Medicul care a făcut într-o lună şi jumătate 10.500 de euro din şpagă. Într-o singură zi a încasat 1.500 de euro

Medicul care a făcut într-o lună şi jumătate 10.500 de euro din şpagă. Într-o singură zi a încasat 1.500 de euro

Dosarul de corupţie în care este judecat fostul şef al Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş Severin, Sebastian Telbis, scoate la iveală cifre halucinante. Potrivit unui document intrat în posesia Redeşteptarea , din 3 martie 2014 până în 12 martie 2014, medicul a reuşit să ia mită peste 10.600 de euro, pentru a emite decizii de pensionare pe caz de boală sau pentru a menţine decizii deja existente.

VIDEO Şef din Poliţie, acuzat că a făcut scandal după o beţie la un birt sătesc. Comisarul şi-ar fi chemat subalternii să-i amendeze pe patronii localului

VIDEO Şef din Poliţie, acuzat că a făcut scandal după o beţie la un birt sătesc. Comisarul şi-ar fi chemat subalternii să-i amendeze pe patronii localului

Şeful Poliţiei din Lugoj, comisarul Claudiu Chebici este acuzat de patronii unui local din satul Ficătari că, băut fiind, a provocat un scandal de amploare pentru că nu a fost servit aşa cum şi-a dorit. Mai mult decât atât, potrivit Redesteptarea patronii localului susţin că şeful Poliţiei Lugoj a abuzat de funcţie şi şi-a chemat subalternii pentru a-i amenda pe cei cu care Chebici a intrat în conflict.

Medic acuzat că a omorât o fată pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului: „Nu am văzut pe nimeni şi deodată am auzit o bubuitură”

Medic acuzat că a omorât o fată pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului: „Nu am văzut pe nimeni şi deodată am auzit o bubuitură”

Gheorghe Beg, un medic din Caraş-Severin, acuzat că a  ucis o fată pe trecerea de pietoni după care a fugit de la locul accidentului va fi cercetat în libertate. Decizia a fost luată sâmbătă de magistraţii Judecătoriei Caransebeş, care au respins cererea de arest la domiciliu, formulată de procurori.

Mega PNL-ul care a „înghiţit” PD-L funcţionează ca două partide separate: „Avem conduceri bicefale. Vom avea o conducere monocefală” | pnl

Mega PNL-ul care a „înghiţit” PD-L funcţionează ca două partide separate: „Avem conduceri bicefale. Vom avea o conducere monocefală”

După ce s-au bucurat împreună de rezultatu alegerilor prezidenţiale din Timiş, ca reprezentanţi ai ACL, liberalii şi democrat-liberalii din Timiş, care ar fi trebuit să funcţioneze de luni ca membri ai aceluiaşi partid, PNL, se unesc cu greu, apărând între membri celor două partide şi primele…animozităţi.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

luna trecuta · comentarii (292)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSD –ul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elevtian „Berner Zeitung“.

luna trecuta · comentarii (20)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

luna trecuta · comentarii (22)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

luna trecuta · comentarii (2)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

luna trecuta · comentarii (13)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

luna trecuta · comentarii (21)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

luna trecuta · comentarii (0)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

luna trecuta · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

luna trecuta · comentarii (5)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

luna trecuta · comentarii (1)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

luna trecuta · comentarii (16)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

luna trecuta · comentarii (84)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

luna trecuta · comentarii (13)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

luna trecuta · comentarii (1)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 1 an · comentarii (17)