O familie de români a scăpat de povara unui credit de 300.000 de euro fără să achite nicio rată din cauza unei greşeli a băncii

O familie de români a scăpat de povara unui credit de 300.000 de euro fără să achite nicio rată din cauza unei greşeli a băncii

Doi soţi din Haţeg, care au contractat un credit de 300.000 de euro, pentru care au garantat cu o vilă, au rămas atât cu banii, cât şi cu casa, fără să plătească nicio rată. Minunea a fost posibilă printr-o eroare a băncii, care a greşit executarea silită a debitorilor, iar aceştia au speculat greşeala băncii. Avocatul Alexandru-Cătălin Puşa, care i-a reprezentat pe datornici în instanţă, susţine că este un caz fără precedent în România.

Visul oricărui angajat român trăit la Primăria Timişoara, unde săptămâna de lucru are două zile: „Asta nu e firmă, e primărie”

Visul oricărui angajat român trăit la Primăria Timişoara, unde săptămâna de lucru are două zile: „Asta nu e firmă, e primărie”

Primăria Timişoara se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată din cauza viceprimarului Traian Stoia, care a ales să îşi epuizeze concediul de odihnă luându-şi câte trei zile libere pe săptămână. Astfel, în cursul unei săptămâni, de luni până vineri, viceprimarul este trei zile în concediu şi două la lucru. Chiar dacă este în concediu, Stoia merge la lucru, dar face ce vrea….pentru că este în concediu.

Vameşi români acuzaţi că i-au aplicat o amendă abuzivă companiei Lufthansa: „Poate avea impact economic, politic şi diplomatic”

Vameşi români acuzaţi că i-au aplicat o amendă abuzivă companiei Lufthansa: „Poate avea impact economic, politic şi diplomatic”

Compania aeriană Lufthansa a dat în judecată Autoritatea Naţională a Vămilor, prin Biroul Vamal Timişoara, după o amendă aplicată operatorului german de către vameşii de pe Aeroportul din Timişoara. Vameşii au amendat Lufthansa pentru că a refuzat să separe manual bagajele de cală provenite din UE de cele venite din afara Uniunii Europene. În acest scandal, conducerea aeroportului ia apărarea Lufthansa.

Un interlop din clanul lui Uţu Rohozneanu, ajuns „foarte sus în şcoala vieţii”, este boboc la liceul puşcăriei

Un interlop din clanul lui Uţu Rohozneanu, ajuns „foarte sus în şcoala vieţii”, este boboc la liceul puşcăriei

Clopoţelul de început de an şcolar a sunat luni şi pentru cei peste 100 de elevi de la Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. La cursurile organizate de penitenciar s-au înscris elevi începând cu clasa întâi până la clasa a XII-a. Unul dintre şcolarii-deţinuţi este un interlop din clanul lui Uţu Rohozneanu, care a ajuns „foarte sus în şcoala vieţii”, dar nu a făcut decât opt clase.

Recensământul turnuleţelor din Timişoara. Primarul cere demolarea turnuleţului pentru respectul cetăţeanului

Recensământul turnuleţelor din Timişoara. Primarul cere demolarea turnuleţului pentru respectul cetăţeanului

O clădire de pe strada Romulus din Timişoara, ale cărei turnuleţe au fost construite fără autorizaţie, a declanşat în oraş un adevărat „tsunami” împotriva turnuleţelor. Primarul Nicolae Robu a dat o dispoziţie prin care a cerut ca toate turnuleţele construite ilegal să fie identificate şi să se demareze acţiunile pentru demolarea lor.

Întâlnirea de zece ani cu foştii colegi din facultatea de jurnalism de la Iaşi aduce - pe lângă bucuria revederii şi nostalgia celor patru ani petrecuţi împreună – şi câteva reflecţii asupra timpului scurs de la ieşirea din Universitate până în ziua de azi. Câte obiective ai atins? Cum s-a schimbat presa între timp? Unde am greşit? A meritat să facem meseria asta?

acum 5 luni · comentarii (30)

Acesta este titlul unui comentariu din revista germană Der Spegiel care reflectă perfect o confuzie şi o capcană. Şi confuzia şi capcana sunt ideologice şi în ele au căzut şi comentatori, unii bine intenţionaţi. Într-un alt articol, de data aceasta scris pentru Adevărul, Cristian Unteanu remarca, inspirat, resuscitatea simbolisticii Marelui Război, trimiterea fiind la Rusia, dar în sens contrar celui urmărit de propaganda rusească.

acum 5 luni · comentarii (28)

Aşa se numeşte una dintre grupările politice care a prezentat candidaţi la alegerile recente din Québec. N-a avut decât 1.291 de voturi, infim faţă de cele peste 1,7 milioane adunate de câştigătorii scrutinului din Partidul Liberal. Propunerea principală pe care a făcut-o, aceea de a convoca o Adunare Constituantă, alcătuită prin tragere la sorţi din cetăţeni anonimi, nu a convins.

acum 5 luni · comentarii (12)

Nu am urmărit integral ediţia de marţi, 29 aprilie, a emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea tv. Din felurite comentarii de presă, dar şi din “prelungirile” pe care le-a avut, a doua zi, respectiva emisiune în cea realizată de doamna Lavinia Şandru la acelaşi post de televiziune, am înţeles că Rareş Bogdan şi invitaţii săi şi-au propus o dezbatere pe tema „A cui este Transilvania”.

acum 5 luni · comentarii (11)

Zilele trecute am citit cartea profesorului Barry Buzan (London School of Economics), „Oamenii, statele şi frica“, apărută în limba română la Editura Cartier. Am stabilit să facem un interviu. Cum tehnic lucrurile nu ne-au permis, am rugat-o pe Paula Erizanu, autoarea volumului „Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o“, studenta profesorului Buzan, să facă ea interviul. Îl puteţi citi mai jos.

acum 6 luni · comentarii (44)

Este a treia ediţie a Cursului O oră de Istorie pentru Basarabia. După ce în anii trecuţi au fost vizate peste 300 de licee din România, în acest an vor fi implicate în program peste 200 de licee din 40 de judeţe şi peste 10 000 de elevi de liceu.

acum 6 luni · comentarii (8)

Astăzi se împlinesc 103 ani de la naşterea lui E.M.Cioran unul dintre  ,,marii români“ care fac parte din panteonul valorilor universale. Din păcate, de Cioran ne aducem aminte când ne lăudăm cu ,,românii care au uimit occidentul“, aşa cum, la fel, ne lăudăm cu cei 0,01% olimpici de aur ai şcolii noastre, altfel ,,bine situată“ pe ultimele locuri la testele Pisa... După festivism, restul e tăcere.

acum 6 luni · comentarii (26)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 6 luni · comentarii (91)

Originar din Polonia, a venit în ţară pentru un schimb de experienţă Erasmus, în cadrul ASE Bucureşti, care a durat un an. 10 ani mai târziu, Grzegorz Grabowski sau Greg (cum îi spun prietenii) a ajuns să promoveze România către prietenii lui străini şi spune că nu se gândeşte să se mai mute de aici.

acum 6 luni · comentarii (15)

Una dintre cele mai simpatice piese ale regretatului Dumitru Solomon se cheamă Zăpezile de altădată. Scrisă cândva, prin anii ’70, piesa e povestea unei fete şi a unui băiat ce se întâlnesc undeva, întâmplător, se îndrăgostesc la nebunie unul de celălalt, se căsătoresc, beneficiază de atenţia binevoitoare a socrilor şi părinţilor din dotare şi sfârşesc prin a  se plictisi la nebunie unul de celălalt.

acum 6 luni · comentarii (0)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 11 luni · comentarii (17)
Postari Recente