii sunt „iohanişti“: „Ei spun că sunt ionelişti“

Iohanisfeld, povestea satului care poartă numele noului preşedinte al României. Toţi locuitorii sunt „iohanişti“: „Ei spun că sunt ionelişti“

După ce susţinătorii preşedintelui în funcţie Traian Băsescu au fost declaraţi „băsişti”, iar fanilor preşedintelui ales, Klaus Iohannis, li s-a pus eticheta de „iohanişti”, locuitorii unui sat din Timiş pot spune că sunt „iohanişti” cu acte în regulă, locuind în satul Iohanisfeld, tradus „câmpul lui Ioan”.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

luna trecuta · comentarii (292)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSD –ul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elevtian „Berner Zeitung“.

luna trecuta · comentarii (20)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

luna trecuta · comentarii (22)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

luna trecuta · comentarii (2)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

luna trecuta · comentarii (13)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

luna trecuta · comentarii (21)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

luna trecuta · comentarii (0)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

luna trecuta · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

luna trecuta · comentarii (5)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

luna trecuta · comentarii (1)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

luna trecuta · comentarii (16)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

luna trecuta · comentarii (84)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

luna trecuta · comentarii (13)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

luna trecuta · comentarii (1)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 1 an · comentarii (17)
Postari Recente